NRK Meny
Normal

Ble vraket – nå skal han kjempe seg til OL

Anders Gløersen ble vraket fra elitelandslaget, men får privat treningsopplegg fra hjemklubben, og lover å slåss for å komme tilbake. Målet er Pyeongchang neste år.

NM- ski del 2: 10 km menn.

BEST, MEN IKKE GOD NOK: Anders Gløersen henviste Martin Johnsrud Sundby og Didrik Tønseth til sølv og bronse i NM. Noen dager senere var landslagskarrieren over.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Han ble nummer to på tremila i Davos før jul og var med på begge de norske stafettseirene i verdenscupen. Han avsluttet sesongen med NM-gull på 10 km skøyting.

I 2015 tok han VM-bronse på favorittdistansen 15 km skøyting, som også står på OL-programmet i Pyeongchang.

Likevel ringte landslagstrener Tor Arne Hetland før påske og ga beskjed om at det ikke lenger er plass for Anders Gløersen (30) på elitelandslaget.

– Jeg ble litt skuffet med en gang, jeg må innrømme det. Det er tøffe tak. Men nå har jeg gått noen runder og kommet fram til at målsettingene mine for neste år er de samme, sier Gløersen til NRK.

– Nesten brutalt

Det finnes dem som med en adskillig dårligere sak ville laget rabalder. For det var rett og slett vanskelig å se at det ikke Gløersens resultater skulle være nok.

– Det føles nesten brutalt, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Landslagstrener Hetland innrømmer at det var en lite hyggelig beskjed å gi.

Men det har ikke blitt noe rabalder i kjølvannet av den høyst kontroversielle vrakingen. Det skal litt til at det blir støy rundt Anders Gløersen. Han smeller ikke med dørene.

Faktisk har han valgt å ikke gi intervjuer om vrakingen i det hele tatt, før nå. Og nå vil han snakke om framtida og det uforandrede målet: Medalje på 15-kilometeren i OL.

Anders Gløersen og Petter Northug

GULLGUTTER: Anders Gløersen og Petter Northug sørget for VM-gull i stafett i Falun i 2015.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den største bekymringen

Han kommer til å få et opplegg gjennom klubben sin, Rustad. Han kommer til å være mindre i høyden for å kunne trene mer med høy intensitet i lavlandet. Han føler alt ligger til rette.

Veien til OL har blitt lengre. Står man utenfor landslaget, er det vanskeligere å få gått verdenscup. Skal man bli en av fire norske som får gå 15-kilometeren i OL, er det nettopp i verdenscupen man må vise seg fram

– Det er min største bekymring ved å miste landslagsplassen. Jeg regner med at jeg må være i kjempeform på Beitostølen for å kjempe om å komme til verdenscup. Jeg må treffe med formen og skia på første skirenn, eller så går OL-toget ganske fort, konstaterer Gløersen.

– Et lite spark

– Ligger det noe motivasjon i å bli satt ut av landslaget?

– Ja, det gjør det for så vidt. Man får et lite spark og det er klart man blir motivert til å vise at det var en feil, rett og slett.

– Ja, for du mener det var feil?

– Jeg er ikke habil til å vurdere det, men jeg er i hvert fall veldig lysten til å vise at jeg fortjener å være på OL-laget, sier Anders Gløersen.

Siste nytt

 • Hoelgaard kolliderte med skilt

  Daniel Hoelgaard kolliderte med et reklameskilt noen hundre meter fra mållinjen under Tour Down Under. Ifølge ProCycling.no ble nordmannen liggende på bakken, men undersøkelser viser at han ikke har alvorlige skader. Andre Greipel vant etappen.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Jamaicas kvinnelag i bob til OL

  For første gang i historien har et jamaicansk kvinnelag kvalifisert seg til å konkurrere i toerbob i OL. I årets OL deltar Jazmine Fenlator-Victorian, Carrie Russell og Audra Segree. Jamaica har stilt med boblag i vinter-OL siden Calgary i 1988.

 • EM-smell for Danmark

  Danmark var store favoritter mot Tsjekkia mandag, men endte opp med å tape 28-27 i EM-duellen. Tsjekkerne avsluttet kampen med to utviste spillere, men klarte likevel å spille seg frem til straffe i siste sekund. Det endte med en ubetydelig bom.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Ognen Teofilovski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike