Blatter kritiserer eksklusive IOC

- Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) er en spesiell og eksklusiv klubb, mener Sepp Blatter, FIFA-presidenten.

Sepp Blatter
Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kritiserte IOCda han ble spurt om det var mulig å arrangere fotball-VM i Brasil, til tross for at IOC har vendt tommelen ned for OL i Rio de Janeiro de to gangene byen har søkt.

- IOC har alltid nektet afrikanske og søramerikanske land OL-arrangementet. Det er ikke noe overraskende i det, sier Blatter.

Forrige gang OL gikk i Sør-Amerika var da Mexico hadde lekene i 1968.

- IOK en spesiell klubb

- IOC er en klubb, en veldig spesiell sådan. Det er 115 medlemmer, 15 kommer fra nasjonale forbund, 15 fra internasjonale forbund, og så er det 15 utøvere. De andre 70 medlemmene er utpekt til å sitte i komiteen, fortsetter han.

FIFA har innført en regional rotasjon når det gjelder VM-arrangementet under Blatters ledelse. Derfor gikk VM i 2002 i Asia (Japan og Sør-Korea), i 2006 var det Europas tur (Tyskland), og i 2010 står Afrika (Sør-Afrika) som arrangør. I 2014 er turen kommet til Sør-Amerika med BRasil som eneste søker.

 

(NTB)

 

 

Siste nytt

 • Wenger skal jobbe i FIFA

  Tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger skal lede globalt utviklingsarbeid for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). I den nye jobben får han hovedansvaret for å føre tilsyn med utviklingen av sporten både for menn og kvinner over hele verden.

  Arsène Wenger
  Foto: Darren Staples / Reuters
 • Ødegaard bruker vanntrening

  Vanntrening skal hjelpe Martin Ødegaard med å bli kvitt skaden han har i foten. Klubbledelsen i Real Sociedad er optimistiske med tanke på å få Ødegaard klar til den kommende storkampen mellom Real Sociedad og Real Madrid 23. november.

  Ødegaard
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Manchester City-stjerne utestengt

  Manchester City-spilleren Bernardo Silva straffes med utestengelse og en bot på 50.000 pund av Englands fotballforbund (FA) for en Twitter-melding han la ut om lagkameraten Benjamin Mendy. Twitter-meldingen sammenstilte et bilde av Mendy og den fargede tegneseriefiguren som representerer det spanske peanøttsjokolademerket Conguitos. Det betyr at Silva står over Citys neste kamp hjemme mot Chelsea 23. november. (NTB)

  Bernardo Silva
  Foto: Paul Ellis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal