NRK Meny
Normal

Blatter og Platini kan bli utestengt i sju år

FIFAs etiske komité har mandag opprettet en sak mot korrupsjonssiktede Sepp Blatter (79) og Michel Platini (60).

FBL-FIFA-CORRUPTION-PLATINI-BLATTER

KAN BLI UTESTENGT: Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini er i hardt vær.

Foto: STF / Afp

Det bekrefter Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) på i en pressemelding sine hjemmesider.

Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini ble i oktober suspendert fra sine stillinger i 90 dager.

Blatter er mistenkt for å ha foretatt en utbetaling på 2 millioner sveitsiske franc (17,5 millioner kroner) til Michel Platini i 2011. Dette skal være betaling for arbeid Platini gjorde for organisasjonen rundt årtusenskifte

Platini har hele tiden hevdet at det ikke er noe mistenkelig ved utbetalingen.

– Juryen håper å komme med en avgjørelse i løpet av desember måned, skriver FIFAs etiske komité i pressemeldingen.

Kan risikere sju års utestengelse

Om de to blir funnet skyldige i korrupsjon, kan de vente seg flere års utestengelse fra fotballen. Ifølge BBC kan de risikere å bli utestengt i hele sju år.

Sepp Blatter kunngjorde i juni at han trekker seg som FIFA-president. Hans etterfølger skal velges 26. februar neste år.

Michel Platini har fortsatt et håp om å bli den som erstatter Blatter. Han har tatt saken sin til voldgiftsretten for sport (CAS) for å få suspensjonen opphevet.

Slitt med helsa

79 årsgamle Blatter har slitt med sykdom etter at han ble suspendert. Han ble tidligere denne måneds innlagt på sykehus, og har gjennomgått stressrelaterte helsekontroller.

– Blatter er under et enormt press, og det kan være vanskelig for en mann i hans alder, fortalte Blatters talsmann Klaus Stoehlker til Reuters.

Siste nytt

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • FIFA fornøyd med VAR-debuten i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

  En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

  – Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH5-FRA-AUS
  Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal