NRK Meny
Normal

Skuffet Blanco tviler på ny VM-sjanse

BEOGRAD (NRK.no): Isabel Blanco (34) tror Serbia-smellen kan ha vært den siste medaljesjansen hennes i VM.

Blanco

Isabel Blanco (midten) vendte hjem til Norge og julefeiring torsdag ettermiddag. Her forlater hun flybussen sammen med Pernille Wibe.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Breivang

Karoline Dyhre Breivang er innstilt på å pakke kofferten også til neste mesterskap.

Foto: Sindre Murtnes / NRK
Thorir

Landslagssjef Thorir Hergeirsson skal diskutere landslagsfremtiden med spillerne etter jul.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Torsdag ettermiddag kom de norske håndballjentene til flyplassen i Beograd hvor de møtte pressen for siste gang under VM-oppholdet.

Skuffelsen etter kvartfinaletapet hadde fortsatt et godt tak på dem der de trillet bagasjen mot innsjekkingen.

Larvik-spiller Isabel Blanco slet med å innse at drømmen om en VM-medalje nok en gang var knust.

– Det gjør vondt

Sist hun representerte Norge i VM endte det med en 9.-plass i 2005. Nå, etter å ha gjort comeback på landslaget i år, reiser hun hjem med også den nest dårligste mesterskapsplasseringen på 2000-tallet.

– Følelsen er kjip. Dette ble ikke som vi hadde håpet og drømt om. Når du ikke lever opp til dine egne forventinger, gjør det vondt, sier Blanco til NRK.no.

– Tror du dette var din siste sjanse i VM?

– I VM? Ja, det kan godt være. Men jeg vil ikke tenke mer over det før etter jul en gang. Vi får se, sier 34-åringen.

Larvik-spilleren, som står med EM-gull fra 2004 og 2008, vet heller ikke om hun ønsker å satse videre på landslaget frem mot EM i 2014.

– Nå skal jeg bare fordøye dette. Jeg får ta de tankene etter jul, sier Blanco.

Blanco er nå en av veteranene på landslaget sammen med blant andre Karoline Dyhre Breivang (33), Katrine Lunde (33) og Heidi Løke (31).

Norge-kaptein Breivang har imidlertid ingen planer om å trappe ned landslagshåndballen.

– Så lenge jeg synes det er gøy, vil jeg holde på, sier Breivang.

– Jeg synes jeg får det spørsmålet hvert år, ler hun.

Vil diskutere fremtiden

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var blant de mest travle blant kofferter og trillevogner på Nikola Tesla lufthavn.

«Alle» ønsket en forklaring på hva som gikk galt mot Serbia – og spesielt i 2.-omgang. I ettertid har flere vært kritiske til landslagssjefens bytter.

– Det blir alltid noe å henge resultatet på når du ikke lykkes. Sånn er livet. Vi lever i den dynamikken, sier Hergeirsson.

– Det kan alltid diskuteres. Linn (Jørum Sulland) kunne kommet inn litt før, og hvis hun hadde kommet inn før uten at det hadde funket, hadde vi fått kritikk for at Nora (Mørk) ikke fikk prøve seg. Da er vi i gang med hva, om, så og hvis, sier Hergeirsson.

Islendingen gjentar imidlertid det han sa rett etter kampen: At han burde ha gamblet tidligere da Serbia tok over spillet.

Nå venter en mer grundigere evaluering av mesterskapet. Og så skal han ta en prat med hver enkelt spiller om fortsettelsen.

– Vi skal se hva vi kunne gjort annerledes i 2013, og så skal vi se fremover. Og da blir det ulike diskusjoner med de forskjellige spillerne. Noen har vært med lenge, og noen er nettopp kommet inn. Så det er veldig ulike ståsteder, men de diskusjonene tar vi på nyåret, sier Hergeirsson.

Siste nytt

 • Start nærmer seg opprykk

  Steffen Lie Skålevik ble tomålsscorer da Start tok et nytt steg mot Eliteserien med 2-0-seier over Arendal i 1. divisjon lørdag. Seieren betyr at Start kan feire opprykk søndag om Sandnes Ulf taper borte for Elverum og Mjøndalen avgir poeng mot Kongsvinger.

  Starts administerende direktør Even Øgrey Brandsdal med Henrik Robstad på skuldrene
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Lyn rotet bort opprykket

  Lyn ledet to ganger, men måtte likevel se opprykket til 2. divisjon glippe etter 2–2 hjemme mot Korsvoll på Bislett stadion lørdag. Hjemmeseier mot Korsvoll ville sendt Lyn tilbake på tredje nivå i norsk fotball.

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund