Kolarov-perle: Blir dette VMs fineste mål?

Serbia stakk av med de tre poengene etter en drømmescoring fra Aleksandar Kolarov.

Kommentator: Peder Mørtvedt

SE DRØMMEMÅLET: Kolarov hamret Serbia i ledelsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Aleksandar Kolarov har en venstrefot det lukter svidd av. Det beviste han da Serbia fikk frispark fra 20 meter, og litt skrått hold. Med innsiden av foten skrudde han ballen over muren, og i nærmeste hjørne.

Det holdt hele veien inn, og ga Serbia en god start på mesterskapet.

Mange forelsket seg i Costa Rica under forrige VM, hvor de vant sin gruppe foran giganter som Uruguay, Italia og England. Mot Serbia åpnet de best.

David Guzmán prikket et perfekt innlegg på hodet til Giancarlo González. Den tidligere Vålerenga-spilleren fikk gå opp helt upresset, men hodestøtet gikk langt over.

Målløst til pause

Etter den store sjansen tok Serbia over, og kom til noen småfarligheter, men var aldri i nærheten av å overliste Keylor Navas i Costa Rica-buret.

Aleksandar Kolarov

FORNØYD: Aleksandar Kolarov

Foto: Mark Baker / AP

Like før pause var det Costa Rica som var nærmest å ta ledelsen, da Francisco Calvo dro seg inn fra backplass, og fyrte av gårde et forsøk som gikk like utenfor.

Dermed gikk lagene i garderoben med 0–0.

Real Madrid-sisteskansen Navas forsøkte lenge å holde Costa Rica i live gjennom kampen. Like etter pause spilte Sergej Milinkovic-Savic gjennom til Aleksandar Mitrovic, men alene med keeper var det Navas som gikk seirende ut av duellen med en strålende redning.

Tumulter på tampen

Så ladet altså Kolarov frisparkfoten, og smalt Serbia i ledelsen.

Med ti minutter igjen av oppgjøret kunne Serbia doblet ledelsen. Dusan Tadic fikk ballen på kanten, og avleverte et knallhardt innlegg. Kanskje litt for hardt, for da ballen nådde Filip Kostic på åpent mål klarte han aldri å stokke beina, og ballen spratt vekk.

Like før kampslutt brøt det ut tumulter når Matic kom i krangel med en av Costa Ricas assistenter, men dommeren fikk roet ned kjapt.

1 av 2
11,075 visninger

Serbia scorer

 • Serbia scorer

  0:22
 • Hva skjer her?

  0:45

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Bayern-stjerne brøt virusregler

  Bayern München-profilen Jérôme Boateng må punge ut etter at han nylig brøt klubbens interne strenge smittevernregler.

  Boateng skal uten tillatelse fra klubben ha reist ut av München. Det er brudd på den tyske fotballgigantens interne restriksjoner under koronakrisen.

  Bayern bekrefter episoden og boten forsvarsprofilen er ilagt på sine nettsider.

  Tyske medier skriver at Boateng reiste ut av byen for å besøke sønnen sin. Sistnevnte hadde kommet lettere til skade i en trafikkulykke.

  – Jeg vet at det var en feil å ikke informere klubben om reisen min, men på det tidspunktet tenkte jeg kun på sønnen min. Han hadde det ikke bra, sier Boateng til avisen Bild.

  -
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Hevder kvinne-EM utsettes til 2022

  Det europeiske fotballforbundet har ifølge Danmarks Fotballforbund besluttet at neste års fotball-EM for kvinner flyttes til 2022.

  Det danske forbundet opplyser på sine nettsider at Uefa-ledelsen opplyste om flyttingen av mesterskapet på et telefonmøte med generalsekretærene fra de 55 medlemslandene onsdag.

  Kvinne-EM var opprinnelig lagt til perioden 11. juli til 1. august 2021, men viruspandemien har ført til store endringer i idrettskalenderen. Blant annet er Tokyo-OL flyttet til neste sommer, og det samme er EM-sluttspillet for menn.

  – Det er trist å se at det ikke virker mulig med herre- og kvinne-EM samtidig, men vi har gjort det vi kan for å få det til, sa NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB onsdag. (NTB)

  Her jubler det norske kvinnelandslaget etter seier under VM i 2019. Nå kan det bli lenge til neste EM.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Wimbledon-turneringen avlyst

  Den tradisjonelle tennisturneringen blir avlyst for første gang siden andre verdenskrig, grunnet viruspandemien.

  Arrangørene i The All England Club i London offentliggjorde selv avlysningen etter et krisemøte onsdag.

  De fleste hadde allerede skjønt at turneringen i London ikke kunne avvikles på sine opprinnelig oppsatte datoer fra 29. juni til 12. juli, men det ble vurdert å flytte turneringen til senere i år. Til slutt kom man til at det var for mye som talte mot en slik løsning. (NTB)

  Roger Federer har vunnet turneringen rekordmange åtte ganger, men får ikke sjansen til en ny seier i sommer.
  Foto: Will Oliver / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal