Blatter: – Vil jobbe for rettferdighet

Tidligere FIFA-president Sepp Blatter (79) er utestengt fra all fotball i åtte år. Han føler seg urettferdig behandlet

FBL-FIFA-CORRUPTION-BLATTER

ANKOM: Sepp Blatter var omringet av journalister da han ankom pressekonferansen i Sveits.

Foto: MICHELE LIMINA / Afp

Kort tid etter at FIFAs etiske komité utestengte Sepp Blatter og Michel Platini fra all fotball i åtte år, holdt førstnevnte pressekonferanse i Zürich.

– Å si det er en god dag for meg, og FIFA, ville være veldig galt, åpnet Blatter med.

Sepp Blatter med plaster på kinnet

SNAKKET: Sepp Blatter holdt humøret oppe under pressekonferansen, men ville ikke snakke om helsen sin, bortsett fra at han nå har det bra.

Foto: MICHELE LIMINA / Afp

Før pressekonferansen startet, ble det kjent at Blatter anker den åtte år lange utestengelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

– Jeg vil slåss for meg selv. Og jeg vil slåss for FIFA. Jeg er utestengt for hva? Det betyr at vi er løgnere. Det er vi ikke. Derfor vil vi jobbe for rettferdighet, og jeg vil anke med en gang, sier Blatter.

Trodde komiteen var overbevist

– Unnskyld. Unnskyld til FIFA og alle som jobber der. Jeg er også lei meg på vegne av meg selv. Og hvordan jeg blir, og er blitt behandlet, forklarer Blatter.

– Familien min blir mobbet. Jeg blir mobbet. Og det før dommen var klar. Det ble sagt vi skulle utestenges på livstid. De har nå kommet frem til at noe er gjort galt. Derfor vil jeg kjempe for meg selv, og for FIFA.

Utestengelsen gjelder både nasjonal og internasjonal fotball, og kommer på grunn av korrupsjon. Bakgrunnen er en pengeoverføring på rundt 17 millioner kroner gjort i 2011. Han kaller avtalen for en «gentlemans agreement», som også ble lagt frem for UEFA ved to anledninger.

– Jeg kan bli identifisert som en optimist. Sammen med min advokat, trodde jeg vi hadde overbevist komitéen om situasjonen rundt betalingen mellom meg og Platini, og om kontrakten vi inngikk, sier 79-åringen.

Skjemmes ikke

– Er du ikke skamfull?

– Jeg skjemmes av komitteen, og at de ikke ser på bevisene. De har ingen rett til å gå imot presidenten i FIFA. Det kan bare kongressen gjøre. Jeg er fortsatt president, selv om jeg er utestengt. Jeg er ikke skamfull. Jeg angrer på noen ting, men skamfull er jeg ikke.

Dagbladet er på plass i Sveits, og lurer på om han føler seg forrådt.

– Ja, jeg mener jeg er blitt forrådt, svarer Blatter, og legger ut om hvordan Norge kom opp med «handshake for peace» i 2010, og planene om å gi VM i 2022 til USA.

– Aldri jukset

Komiteen, som ble ledet av dommer Hans-Joachim Eckert, kan ikke bevise korrupsjon, og derfor var utestengelse på livstid uaktuelt.

– Jeg har aldri jukset med penger. Og nå har jeg kjøpt stemmer? Fra hvem? spør Blatter, som avslutter pressekonferansen med:

«I'll be back!»

Siste nytt

 • Nasjonale renn erstatter V-cup

  Tidligere i høst ble det klart at verdenscupen på Lillehammer ble avlyst på grunn av korona-situasjonen. I en pressemelding skriver Norges Skiforbund at det nå skal arrangeres nasjonale renn i langrenn, hopp og kombinert i det samme tidsrommet som den avlyste verdenscup-helgen.

  Landslagsutøvere som stiller til start i verdenscupåpningen denne helgen i finske Ruka, tar turen til Lillehammer 4.–6. desember.

  – Vi er glade for at vi sammen med Lillehammer Olympiapark og de lokale helsemyndighetene på så kort tid har klart å organisere konkurranser med Norges beste utøvere i langrenn, hopp og kombinert med de smitteverntiltakene som er nødvendig, sier arrangementssjef i Skiforbundet, Terje Lund.

  Åpningsrenn langrenn Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Carlsen nærmer seg kvartfinale

  Magnus Carlsen tok 2,5 av fem mulige poeng på dag nummer to av Champions Chess Tour mandag. Det gir foreløpig delt annenplass i åpningsturneringen.

  Carlsen hadde en seier tre remis og ett tap mandag.

  Nederlenderen Anish Giri topper tabellen etter at ti av 15 innledende partier er spilt. Han har 6,5 poeng. Carlsen er én av tre spillere som deler annenplassen med seks poeng.

  Dermed er Carlsen på god vei mot kvartfinale. De åtte beste etter tre dager er klare for avansement til utslagsrundene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Uavgjort i Wolverhampton

  Wolverhampton og Southampton spela 1-1 i kveldens siste kamp i Premier League.

  Theo Walcott gav gjestene leiinga etter 58 minutt, men innbytar Pedro Neto utlikna etter 75.

  Ingen av laga endra plassering etter dette resultatet. Southampton er nummer 5, Wolverhampton nummer 9.

  Wolverhampton - Southampton
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal