Hopp til innhold

Kolarov-perle: Blir dette VMs fineste mål?

Serbia stakk av med de tre poengene etter en drømmescoring fra Aleksandar Kolarov.

Kommentator: Peder Mørtvedt

SE DRØMMEMÅLET: Kolarov hamret Serbia i ledelsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Aleksandar Kolarov har en venstrefot det lukter svidd av. Det beviste han da Serbia fikk frispark fra 20 meter, og litt skrått hold. Med innsiden av foten skrudde han ballen over muren, og i nærmeste hjørne.

Det holdt hele veien inn, og ga Serbia en god start på mesterskapet.

Mange forelsket seg i Costa Rica under forrige VM, hvor de vant sin gruppe foran giganter som Uruguay, Italia og England. Mot Serbia åpnet de best.

David Guzmán prikket et perfekt innlegg på hodet til Giancarlo González. Den tidligere Vålerenga-spilleren fikk gå opp helt upresset, men hodestøtet gikk langt over.

Målløst til pause

Etter den store sjansen tok Serbia over, og kom til noen småfarligheter, men var aldri i nærheten av å overliste Keylor Navas i Costa Rica-buret.

Aleksandar Kolarov

FORNØYD: Aleksandar Kolarov

Foto: Mark Baker / AP

Like før pause var det Costa Rica som var nærmest å ta ledelsen, da Francisco Calvo dro seg inn fra backplass, og fyrte av gårde et forsøk som gikk like utenfor.

Dermed gikk lagene i garderoben med 0–0.

Real Madrid-sisteskansen Navas forsøkte lenge å holde Costa Rica i live gjennom kampen. Like etter pause spilte Sergej Milinkovic-Savic gjennom til Aleksandar Mitrovic, men alene med keeper var det Navas som gikk seirende ut av duellen med en strålende redning.

Tumulter på tampen

Så ladet altså Kolarov frisparkfoten, og smalt Serbia i ledelsen.

Med ti minutter igjen av oppgjøret kunne Serbia doblet ledelsen. Dusan Tadic fikk ballen på kanten, og avleverte et knallhardt innlegg. Kanskje litt for hardt, for da ballen nådde Filip Kostic på åpent mål klarte han aldri å stokke beina, og ballen spratt vekk.

Like før kampslutt brøt det ut tumulter når Matic kom i krangel med en av Costa Ricas assistenter, men dommeren fikk roet ned kjapt.

1 av 2
11,075 visninger

Serbia scorer

 • Serbia scorer

  0:22
 • Hva skjer her?

  0:45

Siste nytt

 • Kristoff og Bystrøm klar for Touren – testet negativt for korona

  Det har vært koronakaos før Tour de France-starten. Onsdag kunne Alexander Kristoff bekrefte at han og resten av Intermarché-laget har testet negativt.

  – Ja, ingen positive her, svarer Kristoff i en sms til NTB på spørsmål om han har fått svar på koronatesten.

  Det ble bestemt at det skulle testes tett under rittet, som skulle starte med at alle ryttere og støtteapparat skal levere en negativ hurtigtest to dager før løpet starter. Det vil si onsdag. En slik test skal også tas under hviledagene.

  Fra før har både Quick-Step Alpha Vinyls Tim Declercq og sportsdirektør for Jumbo-Visma, Merijn Zeeman, testet positivt. (NTB)

  NM sykkel fellestart
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Svenske langrennsstjerner gjør som Klæbo – reiser på egenfinansierte høydeopphold

  De svenske langrennsløperne Jonna Sundling og Emma Ribom finansierer egne høydesamlinger etter at det svenske landslaget ikke prioriterer høydetrening, skriver den svenske avisen Expressen.

  Sundling og Ribom investerer egne penger i høydetreningen i stedet for å være en del av landslaget sin treningsplan.

  Landslagsledelsen har valgt å ikke ha høydeleir fordi de kommende mesterskapene avgjøres i lavlandet.

  I Norge har Johannes Høsflot Klæbo allerede valgt å satse på sitt eget høydeopplegg utenfor landslagets egne samlinger.

  Langrennsutøverne Maja Dahlqvist, Frida Karlsson og Linn Svahn har valgt å stå utenfor landslaget inn mot Planica-VM den kommende vinteren. En av grunnene til valget handlet om at de ønsket flere treningsdager på hjemmebane og å slippe fellessamlinger.

  Sundling
  Foto: ANTTI YRJONEN / AFP
 • Svensk svømmestjerne koronasmittet etter VM-suksess

  Den svenske svømmeren Sarah Sjöström har testet positivt for korona etter svømme-VM i Budapest, opplyser hun selv på egen Instagram-konto.

  – Første gang jeg har testet positivt for korona, skriver 28-åringen.

  Den svenske svømmestjernen rakk å sikre seg tre medaljer under mesterskapet i Budapest før hun ble koronasmittet. Hun tok gullmedalje på 50 meter fri og 50 meter butterfly, samt en sølvmedalje på 100 meter fri.

  Svømmekonkurransene i Budapest ble avsluttet lørdag. (NTB)

  Sarah Sjöström
  Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste