Blatter: – Vil jobbe for rettferdighet

Tidligere FIFA-president Sepp Blatter (79) er utestengt fra all fotball i åtte år. Han føler seg urettferdig behandlet

FBL-FIFA-CORRUPTION-BLATTER

ANKOM: Sepp Blatter var omringet av journalister da han ankom pressekonferansen i Sveits.

Foto: MICHELE LIMINA / Afp

Kort tid etter at FIFAs etiske komité utestengte Sepp Blatter og Michel Platini fra all fotball i åtte år, holdt førstnevnte pressekonferanse i Zürich.

– Å si det er en god dag for meg, og FIFA, ville være veldig galt, åpnet Blatter med.

Sepp Blatter med plaster på kinnet

SNAKKET: Sepp Blatter holdt humøret oppe under pressekonferansen, men ville ikke snakke om helsen sin, bortsett fra at han nå har det bra.

Foto: MICHELE LIMINA / Afp

Før pressekonferansen startet, ble det kjent at Blatter anker den åtte år lange utestengelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

– Jeg vil slåss for meg selv. Og jeg vil slåss for FIFA. Jeg er utestengt for hva? Det betyr at vi er løgnere. Det er vi ikke. Derfor vil vi jobbe for rettferdighet, og jeg vil anke med en gang, sier Blatter.

Trodde komiteen var overbevist

– Unnskyld. Unnskyld til FIFA og alle som jobber der. Jeg er også lei meg på vegne av meg selv. Og hvordan jeg blir, og er blitt behandlet, forklarer Blatter.

– Familien min blir mobbet. Jeg blir mobbet. Og det før dommen var klar. Det ble sagt vi skulle utestenges på livstid. De har nå kommet frem til at noe er gjort galt. Derfor vil jeg kjempe for meg selv, og for FIFA.

Utestengelsen gjelder både nasjonal og internasjonal fotball, og kommer på grunn av korrupsjon. Bakgrunnen er en pengeoverføring på rundt 17 millioner kroner gjort i 2011. Han kaller avtalen for en «gentlemans agreement», som også ble lagt frem for UEFA ved to anledninger.

– Jeg kan bli identifisert som en optimist. Sammen med min advokat, trodde jeg vi hadde overbevist komitéen om situasjonen rundt betalingen mellom meg og Platini, og om kontrakten vi inngikk, sier 79-åringen.

Skjemmes ikke

– Er du ikke skamfull?

– Jeg skjemmes av komitteen, og at de ikke ser på bevisene. De har ingen rett til å gå imot presidenten i FIFA. Det kan bare kongressen gjøre. Jeg er fortsatt president, selv om jeg er utestengt. Jeg er ikke skamfull. Jeg angrer på noen ting, men skamfull er jeg ikke.

Dagbladet er på plass i Sveits, og lurer på om han føler seg forrådt.

– Ja, jeg mener jeg er blitt forrådt, svarer Blatter, og legger ut om hvordan Norge kom opp med «handshake for peace» i 2010, og planene om å gi VM i 2022 til USA.

– Aldri jukset

Komiteen, som ble ledet av dommer Hans-Joachim Eckert, kan ikke bevise korrupsjon, og derfor var utestengelse på livstid uaktuelt.

– Jeg har aldri jukset med penger. Og nå har jeg kjøpt stemmer? Fra hvem? spør Blatter, som avslutter pressekonferansen med:

«I'll be back!»

Sportsnyheter

Nær sjokktap for Vipers: – Det er helt sykt

Verdens beste håndballag måtte nesten gi tapt for Fana i Bergen.

Bjørgen overrasket over tiden opp til Johaug: – Jeg må hjem og trene

Marit Bjørgen blir helt satt ut når hun får beskjed om hvor langt bak hun var Therese Johaug i styrkeprøven Tryvann Opp på rulleski.

Siste nytt

 • Sørloth halta av bana

  Alexander Sørloth halta av bana eit kvarter før slutt, då Real Sociedad vann 3–2 borte mot Granada.

  Den norske kraftspissen fekk ein smell og måtte gi seg på stillinga 2–2.

  Det er ingen heldig situasjon for det norske landslaget med tanke på den viktige bortekampen mot Tyrkia i VM-kvalifiseringa 8. oktober.

  Ifølgje NTB kan det sjå ut som nordmannen har pådratt seg ein hamstringsskade.

  Før skaden kom Sørloth til fleire sjansar, men det vart ikkje mål eller målegjevande for hans del.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Serieleder Stjernen tapte

  Serieleder Stjernen røk 1–2 hjemme for Stavanger. Vålerenga tapte 4–5 for Lillehammer etter forlengning. Sparta er ny serieleder med 3–2 over Ringerike.

  Etter en målløs 1. periode tok Stavanger ledelsen ved Daniel Bøen Rokseth mot slutten av midtperioden. Dan Kissel økte til 2–0 tidlig i tredje periode. Arturs Niskakangas reduserte, men flere mål ble det ikke, og Stjernen gikk på sitt første tap denne sesongen.

  Naboen Sparta er nytt lag på tabelltopp. Lars Lundberg ble matchvinner etter 3.39 minutter i sudden death mot Ringerike.

  På Jordal ble Spencer Humphries matchvinner for Lillehammer da han scoret gjestenes 5-4-mål 59 sekunder ut i forlengningen. (NTB)

  Stavanger Oilers - Stjernen (8-3)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Stortap for Thorsby

  Morten Thorsby har lagt lårskaden bak seg og spelte frå start, då Sampdoria tok i mot Napoli i Serie A.

  Det enda med eit stygt 0–4 tap.

  Thorsby vart bytta ut 20 minutt før slutt.

  Serie A - Sampdoria v Inter Milan
  Foto: Ciro De Luca / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal