Ble gitt ti prosents sjanse til å spille tennis – nå er hun Wimbledon-favoritt

Legene mente det var kun ti prosents sjanse for at Petra Kvitová kunne spille tennis igjen etter at hun ble angrepet med kniv og fikk dype kutt i venstrehånden.

Petra Kvitová vinker til publikum etter å ha gått videre til tredje runde i Wimbledon

KLAR FOR 3. RUNDE: Petra Kvitová vinker til publikum etter å ha spilt seg videre i Wimbledon. Bandasjene på venstrearmen er ikke relatert til angrepet i 2016.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

I fjor ble hun feid ut av turneringen allerede i 1. runde, men lørdag tok Petra Kvitová seg til fjerde runde i Wimbledon da hun slo Magda Linette 6-3 og 6-2 i sett.

Eurosport-kommentator Christer Francke har latt seg imponere over spillet til den tsjekkiske 29-åringen.

– Hun er en av flere favoritter i denne turneringen, sier han til NRK.

– Hun har et høyt beste nivå, og spiller med høyt tempo, påpeker han.

Pekefingeren nesten kuttet av

At Kvitová i det hele tatt fortsatt kan spille tennis, er en seier i seg selv.

I desember 2016, bare noen dager før jul, ble tennisstjernen som har vunnet Wimbledon to ganger, overfalt i sitt eget hjem, skriver BBC.

Hun slapp en mann som hevdet han skulle reparere varmeanlegget i leiligheten inn. Da hun stod med ryggen til, trakk han frem en kniv og holdt den mot halsen hennes.

Petra Kvitová poserer med trofeet etter å ha vunnet Wimbledon i 2014

HAR VUNNET TO GANGER: Kvitová poserer med det synlige beviset på at hun vant Wimbledon i 2014. Hun gikk også til topps i turneringen i 2011.

Foto: Sang Tan / AP

Kniven kuttet nerver i Kvitovás tommel og pekefinger på venstre hånd, som hun spiller tennis med. Pekefingeren ble nesten kuttet helt av. Hun fikk også dype kutt i de andre fingrene på hånden.

Christer Francke er overrasket over at tennisspilleren har greid å komme så sterkt tilbake etter overfallet.

– For tennisspillere er en håndskade svært alvorlig. Det er derfor sterkt gjort å komme tilbake etter en slik skade, kommenterer Francke.

– Er en «fighter»

Legene på sykehuset mente det var ti prosents sjanse for at Kvitová kom til å kunne spille tennis igjen etter angrepet.

De tok feil. Kvitová var tilbake i spill fem måneder etter angrepet. Hun har vunnet åtte turneringer siden desemberdagen i 2016, og nådde finalen i Australian Open i januar.

– Jeg har alltid visst at jeg er en «fighter» på banen, men jeg visste ikke at jeg er en enda større «fighter» utenfor banen, sa Kvitová til BBC før Wimbledon.

Overfallsmannen ble i mars dømt til åtte års fengsel for angrepet på tennisspilleren. Han nekter imidlertid for å ha hatt noe med angrepet å gjøre, og har anket dommen, skriver BBC.

Kvitová møter Johanna Konta i 4. runde mandag.

Siste nytt

 • Supertalentet til spansk basket

  Harald Frey har herjet i den amerikanske college-basketen de siste årene. Nå har nordmannen skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med den spanske klubben Oviedo Baloncesto, skriver han selv på Instagram.

  – Neste kapittel. Begeistret for å ha blitt en del av Oviedo-familien og signere min første proffkontrakt, skriver nordmannen.

 • Viktor Hovland likt med Tiger Woods

  Viktor Hovland falt ytterligere på resultatlista på dag tre i PGA-mesterskapet lørdag. Han deler 59.-plassen med golflegenden Tiger Woods. Før den avsluttende runden på Harding Park-banen i San Francisco i dag ligger Hovland to slag over par.

  Victor Hovland på PGA-turnering i San Fransisco lørdag 8.8.2020
  Foto: Sean M. Haffey / AFP / NTB Scanpix
 • Messi-magi da Barcelona gikk videre

  Da Barcelona og Napoli møttes i Italia endte det 1-1, men på spansk jord ble det vanskeligere for italienerne å få med seg et godt resultat.

  Lionel Messi scoret et kunstmål og skaffet en straffe da Barcelona vant 3-1 (4-2) og sikret en plass i semifinalen i Mesterligaen.

  Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Barcelona v Napoli
  Foto: Albert Gea / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal