Blatter og Platini kan bli utestengt i sju år

FIFAs etiske komité har mandag opprettet en sak mot korrupsjonssiktede Sepp Blatter (79) og Michel Platini (60).

FBL-FIFA-CORRUPTION-PLATINI-BLATTER

KAN BLI UTESTENGT: Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini er i hardt vær.

Foto: STF / Afp

Det bekrefter Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) på i en pressemelding sine hjemmesider.

Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini ble i oktober suspendert fra sine stillinger i 90 dager.

Blatter er mistenkt for å ha foretatt en utbetaling på 2 millioner sveitsiske franc (17,5 millioner kroner) til Michel Platini i 2011. Dette skal være betaling for arbeid Platini gjorde for organisasjonen rundt årtusenskifte

Platini har hele tiden hevdet at det ikke er noe mistenkelig ved utbetalingen.

– Juryen håper å komme med en avgjørelse i løpet av desember måned, skriver FIFAs etiske komité i pressemeldingen.

Kan risikere sju års utestengelse

Om de to blir funnet skyldige i korrupsjon, kan de vente seg flere års utestengelse fra fotballen. Ifølge BBC kan de risikere å bli utestengt i hele sju år.

Sepp Blatter kunngjorde i juni at han trekker seg som FIFA-president. Hans etterfølger skal velges 26. februar neste år.

Michel Platini har fortsatt et håp om å bli den som erstatter Blatter. Han har tatt saken sin til voldgiftsretten for sport (CAS) for å få suspensjonen opphevet.

Slitt med helsa

79 årsgamle Blatter har slitt med sykdom etter at han ble suspendert. Han ble tidligere denne måneds innlagt på sykehus, og har gjennomgått stressrelaterte helsekontroller.

– Blatter er under et enormt press, og det kan være vanskelig for en mann i hans alder, fortalte Blatters talsmann Klaus Stoehlker til Reuters.

Siste nytt

 • Northug friskmeldt

  Petter Northug er kvitt magesjuka og kan være tilbake i trening allerede onsdag på høydesamlinga i Val Senales. – Northug har spist igjen. Pilen peker bratt oppover, sier landslagstrener Arild Monsen til TV2 tirsdag ettermiddag.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jansrud dropper verdenscupåpninga

  Kjetil Jansrud står over verdenscupåpninga i storslalåm i Sölden kommende helg, fordi han har piroritert fartsdisiplinene på trening. – Storslalåmformen ikke er helt der den skal være, sier landslagstrener Christian Mitter til NRK.

  SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SUPER G
  Foto: ANDERS WIKLUND / AFP
 • Ustjugov skadet i rulleskiulykke

  Den russiske langrennsstjernen Sergej Ustjugov slo seg kraftig da han falt på rulleski i Val Senales mandag. Tirsdag er han på sykehus for videre undersøkelser av en vond tommel, opplyser Russlands landslagstrener Markus Cramer til NRK.

  Sergej Ustjugov
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball