Blar opp 2,5 mill. for Toppseriens «superhelg»

Siste helgen i mai blir det full Toppserie-runde på Fornebu. Helgen er ment for å skape blest om kvinnefotballen, men ikke alle er fornøyde.

Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)

FULL RUNDE: LSK Kvinner jubler etter 5-0-seier over Vålerenga. I slutten av mai skal de spille i Telenor Arena.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Runden spilles helgen 26. og 27. mai, og samtlige kamper sendes direkte på NRK.

– Det blir en stor fotballfest en hel helg. Dette gjør vi for å sette kvinnefotballen på kartet. Vi kjenner ikke til at noen andre har gjort noe lignende, og det blir veldig spennende å se hvor stort vi kan gjøre dette, sier Hege Jørgensen, leder av Serieforeningen for Kvinnefotball.

Hege Jørgensen

KVINNEFOTBALL-TOPP: Hege Jørgensen.

Foto: NRK

– Nysgjerrige

Håpet er å dra inn flere tilskuere, og skape en større ramme rundt kampene i toppserien. Forrige serierunde var det mellom 200 og 270 på alle seks kamper i kvinnenes øverste divisjon.

– Vi er litt nysgjerrige og spente på hvordan det blir, men vi gleder oss veldig. Det å få spille for mer enn 100–200 tilskuere er noe man gleder seg til, forteller Melissa Bjånesøy.

I tillegg skal det være en del stands og aktiviteter rundt arenaen den siste helgen i mai.

Obos, som har gått inn som sponsor for Toppserien, sier at de tar hele regningen.

– Den blir på 2,5 millioner, og vi tar hele regninga, sier Obos-sjef Daniel Siraj, som er overrasket over at ikke flere hiver seg med.

Julie Adserød, Ingrid Moe Wold, Ingrid Hjelmseth, Siiri Välimaa, Ina Gausdal, Sherida Spitse, Foran

MØTES: Alle toppserielagene skal spille på Fornebu 26, og 27. mai.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Lurer på om Toppserien blir tatt på alvor

Det har lenge vært kjent at den niende runden skulle spilles på Fornebu. Det betyr at enkelte lag mister én hjemmekamp. Det falt ikke i god jord hos alle.

Emilie Haavi gikk ut og kritiserte opplegget på Twitter, og lurte på om Toppserien ble tatt på alvor. LSK Kvinner mister hjemmekampen mot Avaldsnes. Til VG sa LSK kvinner-profilen dette:

Emilie Haavi

KRITISK: Emilie Haavi.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Det blir helt feil. Ikke bare sportslig, men også på grunn av masse tapte inntekter vi ville fått for en attraktiv hjemmekamp: Billetter, kiosk og lodd. Vi får ingen kompensasjon for dette, sa Haavi til VG.

– Jeg ser poenget. Men for oss i Stabæk vet jeg ikke hvor mye billettinntekter det er; det er stort sett familie og venner som ser oss. Om vi kan tjene noen slanter for Obos og Toppserien, så klarer vi det på en helg, sier Stabæk-spiller Melissa Bjånesøy.

Hege Jørgensen forteller at tilbakemeldingene på «superhelgen» har vært gode.

– Klubbene gleder seg veldig til dette. Det blir som seks cupfinaler i løpet av ei helg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lindelöf om ryktene: – Helt sykt

  Da Victor Lindelöf meldte forfall til landslagssamlingen i forrige uke, meldte Fotbollskanalen at vrakingen av kameraten John Guidetti var en del av bildet. Det skapte en mediestorm i Sverige. – Det jeg ikke kan forstå, er hvordan folk ikke kan respektere at det er en personlig årsak. For meg er det helt sykt, sier Lindelöf til Viasat. Manchester United-spilleren annonserte selv mandag at han er blitt far for første gang.

  Lindelöf
  Foto: MURAD SEZER
 • Kristoffersen-saken avsluttet

  Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund (NSF) ble tirsdag avsluttet med NSF-advokatenes prosedyre. De la ned påstand om at NSF må frikjennes i søksmålet som Kristoffersen har reist mot forbundet. Dom i saken vil foreligge enten rett før eller rett etter påske.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Russland sparker dopingtestere

  Russlands antidopingbyrå (RUSADA) har kvittet seg med alle dopingkontrollører som var knyttet til det tidligere testregimet. Dette er gjort som en del av opprydningen etter beskyldningene om statsstøttet doping, melder NTB.

  Rusada-skilt
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal