NRK Meny
Normal

Blatter: – Vil jobbe for rettferdighet

Tidligere FIFA-president Sepp Blatter (79) er utestengt fra all fotball i åtte år. Han føler seg urettferdig behandlet

FBL-FIFA-CORRUPTION-BLATTER

ANKOM: Sepp Blatter var omringet av journalister da han ankom pressekonferansen i Sveits.

Foto: MICHELE LIMINA / Afp

Kort tid etter at FIFAs etiske komité utestengte Sepp Blatter og Michel Platini fra all fotball i åtte år, holdt førstnevnte pressekonferanse i Zürich.

– Å si det er en god dag for meg, og FIFA, ville være veldig galt, åpnet Blatter med.

Sepp Blatter med plaster på kinnet

SNAKKET: Sepp Blatter holdt humøret oppe under pressekonferansen, men ville ikke snakke om helsen sin, bortsett fra at han nå har det bra.

Foto: MICHELE LIMINA / Afp

Før pressekonferansen startet, ble det kjent at Blatter anker den åtte år lange utestengelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

– Jeg vil slåss for meg selv. Og jeg vil slåss for FIFA. Jeg er utestengt for hva? Det betyr at vi er løgnere. Det er vi ikke. Derfor vil vi jobbe for rettferdighet, og jeg vil anke med en gang, sier Blatter.

Trodde komiteen var overbevist

– Unnskyld. Unnskyld til FIFA og alle som jobber der. Jeg er også lei meg på vegne av meg selv. Og hvordan jeg blir, og er blitt behandlet, forklarer Blatter.

– Familien min blir mobbet. Jeg blir mobbet. Og det før dommen var klar. Det ble sagt vi skulle utestenges på livstid. De har nå kommet frem til at noe er gjort galt. Derfor vil jeg kjempe for meg selv, og for FIFA.

Utestengelsen gjelder både nasjonal og internasjonal fotball, og kommer på grunn av korrupsjon. Bakgrunnen er en pengeoverføring på rundt 17 millioner kroner gjort i 2011. Han kaller avtalen for en «gentlemans agreement», som også ble lagt frem for UEFA ved to anledninger.

– Jeg kan bli identifisert som en optimist. Sammen med min advokat, trodde jeg vi hadde overbevist komitéen om situasjonen rundt betalingen mellom meg og Platini, og om kontrakten vi inngikk, sier 79-åringen.

Skjemmes ikke

– Er du ikke skamfull?

– Jeg skjemmes av komitteen, og at de ikke ser på bevisene. De har ingen rett til å gå imot presidenten i FIFA. Det kan bare kongressen gjøre. Jeg er fortsatt president, selv om jeg er utestengt. Jeg er ikke skamfull. Jeg angrer på noen ting, men skamfull er jeg ikke.

Dagbladet er på plass i Sveits, og lurer på om han føler seg forrådt.

– Ja, jeg mener jeg er blitt forrådt, svarer Blatter, og legger ut om hvordan Norge kom opp med «handshake for peace» i 2010, og planene om å gi VM i 2022 til USA.

– Aldri jukset

Komiteen, som ble ledet av dommer Hans-Joachim Eckert, kan ikke bevise korrupsjon, og derfor var utestengelse på livstid uaktuelt.

– Jeg har aldri jukset med penger. Og nå har jeg kjøpt stemmer? Fra hvem? spør Blatter, som avslutter pressekonferansen med:

«I'll be back!»

Siste nytt

 • Ingen norsk finale i svømme-EM

  Verken Markus Lie eller Emilie Nyenget Løvberg klarte å ta seg videre til finale på dagens øvelser i svømme-EM.

  Lie var på andreplass etter andre veksling, men endte til slutt på en femteplass i sin semifinale. Løvberg satte personlig rekord på 57. 96, men endte på syvendeplass i sin semifinale.

  Emilie Løvberg
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • God norsk førsteomgang

  De norske hopperne har startet meget godt i dagens konkurranse i stor bakke i Engelberg.

  Anders Fannemel leder konkurransen med et hopp på 133 meter, og Robert Johansson deler andreplassen med japanske Kobayashi etter et hopp på 128 meter.

  Finland Ski Jump
  Foto: Martti Kainulainen / AP
 • Lie og Løvberg til semifinale

  Markus Lie og Emilie Nyenget Løvberg er klare for semifinale i kortbane-EM i svømming. Løvberg svømte inn til 58,05 og fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Lie ble nummer to i sitt heat på 100 meter medley med 53,06.

  Lie
  Foto: Jessica Gow/TT, Jessica Gow / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
Sport i dag
NRK Sport direkte: Sport i dag