Hopp til innhold

Blodig Kristoff avslører ukjent drama: – Jæklig vondt

Da storfavorittene skrudde opp farten under sykkelrittet Paris-Roubaix, satt Alexander Kristoff med blodige håndflater og klarte ikke holde i styret.

Kristoffs hender

SÅR: Alexander Kristoff viser frem hendene til TV 2 etter over 200 kilometer på sykkelsetet.

Foto: SKJERMDUMP TV 2

Jeg datt av på det siste brosteinspartiet og klarte ikke holde i styret, sier Kristoff til TV 2 mens han viser fram sine blodige håndflater.

Et stort kjøttsår vises. Naturligvis svært upraktisk når du deltar i kanskje verdens tøffeste sykkelritt.

Rittet er 256,6 kilometer langt, og omtales ofte som «Helvete i nord».

Like etter målgang drikker Kristoff fra en brusboks som han holder som en pinsett; smertene i håndflatene er åpenbart store.

– Jeg har åpne sår. Det var ikke «nice». Det var jæklig vondt, det greiene her. Så får jeg satse på at det gror til når jeg begynner å trene igjen, sier Kristoff tappert etter å ha trillet over målstreken som 15. mann.

Brutal brostein

BUTAL BROSTEIN: Proffsyklistene suser over flere kilometer med brosteinspartier underveis i rittet.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Punkterte på begge hjul

Han vant spurten i det som var igjen av hovedfelt. Opp til vinneren, Mathieu van der Poel, var det over fem minutter.

Jeg måtte bytte sykkel etter å ha punktert på begge hjulene. Jeg var en av dem som slapp luke, og brukte mye krefter på å hente meg inn. Da kanonene kjørte, manglet jeg litt for å henge med. Jeg hadde ikke beina, sier Kristoff til TV 2.

Mathieu van der Poel fra Alpecin-Deceuninck kom alene til Velodromen i Roubaix. Lagkamerat Jasper Philipsen ble nummer to, mens Wout van Aert (Jumbo-Visma) ble treer.

Paris-Roubaix

VANT: Mathieu van der Poel vant Paris-Roubaix.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Det er ikke mulig å gjøre det bedre, sier van der Poel i et intervju vist på TV 2.

Punktering avgjorde seierskampen

Rittet ble avgjort drøye 15 kilometer før mål. Først ble John Degenkolb skubbet ut av veien og kolliderte med en tilskuer. Deretter satte van Aert opp farten før han punkterte. Plutselig satt van der Poel alene i front – en ledelsen han beholdt til mål.

Det er synd at han punkterte, jeg tror vi hadde kommet sammen til mål om det ikke hadde skjedd. Men for å vinne dette rittet trenger du flaks og gode ben. I dag hadde jeg begge deler, sier en lykkelig Mathieu van der Poel.

Siste nytt

 • Formel 3: Stenshornet nummer 13 i Ungarn-sprinten

  Martinius Stenshorne (18) klatret ni plasser, men endte likevel bare på 13.-plass i Formel 3-sprinten i Ungarn lørdag.

  Den norske unggutten fikk fredagens kvalifisering ødelagt av rødflagg. Nordmannen var på vei mot å sette en respektabel rundetid da Luke Browning snurret rundt foran han og det ble vinket med det røde flagget. Da var det bare 24 sekunder igjen på klokken, og Stenshornet endte med en tid som kun holdt til en 22.-plass.

  Nordmannen hadde dermed et nærmest håpløst utgangspunkt før både lørdagens sprint og søndagens hovedløp. Stenshornet klatret imidlertid flere plasser i løpet av sprintløpet, men måtte likevel se seg fornøyd med en 13.-plass.

  Før lørdagens sprint hadde ikke Stenshorne kjørt et Formel 3-løp siden Østerrikes Grand Prix i slutten av juni.

  Unggutten måtte stå over forrige F3-runde i Storbritannia ettersom han er utestengt fra løpene på Silverstone etter at han i april kjørte et GB3-løp på banen uten tillatelse fra Det internasjonale bilsportforbundet.

  Med helgens Grand Prix i Ungarn gjenstår det tre VM-runder denne Formel 3-sesongen, som avsluttes i italienske Monza 1. september.

  (NTB)

  JdNCujizDAY
  Foto: NTB
 • Thomas Delaney vender hjem – gjør comeback i FC København

  Fotballstjernen Thomas Delaney er tilbake i den danske superligaen etter over sju år i utlandet. Lørdag signerte han for barndomsklubben FC København.

  Det bekrefter klubben på sine nettsider.

  – Dette er en veldig stor dag for meg! Å returnere hjem til FC København er noe jeg alltid har hatt i tankene og ønsket meg mange ganger, sier han.

  – Hjertet mitt er i FC København. Det har alltid vært det og vil alltid være det. Derfor er jeg utrolig glad for at vi nå har lyktes med å få dette til å ordne seg, fortsetter han.

  Delaney gikk gradene i FCK fra han var et lite barn til han debuterte på A-laget i 2008. Der noterte han seg for 24 mål og 17 målgivende på 246 kamper, før turen gikk videre til tyske Werder Bremen i 2018.

  Siden har den danske 32-åringen spilt for klubber som Borussia Dortmund, Sevilla, Hoffenheim og Anderlecht. Delaney har også notert seg for åtte mål og åtte målgivende på 81 landskamper for Danmark.

  I løpet av karrieren har dansken vært med på å vinne elleve trofeer, hvor høydepunktene var den tyske cupen og den tyske supercupen med Dortmund.

  (NTB)

  AM_PjZS7DTU
  Foto: AP
 • England-jobben lyst ut – dette kreves for å bli Southgates erstatter

  Englands fotballforbund (FA) har lagt ut en stillingsannonse i jakten på ny landslagssjef. Fristen for å søke er 2. august.

  Utlysningen ble publisert på FAs nettsider få dager etter at Gareth Southgate trakk seg fra jobben. Han hadde trenerrollen i nesten åtte år.

  FA understreker at de allerede ha en liste med potensielle erstattere, men vil likevel ha en åpen prosess.

  I stillingsinstruksen står det at jobben består av «å lede og utvikle det engelske herrelandslaget til å vinne et mesterskap og være konsekvent rangert som et av de beste lagene i verden».

  Dette er kriteriene FA stiller:

  * Prolisens fra Uefa

  * Betydelig erfaring fra engelsk fotball og en sterk merittliste med resultater i Premier League og/eller ledende internasjonale konkurranser

  * En eksepsjonell leder som forstår og nyter landslagsfotballen

  * Erfaring med å identifisere, håndtere og utvikle engelske spillere

  * Motstandsdyktig og komfortabel i en svært høyprofilert rolle med intens offentlig interesse

  * En merittliste for å skape en presterende og positiv lagkultur

  * Må ha sterke personlige verdier, en integritet og forstå at rollen som landslagssjef kan inspirere en hel nasjon

  (NTB)

  bIpQW1HUI3k
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal