NRK Meny
Normal

Blatter: – Jeg arrestert? For hva da?

ZÜRICH (NRK): Sepp Blatter avfeide alle korrupsjonsanklager mot seg selv, og mente han best tok ansvar for situasjonen ved å bli sittende i sin stilling på lørdagens pressekonferanse.

SOCCER-FIFA/BLATTER Re-elected FIFA President Blatter reacts during a news conference after an extraordinary Executive Committee meeting in Zurich

FORUNDRET: Sepp Blatter understreker at han har bred støtte i FIFA, og spekulerer gang på gang i at arrestasjonene onsdag var politisk motiverte.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Sepp Blatter holdt lørdag formiddag sin første pressekonferanse etter at han dagen i forveien ble valgt til FIFA-president for femte gang.

Enormt mange journalister møtte fram, og det var delvis kaos på stedet. Det var knyttet stor spenning til hva Blatter kom til å si på pressekonferansen.

Mer enn en halvtime forsinket kom endelig Blatter opp på talerstolen.

– Jeg tar ansvar for stormen, men jeg vil dele den med eksekutivkomiteen, fordi det er styret som må ta ansvar. Vi må ta båten inn i roligere farvann og opprette ro og glede, sa Blatter i sin innledende tale.

Mange spørsmål om korrupsjon

Blatter understreker også at han tross all uroen de siste dagene fikk støtte av 133 nasjoner i fredagens avstemning. Han sier også at valgresultatet beviser at han er mannen til å ta FIFA videre, til tross for korrupsjonssakene som har herjet FIFA de siste årene.

Blatter fikk etter en innledende tale mange spørsmål om korrupsjon i FIFA.

– Jeg går ikke inn i ting som berører etterforskningen, men det var ikke meg, sa Blatter på spørsmål om hvem i FIFA som godkjente en utbetaling til Jack Warner på ti millioner dollar. Penger som ifølge FBIs undersøkelser skulle være bestikkelse for å stemme på Sør-Afrika i kampen om VM i 2010.

Blatter fikk også spørsmål for om han var bekymret for sin egen rolle i korrupsjonsskandalen.

– Jeg arrestert? For hva da? sa Blatter på spørsmål om at han var bekymret for å selv bli arrestert i FBI-prosessen.

Blatter ble også spurt om forholdet mellom UEFA og FIFA, men mente de aller fleste problemer var mulige å løse. Han la stadig vekt på at FIFA måtte samles, og avsluttet sekvensen med å love at FIFA kom til å kommunisere mer utad i framtiden.

Se utdrag fra Sepp Blatters pressekonferanse lørdag.

Se Blatter besvare spørsmålene fra pressen under lørdagens pressekonferanse.

– Hat-kampanje fra UEFA

Blatter snakket til en sveitsisk TV-kanal allerede tidlig på lørdagen, og sa da at han var forundret over timingen på arrestasjonene, og at UEFA hadde en hat-kampanje gående mot ham.

Også på pressekonferansen nevnte han dette, og sa at han synes det var påfallende at tre amerikanske journalister til stede da arresteasjonene fant sted.

Samtidig poengerte fotballpresidenten at var leder for alle, ikke bare dem som hadde stemt på han, og at han ville jobbe for å opprette et bedre forhold til UEFA.

Også tidligere har Blatter spekulert i timingen på arrestasjonene, og Norges styremedlem i UEFA, Karen Espelund, har kalt Blatters konspirasjonsteorier «helt meningsløse».

Les også: – Det er mye mer dramatisk enn folk skjønner

Siste nytt

 • Risikerer bøter etter banestorming

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot risikerer bøter på inntil 1400 kr eller 160 t samfunnstjeneste etter at de stormet banen under VM-finalen. De kan også bli nektet tilgang til sportsarrangementer i tre neste årene, ifølge Interfax.

  Pussy Riot
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Forsiktig Ruud-fall på rankingen

  Casper Ruud faller tre plasser på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Snarøya-gutten ligger dermed på 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag