Ble gitt ti prosents sjanse til å spille tennis – nå er hun Wimbledon-favoritt

Legene mente det var kun ti prosents sjanse for at Petra Kvitová kunne spille tennis igjen etter at hun ble angrepet med kniv og fikk dype kutt i venstrehånden.

Petra Kvitová vinker til publikum etter å ha gått videre til tredje runde i Wimbledon

KLAR FOR 3. RUNDE: Petra Kvitová vinker til publikum etter å ha spilt seg videre i Wimbledon. Bandasjene på venstrearmen er ikke relatert til angrepet i 2016.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

I fjor ble hun feid ut av turneringen allerede i 1. runde, men lørdag tok Petra Kvitová seg til fjerde runde i Wimbledon da hun slo Magda Linette 6-3 og 6-2 i sett.

Eurosport-kommentator Christer Francke har latt seg imponere over spillet til den tsjekkiske 29-åringen.

– Hun er en av flere favoritter i denne turneringen, sier han til NRK.

– Hun har et høyt beste nivå, og spiller med høyt tempo, påpeker han.

Pekefingeren nesten kuttet av

At Kvitová i det hele tatt fortsatt kan spille tennis, er en seier i seg selv.

I desember 2016, bare noen dager før jul, ble tennisstjernen som har vunnet Wimbledon to ganger, overfalt i sitt eget hjem, skriver BBC.

Hun slapp en mann som hevdet han skulle reparere varmeanlegget i leiligheten inn. Da hun stod med ryggen til, trakk han frem en kniv og holdt den mot halsen hennes.

Petra Kvitová poserer med trofeet etter å ha vunnet Wimbledon i 2014

HAR VUNNET TO GANGER: Kvitová poserer med det synlige beviset på at hun vant Wimbledon i 2014. Hun gikk også til topps i turneringen i 2011.

Foto: Sang Tan / AP

Kniven kuttet nerver i Kvitovás tommel og pekefinger på venstre hånd, som hun spiller tennis med. Pekefingeren ble nesten kuttet helt av. Hun fikk også dype kutt i de andre fingrene på hånden.

Christer Francke er overrasket over at tennisspilleren har greid å komme så sterkt tilbake etter overfallet.

– For tennisspillere er en håndskade svært alvorlig. Det er derfor sterkt gjort å komme tilbake etter en slik skade, kommenterer Francke.

– Er en «fighter»

Legene på sykehuset mente det var ti prosents sjanse for at Kvitová kom til å kunne spille tennis igjen etter angrepet.

De tok feil. Kvitová var tilbake i spill fem måneder etter angrepet. Hun har vunnet åtte turneringer siden desemberdagen i 2016, og nådde finalen i Australian Open i januar.

– Jeg har alltid visst at jeg er en «fighter» på banen, men jeg visste ikke at jeg er en enda større «fighter» utenfor banen, sa Kvitová til BBC før Wimbledon.

Overfallsmannen ble i mars dømt til åtte års fengsel for angrepet på tennisspilleren. Han nekter imidlertid for å ha hatt noe med angrepet å gjøre, og har anket dommen, skriver BBC.

Kvitová møter Johanna Konta i 4. runde mandag.

Sportsnyheter

Vilde Nilsen 2,8 sekunder bak en gullmedalje: – Jeg slet med å stå på beina

Det ble et dramatisk oppgjør om sekunder da Vilde Nilsen (21) tok VM-sølv i VM i snøsport på Lillehammer tirsdag. 21-åringen var kun 2,8 sekunder bak gullvinneren Ludmila Liasjenko.

Siste nytt

 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Smitteutbrudd i Storhamar håndball

  Seks Storhamar-spillere har testet positivt for koronavirus. Håndballklubben jobber på spreng med å få utsatt kamper, skriver Hamar Arbeiderblad.

  – Det er ikke bra. Vi har to kamper denne uka, og med så mange smittede i laget må vi prøve å få utsatt begge. Vi har dialog med håndballforbundet i Norge og EHF (Det europeiske håndballforbundet), sier daglig leder Kamilla Sundmoen i Storhamar til HA.

  Storhamar skal i utgangspunktet møte Larvik onsdag og Herning-Ikast i europaligaen lørdag.

  Klubben venter på testsvar for flere spillere, og det er dermed ikke utenkelig at antallet smittede spillere kan øke. Regelverket i norsk håndball sier at kamper kan utsettes dersom et lag har åtte eller flere spillere ute på grunn av koronaviruset. (NTB)

  Eliteserien håndball damer mellom Vipers Kristiansand og Storhamar Håndball Elite.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Uno-X invitert til nye storritt

  Sykkellaget Uno-X har fått plass i startfeltet til de prestisjetunge rittene La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège denne sesongen.

  Det ble klart da oversikten over inviterte lag ble presentert tirsdag.

  Mandag ble det klart at Uno-X også sender ryttere til 2022-utgaven av Paris-Roubaix, rittet som i sykkelsporten går under kallenavnet «Helvetet i nord».

  Liege-Bastogne-Liege er i likhet med Paris-Roubaix et av de fem monumentene i internasjonal sykkelsport, mens La Flèche Wallonne er del av Ardenner-klassikerne.

  Rittene arrangeres av Amaury Sports Organisation, selskapet som også står bak Tour de France. Om Uno-X får plass i sommerens utgave av det franske storrittet er ennå ikke klart.

  Årets utgave av La Fleche Wallonne kjøres 20. april, tre dager etter Paris-Roubaix. Liege-Bastogne-Liege følge den 24. april.

  Også kvinnelaget til Uno-X er invitert til de to rittene. (NTB)

  NM sykkel fellestart
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal