Ble gitt ti prosents sjanse til å spille tennis – nå er hun Wimbledon-favoritt

Legene mente det var kun ti prosents sjanse for at Petra Kvitová kunne spille tennis igjen etter at hun ble angrepet med kniv og fikk dype kutt i venstrehånden.

Petra Kvitová vinker til publikum etter å ha gått videre til tredje runde i Wimbledon

KLAR FOR 3. RUNDE: Petra Kvitová vinker til publikum etter å ha spilt seg videre i Wimbledon. Bandasjene på venstrearmen er ikke relatert til angrepet i 2016.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

I fjor ble hun feid ut av turneringen allerede i 1. runde, men lørdag tok Petra Kvitová seg til fjerde runde i Wimbledon da hun slo Magda Linette 6-3 og 6-2 i sett.

Eurosport-kommentator Christer Francke har latt seg imponere over spillet til den tsjekkiske 29-åringen.

– Hun er en av flere favoritter i denne turneringen, sier han til NRK.

– Hun har et høyt beste nivå, og spiller med høyt tempo, påpeker han.

Pekefingeren nesten kuttet av

At Kvitová i det hele tatt fortsatt kan spille tennis, er en seier i seg selv.

I desember 2016, bare noen dager før jul, ble tennisstjernen som har vunnet Wimbledon to ganger, overfalt i sitt eget hjem, skriver BBC.

Hun slapp en mann som hevdet han skulle reparere varmeanlegget i leiligheten inn. Da hun stod med ryggen til, trakk han frem en kniv og holdt den mot halsen hennes.

Petra Kvitová poserer med trofeet etter å ha vunnet Wimbledon i 2014

HAR VUNNET TO GANGER: Kvitová poserer med det synlige beviset på at hun vant Wimbledon i 2014. Hun gikk også til topps i turneringen i 2011.

Foto: Sang Tan / AP

Kniven kuttet nerver i Kvitovás tommel og pekefinger på venstre hånd, som hun spiller tennis med. Pekefingeren ble nesten kuttet helt av. Hun fikk også dype kutt i de andre fingrene på hånden.

Christer Francke er overrasket over at tennisspilleren har greid å komme så sterkt tilbake etter overfallet.

– For tennisspillere er en håndskade svært alvorlig. Det er derfor sterkt gjort å komme tilbake etter en slik skade, kommenterer Francke.

– Er en «fighter»

Legene på sykehuset mente det var ti prosents sjanse for at Kvitová kom til å kunne spille tennis igjen etter angrepet.

De tok feil. Kvitová var tilbake i spill fem måneder etter angrepet. Hun har vunnet åtte turneringer siden desemberdagen i 2016, og nådde finalen i Australian Open i januar.

– Jeg har alltid visst at jeg er en «fighter» på banen, men jeg visste ikke at jeg er en enda større «fighter» utenfor banen, sa Kvitová til BBC før Wimbledon.

Overfallsmannen ble i mars dømt til åtte års fengsel for angrepet på tennisspilleren. Han nekter imidlertid for å ha hatt noe med angrepet å gjøre, og har anket dommen, skriver BBC.

Kvitová møter Johanna Konta i 4. runde mandag.

Siste nytt

 • Frisk endte uten poeng i CHL

  Frisk Asker tapte onsdag 3-7 mot finske Tappara og ryker ut av gruppespillet i Champions Hockey League med null poeng fra seks kamper. Det er aller første gang at et norsk lag ikke tar et eneste poeng i løpet av CHL-gruppespillet. Tidligere har Vålerenga (2014) og Stavanger (2017) tatt ett poeng, ifølge Budstikka.

  Anders Bastiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sævik scorte i PSG-triumf

  Karina Sævik fant veien til nettmaskene i mesterligaen for PSG. Ti minutter ut i kampen banken Norges landslagsspiller inn det første av tre scoringen i 1. omgang. Sæviks PSG møtte Breidablik i mesterligaens første av to åttedelsfinaler.

  Karina Sævik
  Foto: Paris Saint-Germain
 • Syrstad Engens Wolfsburg vant

  Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen for Wolfsburg da de i dag vant 6-0 mot nederlandske Twente i den første av to kamper i åttedelsfinalen i mesterligaen. Returoppgjøret i Nederland spilles 30. oktober.

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal