Hellner gir femmil-plassen til kameraten: – Han er et fantastisk menneske

Da Anders Södergren (37) ble vraket av landslagsledelsen til søndagens femmil tok Marcus Hellner affære, og ga kameraten sin egen plass i troppen.

OS SOTJI 2014 MEN'S RELAY WEB_SPORT

Her gir Anders Södergren (t.v.) gir det svenske flagget til kameraten Marcus Hellner under OL i Sotsji. Nå har Hellner gjengjeldt tjenesten.

Foto: TOBIAS RÖSTLUND / TT / NTB Scanpix

Sweden's Anders Södergren

Anders Södergren får den avslutningen han håpet på – takket være Marcus Hellner.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

– Han er et fantastisk menneske. Det er utrolig ærlig med hvordan han kjenner det. Marcus er en fin fyr, sier Anders Södergren til Aftonbladet.

Avslutningen på mesterskapskarrieren til Anders Södergren har nærmest utspilt seg som en føljetong i Falun. I forkant av mesterskapet ytret stafettvinneren fra OL i Vancouver at han ønsket å avslutte karrieren på søndagens femmil.

Det ville ikke landslagssjef Rikard Grip, som vraket Södergren til fordel for Johan Olsson, Calle Halfvarsson, Daniel Richardsson, Marcus Hellner og Lars Nelson.

Det var ikke Marcus Hellner helt enig i, og fredag begynte han å vurdere om han skulle gi sin egen plass til sin gode kamerat Södergren.

– Anders er en god kompis, og en sterk skiløper. Jeg tror han skulle gjøre det bra der, sa Marcus Hellner til Aftonbladet fredag. Da var han fremdeles i tenkeboksen.

– Vært hovedmålet

NORDIC-SKIING/ Hellner of Sweden competes in the men's 15 km free individual race at the Nordic World Ski Championships in Falun

Hellner skal ikke gå femmila søndag. Den plassen har han gikk videre til Södergren.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

– Dette har vært hovedmålet i hele vinter, og det har vært frustrende å ikke vite om man skal gå eller ikke, sier Anders Södergren på den svenske pressekonferansen lørdag morgen.

Landslagssjef Rikard Grip forteller at planen hele veien var at Hellner skulle gå femmila, men at situasjonen har endret seg den siste dagen.

– I utgangspunktet skulle Marcus kjøre, men han manglet energien til å gå femmila. Han har fokusert på de andre konkurransene i mesterskapet, forteller Grip.

Södergren er naturligvis takknemlig for sjansen.

– Marcus kjente at han var sliten, og ikke hadde helt motivasjonen til å gå femmila. Da ga han heller stafettpinnen videre til meg som virkelig er gira på den. Det er jeg naturligvis takknemlig for.

– Tøft å ikke vite

Södergren har ikke gått noen av konkurransene i VM i Falun, og kan fortelle at dagene inn mot søndagens femmil har vært mentalt tøffe.

– Jeg visste ikke at jeg skulle gå før i går kveld, men innstillingen og forberedelsene har vært at jeg skulle gjøre det. Det har vært mentalt tøft å ikke vite, forteller 37-åringen.

Södergren tok sølv på samme distanse under VM i Val di Fiemme i 2003, og tok igjen sølv på 30 kilometeren i Liberec i 2009. Han har også med seg ett stafettgull fra OL i Vancouver, og sølv fra stafetten i Oslo i 2011.

Sportsnyheter

TAYjBA1taNw

Jakobs stikk etter Gjerts kommentar: – Virker som han ikke kan så mye om  løping

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg til OL-finalen på 1500 meter, og i stedet var det – som vanlig – da han og faren kom til intervjusonen det virkelig tok fyr.

Siste nytt

 • Motorsykkellegende legger opp

  Superveteranen Valentino Rossi (42) avslutter karrieren etter sesongen. Italieneren har rekorden for flest seirer og pallplasser i MotoGP.

  Rossi slapp nyheten på en pressekonferanse foran Steiermarks Grand Prix i østerrikske Spielberg søndag.

  – Jeg har besluttet å gi meg etter sesongen. Det har vært en veldig lang reise, men det har vært utrolig morsomt, sa 42-åringen.

  I nesten to tiår dominerte han MotoGP, men Rossi har ikke vunnet et løp siden 2017. Han står med rekordmange 89 seirer og 199 pallplasser.

  Austria GP Motorcycle Racing
  Foto: Gerhard Schiel / AP
 • Bård Finne tilbake i Brann

  Brann fortsetter å forsterke laget i sin desperate redningsaksjon i Eliteserien. Torsdag signerte Bård Finne en fireårsavtale med klubben.

  Bergenseren vender hjem fra en benketilværelse i danske Sønderjyske. 26-åringen forlot Brann til fordel for et proffeventyr i Köln og tysk fotball i 2013.

  Brann ligger helt sist på tabellen med sju poeng på 14 kamper. Bergensklubben har gjort flere grep på overgangsmarkedet for å gjøre laget rustet til en nervepirrende høst.

  Sivert Heltne Nilsen er ventet å gjøre comeback som Brann-spiller innen få dager. Han slipper fredag ut av innreisekarantene og kan fullføre sin medisinske test. (NTB)

  Eliteserien 2020: Vålerenga - Start (4-0)
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Avviser Eriksen-uttalelser

  Ifølge avisen Corriere dello Sport skal Christian Eriksen har sagt at han kan spille fotball igjen ved nyttår. Det benekter danskens agent Martin Schoots.

  Corriere dello Sport skriver at Eriksen fortalte følgende til sine lagkamerater da han besøkte dem onsdag: – Om fire-fem måneder begynner jeg å spille igjen. Det går bra med meg.

  Schoots mener bestemt at den opplysningen ikke stemmer.

  – For å være helt ærlig så har jeg ikke hørt ham si det. Og jeg er helt sikker på at han ikke har sagt det. Det er ikke noe press på ham og ingen tidshorisont, uttaler agenten til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

  Det er gått nesten to måneder siden Eriksen fikk hjertestans og falt om på banen i Danmarks EM-kamp mot Finland. Onsdag møtte han klubbdirektører, trener Simone Inzaghi, lagkamerater og støtteapparat på Inters treningsfelt i Appiano Gentile.

  AGKp-LFoc9Y
  Foto: Antonio Calanni / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal