Ble kvitt mystiske smerter – nå tror NRK-ekspert på sjokksesong

HAFJELL/OSLO (NRK): NM-konge Rasmus Windingstad (24) skjønte ikke hvorfor han hadde så vondt i føttene. Så falt brikkene på plass for stjerneskuddet.

Rasmus Windingstad

TILBAKE FOR FULLT: Rasmus Windingstad, her i aksjon i et verdenscuprenn i Val-d’Isère, er endelig smertefri og full av selvtillit.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Med alle de smertene jeg hadde, så bare måtte det skje noe, sier Windingstad til NRK.

I helgen vant 24-åringen hele tre NM-gull, men veien til det definitive gjennombruddet har vært fullt av hodebry og udefinerbare plager i føttene. Til slutt prøvde han å gå ned en skostørrelse, noe som viste seg å være løsningen.

– Jeg drev og skrev mye på telefonen til meg selv før jeg fikk disse skoene, – lange brev til meg selv. Når jeg leser det nå etterpå, så er det så sykt å se hvor stor forskjell det er på energinivået og humøret, erkjenner alpinisten.

Mistet selvtilliten

Windingstad hadde så vondt i føttene at han mistet både selvtillit og skiglede. Løsningen var altså så enkel som en ny skostørrelse.

Rasmus Windingstad,

NM-KONGE: Rasmus Windingstad.

Foto: Siri Husby Fiskum / NRK

– Jeg har stått på ski siden, og jeg har ingen problemer, forteller han fornøyd.

– En sinnssykt bra erfaring tror jeg, men også innmari skummelt å tenke på hvor langt nede jeg var i februar, i forhold til hvor jeg er nå, legger han til.

NRK-ekspert Kjetil André Aamodt trekker frem viktigheten av god dialog med både utstyrsleverandør og trenere for å unngå slike perioder som Windingstad nettopp har lagt bak seg.

– Av og til kan man gå seg blind på seg selv og sin egen boble. Det er viktig å fange opp slikt så tidlig som mulig og dele med andre, samt være i dialog hele tiden – også med kollegaene i heisen hver eneste tur. Det gjør at man fanger opp sånne ting litt fortere tror jeg. Det er en viktig del av å være en lagspiller, påpeker Aamodt.

Tror på kanonsesong

Den tidligere alpinisten tror nå at Windingstad kan etablere seg i verdenstoppen allerede kommende sesong.

– Han viser at han har et veldig bra nivå inne rent teknisk og han har masse underliggende kvaliteter der. Han er 24 år nå, men det er mange som har blomstret rundt den alderen der. Rasmus kan absolutt være en kar som kan etablere seg i topp ti neste sesong.

Hovedpersonen selv har fremtidsplanene klare.

– Det blir alt av verdenscup i super-G og alt av verdenscup storslalåm. Og forhåpentligvis VM. Det er så sykt målet, avslutter Windingstad

Siste nytt

 • Thorsnes signerte for LSK

  Ifølge RB har Elise Thorsnes (30) blitt enig med LSK Kvinner om en ettårskontrakt. Veteranen kommer fra spill i amerikanske Utah Royals og oppgir at kjemien med landslagskollega Guro Reiten var en viktig årsak til klubbytte.

  VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Tertnes knuste Larvik

  I siste hjemmekamp før landslagspausen herjet Tertnes med Larvik og vant 28-15 i eliteserien i håndball. Seieren gjør at Tertnes er på femteplass på tabellen, med samme poengsum som Oppsal på fjerde, mens Larvik tar juleferie på andreplass bak Vipers.

  CL kvindehåndbold: Odense HC - Larvik HK
  Foto: Robert Wengler / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
 • Nytt forfall for Slovenia

  Forfallene fortsetter for Slovenias midlertidige landslagssjef Igor Benedejcic før nasjonsligakampen mot Norge. Kaptein Bojan Jokic er nå uaktuell til kampen, ifølge avisen Ekipa. Fra før er Jan Oblak, Kevin Kampl, Josip Ilicic, René Krhin, Jasmin Kurtic og Tim Matavz uaktuelle.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 4 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana