Normal

Ble lam etter hoppukerenn: – Skal fortsatt nyte livet

Bischofshofen (NRK) For nøyaktig ett år siden kjempet han i Hoppuka. Nå har Nick Fairall (26) vært lam fra livet og ned siden fjorårets kvalifiseringsrenn.

Nick fairall

SER POSITIVT PÅ LIVET: Nick Fairall var tilbake i bakken der han ble lam etter fallet i fjor.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Foran pressen fortalte amerikaneren i dag om den tøffe reisen etter det fryktelige fallet i Østerrike for ett år siden.

– Det er en litt tosidig følelse å være her. Det bare skjedde meg og jeg skjønner det. Jeg hadde fortsatt elsket å få hoppe på ski hele tiden, men på samme tid skal jeg fortsatt nyte livet, sier han.

For nøyaktig ett år siden ramla den amerikanske hopperen Nick Fairall stygt i Bischofshofen. I dag fortalte han om den tøffe tida.

Fallet som forandret livet

Hoppet i kvalifiseringen i 2015, i bakken som avgjør Hoppuka i morgen, forandret livet til amerikaneren totalt. Han falt fremover etter landingen og ble liggende, før hjelpemannskapet ilte til.

Fairall faller stygt i Bischofshofen

DET FATALE FALLET: Under kvalifiseringen i Bischofshofen 5. januar stupte den amerikanske hopperen, Nick Fairall, fremover etter landing og fikk en stygg vridning i ryggen. Han mistet all førlighet i beina og ble hasteoperert like etterpå.

Foto: NRK

– Jeg husker at jeg spurte det medisinske apparatet om de kunne ta av meg hoppstøvlene, for jeg hadde hatt de på lenge. Det var da de fortalte meg at støvlene allerede var av. Og det var øyeblikket skjønte at dette var en veldig alvorlig skade, sier han.

Han vaiet med et lite amerikansk flagg da han ble båret ut av bakken i fjor. Fra dag én valgte han å se positivt på hverdagen. Ti dager etter fallet uttalte han at han håpet å gå igjen.

- Vondt å se

Kenneth Gangnes, Norges bestemann i Hoppuka sammenlagt, kjenner at det er tøft å se amerikaneren tilbake i hoppuka i rullestol.

– Det er det som er så tragisk, at man vet hvor aktiv han var. Og han var en skihopper som hadde veldig mye innabords. Å se ham sitte i rullestol er vondt å se, sier Gangnes.

For Fairall var det tøft å være tilbake. Men han syns det er fantastisk med støtten fra de andre i miljøet etter den fatale dagen i fjor.

– Jeg er bare så takknemlig for hva alle har gjort for meg, sier han og tar til tårene før han fortsetter etter en pause:

– Hoppere, kolleger og fansen. Jeg er bare så takknemlig. Jeg kan ikke få uttrykt det med ord, sier han.

Siste nytt

 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Espejord rekker ikke LSK-kampen

  Runar Espejord er tilbake i trening, men Tromsøs toppscorer rekker ikke mandagens kamp mot Lillestrøm. TILs toppscorer har slitt med lysken i lang tid. Ikke siden 25. august har Espejord vært på banen i kamp. Han står med seks mål i Eliteserien.

  Runar Espejord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Norge klatrer på FIFA-rankingen

  Norge klatrer én plass på FIFA-rankingen, noe som betyr 52. plass på den ferske oversikten. Belgia og verdensmester Frankrike deler førsteplassen. Bulgaria klatrer på sin side tre plasser og er best plassert av Norges gruppemotstandere på 44.-plass.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg