Ble lam etter hoppukerenn: – Skal fortsatt nyte livet

Bischofshofen (NRK) For nøyaktig ett år siden kjempet han i Hoppuka. Nå har Nick Fairall (26) vært lam fra livet og ned siden fjorårets kvalifiseringsrenn.

Nick fairall

SER POSITIVT PÅ LIVET: Nick Fairall var tilbake i bakken der han ble lam etter fallet i fjor.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Foran pressen fortalte amerikaneren i dag om den tøffe reisen etter det fryktelige fallet i Østerrike for ett år siden.

– Det er en litt tosidig følelse å være her. Det bare skjedde meg og jeg skjønner det. Jeg hadde fortsatt elsket å få hoppe på ski hele tiden, men på samme tid skal jeg fortsatt nyte livet, sier han.

For nøyaktig ett år siden ramla den amerikanske hopperen Nick Fairall stygt i Bischofshofen. I dag fortalte han om den tøffe tida.

Fallet som forandret livet

Hoppet i kvalifiseringen i 2015, i bakken som avgjør Hoppuka i morgen, forandret livet til amerikaneren totalt. Han falt fremover etter landingen og ble liggende, før hjelpemannskapet ilte til.

Fairall faller stygt i Bischofshofen

DET FATALE FALLET: Under kvalifiseringen i Bischofshofen 5. januar stupte den amerikanske hopperen, Nick Fairall, fremover etter landing og fikk en stygg vridning i ryggen. Han mistet all førlighet i beina og ble hasteoperert like etterpå.

Foto: NRK

– Jeg husker at jeg spurte det medisinske apparatet om de kunne ta av meg hoppstøvlene, for jeg hadde hatt de på lenge. Det var da de fortalte meg at støvlene allerede var av. Og det var øyeblikket skjønte at dette var en veldig alvorlig skade, sier han.

Han vaiet med et lite amerikansk flagg da han ble båret ut av bakken i fjor. Fra dag én valgte han å se positivt på hverdagen. Ti dager etter fallet uttalte han at han håpet å gå igjen.

- Vondt å se

Kenneth Gangnes, Norges bestemann i Hoppuka sammenlagt, kjenner at det er tøft å se amerikaneren tilbake i hoppuka i rullestol.

– Det er det som er så tragisk, at man vet hvor aktiv han var. Og han var en skihopper som hadde veldig mye innabords. Å se ham sitte i rullestol er vondt å se, sier Gangnes.

For Fairall var det tøft å være tilbake. Men han syns det er fantastisk med støtten fra de andre i miljøet etter den fatale dagen i fjor.

– Jeg er bare så takknemlig for hva alle har gjort for meg, sier han og tar til tårene før han fortsetter etter en pause:

– Hoppere, kolleger og fansen. Jeg er bare så takknemlig. Jeg kan ikke få uttrykt det med ord, sier han.

Siste nytt

 • Fognini vant i Monte Carlo

  Fabio Fognini kronet en råsterk tennisuke med finaleseier i Monte Carlo Masters. Han ble første italiener på 51 år til å vinne ATP-turneringen i Monaco. Han vant finalen mot Dusan Lajovic med sifrene 6-3, 6-4. I semifinalen slo han ut Rafael Nadal.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP
 • Carlsen med ny sliteseier

  Magnus Carlsen gikk seirende ut av nok et langdrygt parti i storturneringen i Karlsruhe. Sjakkesset brukte seks timer og 73 trekk på å nedkjempe spanske Francisco Vallejo. Som i åpningspartiet vant Carlsen med svarte brikker og leder nå turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: jørund wessel carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal