Kolarov-perle: Blir dette VMs fineste mål?

Serbia stakk av med de tre poengene etter en drømmescoring fra Aleksandar Kolarov.

Kommentator: Peder Mørtvedt

SE DRØMMEMÅLET: Kolarov hamret Serbia i ledelsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Aleksandar Kolarov har en venstrefot det lukter svidd av. Det beviste han da Serbia fikk frispark fra 20 meter, og litt skrått hold. Med innsiden av foten skrudde han ballen over muren, og i nærmeste hjørne.

Det holdt hele veien inn, og ga Serbia en god start på mesterskapet.

Mange forelsket seg i Costa Rica under forrige VM, hvor de vant sin gruppe foran giganter som Uruguay, Italia og England. Mot Serbia åpnet de best.

David Guzmán prikket et perfekt innlegg på hodet til Giancarlo González. Den tidligere Vålerenga-spilleren fikk gå opp helt upresset, men hodestøtet gikk langt over.

Målløst til pause

Etter den store sjansen tok Serbia over, og kom til noen småfarligheter, men var aldri i nærheten av å overliste Keylor Navas i Costa Rica-buret.

Aleksandar Kolarov

FORNØYD: Aleksandar Kolarov

Foto: Mark Baker / AP

Like før pause var det Costa Rica som var nærmest å ta ledelsen, da Francisco Calvo dro seg inn fra backplass, og fyrte av gårde et forsøk som gikk like utenfor.

Dermed gikk lagene i garderoben med 0–0.

Real Madrid-sisteskansen Navas forsøkte lenge å holde Costa Rica i live gjennom kampen. Like etter pause spilte Sergej Milinkovic-Savic gjennom til Aleksandar Mitrovic, men alene med keeper var det Navas som gikk seirende ut av duellen med en strålende redning.

Tumulter på tampen

Så ladet altså Kolarov frisparkfoten, og smalt Serbia i ledelsen.

Med ti minutter igjen av oppgjøret kunne Serbia doblet ledelsen. Dusan Tadic fikk ballen på kanten, og avleverte et knallhardt innlegg. Kanskje litt for hardt, for da ballen nådde Filip Kostic på åpent mål klarte han aldri å stokke beina, og ballen spratt vekk.

Like før kampslutt brøt det ut tumulter når Matic kom i krangel med en av Costa Ricas assistenter, men dommeren fikk roet ned kjapt.

1 av 2
11,075 visninger

Serbia scorer

 • Serbia scorer

  0:22
 • Hva skjer her?

  0:45

Siste nytt

 • Massive protester før Chelsea-kamp

  Store folkemengder er samlet utenfor Stamford Bridge i London foran kveldens Premier League-kamp mellom Chelsea og Brighton. «Det ultimate svik» er en av beskjedene supporterne gir til klubbeier Roman Abramovitsj.

  «Roman, gjør det rette» og «vi vil ha våre kalde kvelder i Stoke» er andre paroler fotballsupporterne er samlet under.

  Chelsea er en av de 12 klubbene som vil gå inn i den nye superligaen.

  9IUm91-UYU4
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Full superliga-siger i spansk rett

  Ein spansk rett har slått fast at UEFA , FIFA og La Liga ikkje har lov til å sanksjonere mot den kontroversielle superligaen, melder den spanske avisa El Pais.

  Det betyr at dei inntil vidare ikkje får lov å straffe klubbar og spelarar som er tilknytta superligaen, i alle fall etter spansk lov.

  UEFA har trua med å sparke ut dei 12 klubbane av meisterligaen så raskt som mogeleg. Fredag skal UEFA ha ekstraordinært styremøte, og den danske fotballpresidenten Jesper Møller, som også sit i UEFAs eksekutivkomité, sa i går at han reknar med at Real Mdrid, Manchester City og Chelsea blir kasta ut av semifinalene i årets meisterliga.

  Men retten vil også forby UEFA, FIFA og La Liga å "førebu, oppfordre til, eller adoptere disiplinære tiltak mot klubbar, spelarar eller andre som er involvert i den planlagde private ligaen".

  Men det er ikkje lov, seier retten i Madrid. Heller ikkje kan La Liga kaste dei ut av den spanskje ligaen. Tre spanske klubbar er med i superligaen.

  Fotballens superliga
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Bayern seier nei til superliga

  Bayern München skriv på sin nettstad at dei er uaktuelle for den omstridde superligaen.

  Klubben hadde saman med Borussia Dortmund tilbod om å vere med, men avslo. Ifølgje Der Spiegel har begge fått ein månads frist til å ombestemme seg. Men det vil ikkje skje, ifølgje Bayern.

  – Våre medlemmer og tilhengarar ønskjer ikkje superligaen, seier klubbpresident Herbert Hainer.

  – For Bayern er Champions League den beste klubbturneringa i verda.

  Bayern München vant mesterligafinalen mot Paris Saint-Germain.
  Foto: Matthew Childs / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal