NRK Meny
Normal

Bjørnsen med tidenes målsnitt for Norge: – Fantastisk

ZAGREB/OSLO (NRK): Norges toppscorer i EM, Kristian Bjørnsen (29), har det beste scoringssnittet på landslaget gjennom tidene.

Golden League håndball herrer, Frankrike - Norge.

BJØRNSEN: Kristian Bjørnsen er Norges toppscorer så langt i EM og har det et snitt på 4,82 mål per kamp.

Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix

Kristian Bjørnsens scoringssnitt ligger på 4,82 mål per kamp. Tidligere landslagsspiller Kjetil Strand har det nest beste scoringssnittet på 4,63. Bjørnsen er nå oppe i 427 scoringer for Norge totalt.

Under torsdagens kamp mot Serbia ble Bjørnsen toppscorer med åtte mål, samme antall som Sander Sagosen. Hittil i mesterskapet har han altså puttet 29 mål til sammen.

– Han har nese for mål. Han har finurlig evne til å dukke opp i riktig posisjon og er ekstremt målfarlig. Han er rett og slett «målkåt», sier landslagskaptein Bjarte Myrhol om lagkompisen.

– Han er god hver eneste gang

Landslagstrener Christian Berge mener kantspilleren er veldig viktig for det norske laget.

– Kantene får ofte mange gode utspill og muligheter til å sette ballen i mål. Og han setter ballen veldig ofte. Bjørnsen er god hver eneste gang synes jeg. Det er blitt en vane at han presterer på det høye nivået hele tiden, sier landslagstreneren.

Croatia Handball

IMPONERT: Landslagstrener Christian Berge synes Kristian Bjørnsen er god hver eneste gang. Men blir spesielt viktig i kampen mot Serbia.

Foto: Darko Bandic / AP

Ifølge Bjørnsen er det blant annet tilliten han har fått på banen over tid som har gjort at han er blitt så god som han er.

– Det gjør en del for selvtilliten. I tillegg til å spille på et lag som Norge, som jeg synes passer meg bra, sier Bjørnsen, som ser på kontraspillet som hans sterkeste fortrinn.

Treffsikker kantspiller

Så langt i mesterskapet har Bjørnsen en treffsikkerhet på 78 prosent, og under VM i Frankrike i fjor hadde han en treffsikkerhet på imponerende 80 prosent.

– Hvor synes du du bør ligge?

– Jeg bør ligge der jeg er nå. Jeg må sette tre av fire skudd. I hvert fall når jeg tar en del straffer i tillegg, sier Bjørnsen som til vanlig spiller i Bundesligaklubben HSG Wetzlar.

– Hva går gjennom hodet ditt når du tar en viktig straffe?

– Det varierer litt fra kamp til kamp. Det er viktig å prøve å legge følelser og tanker til siden. Og ikke tenke så mye på konsekvensene, sier 29-åringen.

Håvard Tvedten

FANTASTISK UTTELLING: NRKs håndballekspert, Håvard Tvedten, er imponert over treffsikkerheten og uttellingen til Kristian Bjørnsen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

NRKs håndballekspert, Håvard Tvedten, tror Bjørnsen kommer til å ende rundt den prosenten han ligger på nå.

– Han har fantastisk uttelling. Det er viktig at vi fortsetter å bruke ham i den fasen. Han er avslutteren vår. Norge satser mye på kontra, og bruker kantspilleren masse. Han er eminent. Han er superviktig, sier den tidligere kanstspilleren.

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld