NRK Meny
Normal

Ble lam etter hoppukerenn: – Skal fortsatt nyte livet

Bischofshofen (NRK) For nøyaktig ett år siden kjempet han i Hoppuka. Nå har Nick Fairall (26) vært lam fra livet og ned siden fjorårets kvalifiseringsrenn.

Nick fairall

SER POSITIVT PÅ LIVET: Nick Fairall var tilbake i bakken der han ble lam etter fallet i fjor.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Foran pressen fortalte amerikaneren i dag om den tøffe reisen etter det fryktelige fallet i Østerrike for ett år siden.

– Det er en litt tosidig følelse å være her. Det bare skjedde meg og jeg skjønner det. Jeg hadde fortsatt elsket å få hoppe på ski hele tiden, men på samme tid skal jeg fortsatt nyte livet, sier han.

For nøyaktig ett år siden ramla den amerikanske hopperen Nick Fairall stygt i Bischofshofen. I dag fortalte han om den tøffe tida.

Fallet som forandret livet

Hoppet i kvalifiseringen i 2015, i bakken som avgjør Hoppuka i morgen, forandret livet til amerikaneren totalt. Han falt fremover etter landingen og ble liggende, før hjelpemannskapet ilte til.

Fairall faller stygt i Bischofshofen

DET FATALE FALLET: Under kvalifiseringen i Bischofshofen 5. januar stupte den amerikanske hopperen, Nick Fairall, fremover etter landing og fikk en stygg vridning i ryggen. Han mistet all førlighet i beina og ble hasteoperert like etterpå.

Foto: NRK

– Jeg husker at jeg spurte det medisinske apparatet om de kunne ta av meg hoppstøvlene, for jeg hadde hatt de på lenge. Det var da de fortalte meg at støvlene allerede var av. Og det var øyeblikket skjønte at dette var en veldig alvorlig skade, sier han.

Han vaiet med et lite amerikansk flagg da han ble båret ut av bakken i fjor. Fra dag én valgte han å se positivt på hverdagen. Ti dager etter fallet uttalte han at han håpet å gå igjen.

- Vondt å se

Kenneth Gangnes, Norges bestemann i Hoppuka sammenlagt, kjenner at det er tøft å se amerikaneren tilbake i hoppuka i rullestol.

– Det er det som er så tragisk, at man vet hvor aktiv han var. Og han var en skihopper som hadde veldig mye innabords. Å se ham sitte i rullestol er vondt å se, sier Gangnes.

For Fairall var det tøft å være tilbake. Men han syns det er fantastisk med støtten fra de andre i miljøet etter den fatale dagen i fjor.

– Jeg er bare så takknemlig for hva alle har gjort for meg, sier han og tar til tårene før han fortsetter etter en pause:

– Hoppere, kolleger og fansen. Jeg er bare så takknemlig. Jeg kan ikke få uttrykt det med ord, sier han.

Siste nytt

 • Tok sin første seier

  Vålerenga tok sine første poeng i årets Toppserie da de slo Avaldsnes 3-0 borte. Marte Berget, Victoria Ludvigsen og Isabell Herlovsen scoret. – Det er ikke kult å være spiss og ha måltørke, så at det kommer i dag, betyr mye, sier Herlovsen til NRK.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sterk sluttspurt i Arsenal-seier

  I det som var Arsenals første kamp etter at manager Arsène Wenger tidligere denne uken annonserte sin avgang ved sesongslutt ble det seier 4–1 over West Ham.

  Seieren satt imidlertid langt inne, men tre mål i de siste ti minuttene ga Arsenal-jubel.

  SOCCER-ENGLAND-ARS-WHU/
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Målløst for Hegerberg i semifinalen

  Ada Hegerberg hadde flere muligheter, men hverken Lyon eller Manchester City maktet å score i den første mesterligasemifinalen søndag.

  Kampen endte 0-0, og det er helt åpent før returoppgjøret i Frankrike neste helg.

   Ada Hegerberg
  Foto: Josep Lago / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias