Blatter og Platini kan bli utestengt i sju år

FIFAs etiske komité har mandag opprettet en sak mot korrupsjonssiktede Sepp Blatter (79) og Michel Platini (60).

FBL-FIFA-CORRUPTION-PLATINI-BLATTER

KAN BLI UTESTENGT: Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini er i hardt vær.

Foto: STF / Afp

Det bekrefter Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) på i en pressemelding sine hjemmesider.

Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini ble i oktober suspendert fra sine stillinger i 90 dager.

Blatter er mistenkt for å ha foretatt en utbetaling på 2 millioner sveitsiske franc (17,5 millioner kroner) til Michel Platini i 2011. Dette skal være betaling for arbeid Platini gjorde for organisasjonen rundt årtusenskifte

Platini har hele tiden hevdet at det ikke er noe mistenkelig ved utbetalingen.

– Juryen håper å komme med en avgjørelse i løpet av desember måned, skriver FIFAs etiske komité i pressemeldingen.

Kan risikere sju års utestengelse

Om de to blir funnet skyldige i korrupsjon, kan de vente seg flere års utestengelse fra fotballen. Ifølge BBC kan de risikere å bli utestengt i hele sju år.

Sepp Blatter kunngjorde i juni at han trekker seg som FIFA-president. Hans etterfølger skal velges 26. februar neste år.

Michel Platini har fortsatt et håp om å bli den som erstatter Blatter. Han har tatt saken sin til voldgiftsretten for sport (CAS) for å få suspensjonen opphevet.

Slitt med helsa

79 årsgamle Blatter har slitt med sykdom etter at han ble suspendert. Han ble tidligere denne måneds innlagt på sykehus, og har gjennomgått stressrelaterte helsekontroller.

– Blatter er under et enormt press, og det kan være vanskelig for en mann i hans alder, fortalte Blatters talsmann Klaus Stoehlker til Reuters.

Siste nytt

 • Verdensrekordholder mister VM

  Verdensrekordholderen på 1500-meter, Genzebe Dibaba (28) fra Etiopia, trekker seg fra VM i Doha. I en pressemelding hun har lagt ut på Instagram, forteller Dibaba at hun har fått diagnosen plantar fascitt, en fotskade som er relativt vanlig i friidrett. Hun pådro seg skaden under Diamond League-finalen i Zürich. Den tidligere verdensmesteren har verdens nest beste tid på 1500 neter i år.

  ATHLETICS-DIAMOND/LAUSANNE
  Foto: DENIS BALIBOUSE
 • Sa nei til Manchester City

  Bodø/Glimt sin Håkon Evjen skal ha takka nei til å spele for Manchester City. I staden valte han den nederlandske klubben AZ Alkmaar, skriv VG. – Eg er veldig nøgd med valet, sjølv om det var freistande med ein av verdas største klubbar, seier han til avisa. 19-åringen skreiv denne veka ein kontrakt på fire og eit halv år med AZ Alkmaar. Bodø/Glimt skal ha fått rundt 25 millionar kroner for Evjen.

  Bodø/Glimts Håkon Evjen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Atletico reddet poeng på overtid

  Juventus fikk en god start på årets mesterligasesong da de tok ledelsen 2–0 mot Atlético Madrid på bortebane, men hjemmelaget kom knallsterkt tilbake. Juan Cuadrado og Blaise Matuidi sørget en 2-0-ledelse til laget fra Torino, mens Stefan Savic reduserte til 2-1 20 minutter før full tid. På overtid sørget Hector Herrera for at det ble ett poeng til begge lagene i sesongdebuten. I den andre kampen i gruppen sørget Lokomotiv Moskva for en fin start på turneringen, da de slo Bayer Leverkusen 2–1 i Tyskland.

  X01622
  Foto: SUSANA VERA

Sendeplan

Kl. Program Kanal