Blir Carlsen verdensener?

Magnus Carlsen kan trone øverst på den uoffisielle verdensrankingen med godt spill i Hellas.

Magnus Carlsen
Foto: RAFA RIVAS / AFP

Han har absolutt sjansen til å bestige toppen, det sier mannen som utarbeider den uofisielle verdensrankingen, Hans Arild Runde.

- Magnus og Ivanchuk har sjansen, de trenger bare 0,5 poeng mer enn forventet for å passere Topalov.

Carlsen-Ivanchuk

Magnus Carlsen og Vassily Ivanchuk har begge sjansen til å toppe den uoffisielle verdensrankingen.

Foto: Alvaro Barrientos / AP

Følg med på den uoffisielle verdensankingen!(ekstern lenke)

Store deler av verdenseliten spiller på forskjellige lag under årets EM for klubblag. Magnus Carlsen er leid inn av det Armenske laget MIKA Chess Club. Han må der finne seg i å spille på andrebord, bak Levon Aronian.

Følg EM direkte fra klokken 13.30 (ekstern lenke)

På den uoffisielle verdensrankingen er det nå fire mann som kjemper om topplasseringen. Veselin Topalov leder med sine 2791 poeng og Carlsen og Ivanchuk ligger like bak, begge med 2786. Nummer fire er verdensmester Viswanathan Anand. Av disse deltar kun Carlsen og Ivanchuk i EM, så de har dermed sjansen til å stikke fra resten av feltet for en stakket stund. Anand er jo opptatt med VM-matchen mot Kramnik de neste ukene, så i mellomtiden er det duket for vår mann.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Ser man på hvem som spiller på andrebord for de øvrige topplagene så blir det ingen enkel turnering for Carlsen. Her finner vi kløppere som Alexei Shirov, Sergei Movsesian, Dmitry Jakovenko og tidligere verdensmester Ruslan Ponomariov.

Håper på Magnus

Runde vil selvsagt holde listen oppdatert under turneringen, selv om det blir mye stress og holde styr på spillerne. 23 av spillerne på lista er med i turneringen, i tillegg har vi Anand og Kramnik som spiller VM-match.

Hans Arild Runde

Hans Arild Runde

Foto: Privat

-I utgangspunktet er det fem spillere som kan toppe lista etter at EM for klubblag og VM er ferdig. Topalov deltar ikke, og dermed må den som topper lista ha minst 2791 ratingpoeng. Det utelukker Anand, siden han trenger en +3 score mot Kramnik for å greie det. Morozevich ser heller ikke ut til å delta, og dermed tror jeg Carlsen og Ivanchuk sine sjanser er størst.

Men hvem tror du vil toppe lista?

-Jeg tror Topalov fortsatt vil toppe lista, men jeg håper på Magnus og kan heller ikke utelukke Ivanchuk. For Anand blir det nok for langt fram, Morozevich spiller ikke og Kramnik er alt for langt bak.

Les om de norske lagene som deltar i EM!

Siste nytt

 • Østberg kolliderte med et tre

  Mads Østberg traff et tre og ødela den ene døren da Rally Australia ble avsluttet søndag, skriver NTB. Nordmannen ble likevel nummer tre, bare slått av Mari-Matti Latvala og Hayden Paddon, som var henholdsvis 32,5 og 52, sekunder raskere. Andreas Mikkelsen ble nummer 11.

  Mads Østberg
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
 • Målløst mellom Italia og Portugal

  Portugal holdt Italia til 0-0 borte i UEFAs nasjonsliga i fotball lørdag. Det gjør portugiserne til gruppevinner før siste kamp.

  Sverige slo Tyrkia 1–0 i Tyrkia og tok dermed innpå Russland i sin gruppe.

  Italy Portugal Nations League Soccer
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Svindal operert

  Aksel Lund Svindal har lørdag operert tommelen som han har slitt med de siste dagene etter et fall på trening torsdag.

  Svindal selv annonserte operasjonen på bildedelingstjenesten Instagram. Ifølge ham selv skal han være tilbake på ski etter kort tid.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
Sesongåpning langrenn: 15km fri teknikk, menn
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
NM kombinert: 10 km langrenn menn
NM kombinert: 10 km
NM kombinert: 10km
Vinterstudio
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner