NRK Meny
Normal

Ble kvitt mystiske smerter – nå tror NRK-ekspert på sjokksesong

HAFJELL/OSLO (NRK): NM-konge Rasmus Windingstad (24) skjønte ikke hvorfor han hadde så vondt i føttene. Så falt brikkene på plass for stjerneskuddet.

Rasmus Windingstad

TILBAKE FOR FULLT: Rasmus Windingstad, her i aksjon i et verdenscuprenn i Val-d’Isère, er endelig smertefri og full av selvtillit.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Med alle de smertene jeg hadde, så bare måtte det skje noe, sier Windingstad til NRK.

I helgen vant 24-åringen hele tre NM-gull, men veien til det definitive gjennombruddet har vært fullt av hodebry og udefinerbare plager i føttene. Til slutt prøvde han å gå ned en skostørrelse, noe som viste seg å være løsningen.

– Jeg drev og skrev mye på telefonen til meg selv før jeg fikk disse skoene, – lange brev til meg selv. Når jeg leser det nå etterpå, så er det så sykt å se hvor stor forskjell det er på energinivået og humøret, erkjenner alpinisten.

Mistet selvtilliten

Windingstad hadde så vondt i føttene at han mistet både selvtillit og skiglede. Løsningen var altså så enkel som en ny skostørrelse.

Rasmus Windingstad,

NM-KONGE: Rasmus Windingstad.

Foto: Siri Husby Fiskum / NRK

– Jeg har stått på ski siden, og jeg har ingen problemer, forteller han fornøyd.

– En sinnssykt bra erfaring tror jeg, men også innmari skummelt å tenke på hvor langt nede jeg var i februar, i forhold til hvor jeg er nå, legger han til.

NRK-ekspert Kjetil André Aamodt trekker frem viktigheten av god dialog med både utstyrsleverandør og trenere for å unngå slike perioder som Windingstad nettopp har lagt bak seg.

– Av og til kan man gå seg blind på seg selv og sin egen boble. Det er viktig å fange opp slikt så tidlig som mulig og dele med andre, samt være i dialog hele tiden – også med kollegaene i heisen hver eneste tur. Det gjør at man fanger opp sånne ting litt fortere tror jeg. Det er en viktig del av å være en lagspiller, påpeker Aamodt.

Tror på kanonsesong

Den tidligere alpinisten tror nå at Windingstad kan etablere seg i verdenstoppen allerede kommende sesong.

– Han viser at han har et veldig bra nivå inne rent teknisk og han har masse underliggende kvaliteter der. Han er 24 år nå, men det er mange som har blomstret rundt den alderen der. Rasmus kan absolutt være en kar som kan etablere seg i topp ti neste sesong.

Hovedpersonen selv har fremtidsplanene klare.

– Det blir alt av verdenscup i super-G og alt av verdenscup storslalåm. Og forhåpentligvis VM. Det er så sykt målet, avslutter Windingstad

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 13. etappe
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag