Blatter tordner mot Platini, storpolitikk og kritisk presse i oppsiktsvekkende intervju

Den suspenderte FIFA-presidenten tar null selvkritikk og mener han er en brikke i et politisk spill.

Sepp Blatter

IRRITERT: Sepp Blatter liker ikke utviklingen i FIFA.

Foto: Anja Niedringhaus / Ap

I et langt intervju med det russiske nyhetsbyrået tass.ru, forteller Blatter sin versjon av hva som foregår rundt FIFA om dagen. Han snakker der åpent om forholdet til Platini, hva som egentlig har skjedd med suspensasjonen, og hva som har gått galt i FIFA de siste månedene.

Intervjuet, som du kan lese her, er svært fascinerende lesning.

I det lange intervjuet sparker Blatter i alle retninger - bortsett fra mot seg selv. Han sier blant annet at UEFA-president Michel Platini har hele skylda for FIFA-skandalen, fordi Platini skal ha et personlig hat mot Blatter.

Flere britiske journalister skriver nå på Twitter at det har rablet for FIFA-presidenten.

Laster Twitter-innhold

Dette skriver sjefssportskorrespondent i The Guardian, Owen Gibson.

Oppsiktsvekkende

Selvmotsigelsene er mange, som denne, vist av nyhetsbyrået APs Rob Harris på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Intervjuet vekker oppsikt over hele verden, og Blatter forteller også hva han mener om den 90 dager lange suspensasjonen han nå er ilagt for å ha gitt Platini en stor utbetaling som det ikke finnes kvitteringer for.

– Det er total nonsens. Dette er ikke rettferdighet. Jeg plasserte disse menneskene der, i den etiske komiteen, og nå har de ikke mot nok til å høre på verken generalsekretæren, Platini eller meg, sier han i intervjuet.

Blatter forteller videre at han tror årsaken til at han ble suspendert var presset fra media.

– De ville si «vi, den etiske komite, er uavhengige». De kan være uavhengige, men de trenger ikke være mot meg!

Laster Twitter-innhold

Grant Wahl i Sports Illustrated.

– UEFA er anti-FIFA

Blatter sier at årsaken til krisen var et personlig angrep fra Platini, og at det i begynnelsen kun var ham mot Platini. Noe som startet helt tilbake i EM 2008, ifølge Blatter.

Da ble Blatter, igjen ifølge seg selv, satt på sidelinjen av UEFA, og etter det har han aldri gått på en konkurranse holdt av det europeiske fotballforbundet.

– UEFA ble smittet av et anti-FIFA virus mange år før jeg ble president. De har et anti-FIFA virus, gjentar han.

– VM 2022 skulle gått til USA

I intervjuet blir han også spurt om VM i Russland i 2018, og han forteller at det ikke er noen mulighet for at VM blir flyttet. Han kritiserer engelsk presse og kaller dem dårlige tapere.

– England har lagd dette vakre spillet, men de fikk bare en stemme. De ble eliminert i første runde. Ingen ville ha England, sier Blatter.

Han forteller også at planen var at VM i 2022 skulle gå til USA, slik at de to stormaktene fikk hvert sitt mesterskap. At det ikke skjedde er Platinis feil på grunn av politisk press, sier Blatter.

– Alt så bra ut til Sarkozy (Frankrikes president) kom inn på et møte med kronprinsen fra Qatar. På et lunsj etter det sa Platini at Qatar ville være et bra valg. Det forandre dynamikken, og fire stemmer fra Europa gikk fra USA til Qatar, så resultatet ble 14-8. Hadde USA fått VM i 2022 ville vi ikke snakket om noen problemer i FIFA, hevder han.

Siste nytt

 • Berg mister toppkampen mot Molde

  Bodø/Glimts Patrick Berg er uaktuell til seriefinalen mot Molde onsdag, men mandag kom det likevel positive nyheter rundt kneskaden han har pådratt seg.

  Berg gikk av banen etter å ha fått seg smell i kampen mot Strømsgodset søndag. Umiddelbart ble det fryktet en alvorlig kneskade.

  Mandag var Berg på MR-undersøkelse. På egne nettsider omtaler Glimt skaden som mindre alvorlig enn fryktet.

  – Vi må se an Patrick fra dag til dag. Det er for tidlig å si noe om når han er tilbake, men det er gode nyheter at det ikke er like alvorlig som mange fryktet, sier klubblege Morten Sørgård.

  Patrick Berg og Alfons Sampsted mot Roma
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Dropper høydesamling

  De svenske OL-håpene Frida Karlsson, Linn Svahn, Maja Dahlqvist og Calle Halfvarsson dropper sesongoppkjøringens siste høydesamling.

  Det bekrefter Sveriges skiforbund på sine nettsider mandag.

  Karlsson, Svahn, Dahlqvist og Halfvarsson blir alle hjemme når landslagskollegene reiser til italienske Val Senales denne uken.

  Ifølge landslagssjef Anders Byström er det «individuelle vurderinger» som ligger til grunn for at de fire OL-medaljekandidatene ikke reiser til høyden.

  De norske langrennslandslagene for menn og kvinner befinner seg i øyeblikket på treningssamling i Livigno.

  Frida Karlsson
  Foto: NRK
 • Moi mister cupkamp mot Chelsea

  Mohamed Elyounoussi går mandag gjennom et lite inngrep i tommelen. Det gjør landslagsprofilen uaktuell til Southamptons ligacupmøte med Chelsea.

  Southampton bekrefter operasjonen på sine nettsider. Premier League-klubben opplyser at Elyounoussi trenger noen dagers hvile etter at tommelen er fikset.

  Sist uke fortalte Elyounoussi til TV 2 at han skadet tommelen da han scoret det første av sine to mål for Norge mot Montenegro i VM-kvalifiseringen. Han trodde et inngrep vil gjøre at han kom til å miste flere kamper. Så ille ser det ikke ut til å bli.

  Southampton regner med at Moi vil være klar igjen allerede mot Watford lørdag.

  Norge har viktige landskamper mot Latvia og Nederland neste måned.

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal