NRK Meny
Normal

Yaya Toure ble nektet å besøke dødssyk bror

Sist uke døde Yaya Toures bror, Ibrahim, av kreft. Nå kritiserer spilleren Manchester City for å ha nektet han å være med den dødssyke broren etter sesongslutt.

yayakolo

Yaya Toure og Kolo Toure mistet broren, Ibrahim, forrige uke. Yaya kommer med krass kritikk av egen klubb for å ha nektet han å besøke broren på dødsleiet.

Foto: Ricardo Mazalan / Ap

ibra

Ibrahim Toure var også fotballspiller.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Yaya Toure kommer med sterk kritikk av Manchester City for å ha nektet han å være sammen med broren Ibrahim mens han var dødssyk. Ibrahim Toure døde av kreft for fem dager siden etter lang tids sykdom.

Manchester City ville ikke gi meg noen dager fri etter sesongslutt til å være med broren min. I stedet reiste jeg til Abu Dhabi med resten av laget for å feire ligatittelen, mens broren min lå på sykehuset, sier Yaya Toure til France Football.

– Burde blitt igjen

Kolo Toure, som spiller for Liverpool, var også broren til Ibrahim, og både Kolo og Yaya er for tiden i Brasil med Elfenbenskystens landslag. Yaya Toure angrer på at han ikke trosset klubbens ordrer og heller ble igjen med broren.

– Jeg bebreider meg selv for ikke å ha blitt igjen. Jeg burde insistert på å bli respektert. Klubben visste om Ibrahims situasjon og visste at jeg hadde det vondt av å se situasjonen hans forverres, sier Yaya Toure.

Blir han i City?

Ikke lenge etter sesongslutt kritiserte agenten hans Manchester City for ikke å ha gratulert Toure med dagen på bursdagen hans. Yaya Toure bekreftet at det manageren sa var sant og sådde tvil i om han vil spille for klubben neste sesong. Dagens uttalelser setter ny fart i spekulasjonene rundt spilleren fremtid.

Tirsdag kveld spiller Elfenbenskysten mot Hellas. Begge lag har fortsatt mulighet til å gå videre til åttedelsfinalen og kampen kan du se på NRK 3 klokken 22.00.

Siste nytt

 • Svensk smell

  Sverige tapte 1-2 for Chile heime i Stockholm i kveld. Marco Bolados blei matchvinnar etter 90 minutt i sin landslagsdebut. Arthuro Vidal (Chile) og Ola Toivonen (Sverige) scora i første omgang. Sverige skal spele VM i sommar, det skal ikkje Chile.

  Marcos Bolados og Arturo Vidal
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal