Bjørnsen med tidenes målsnitt for Norge: – Fantastisk

ZAGREB/OSLO (NRK): Norges toppscorer i EM, Kristian Bjørnsen (29), har det beste scoringssnittet på landslaget gjennom tidene.

Golden League håndball herrer, Frankrike - Norge.

BJØRNSEN: Kristian Bjørnsen er Norges toppscorer så langt i EM og har det et snitt på 4,82 mål per kamp.

Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix

Kristian Bjørnsens scoringssnitt ligger på 4,82 mål per kamp. Tidligere landslagsspiller Kjetil Strand har det nest beste scoringssnittet på 4,63. Bjørnsen er nå oppe i 427 scoringer for Norge totalt.

Under torsdagens kamp mot Serbia ble Bjørnsen toppscorer med åtte mål, samme antall som Sander Sagosen. Hittil i mesterskapet har han altså puttet 29 mål til sammen.

– Han har nese for mål. Han har finurlig evne til å dukke opp i riktig posisjon og er ekstremt målfarlig. Han er rett og slett «målkåt», sier landslagskaptein Bjarte Myrhol om lagkompisen.

– Han er god hver eneste gang

Landslagstrener Christian Berge mener kantspilleren er veldig viktig for det norske laget.

– Kantene får ofte mange gode utspill og muligheter til å sette ballen i mål. Og han setter ballen veldig ofte. Bjørnsen er god hver eneste gang synes jeg. Det er blitt en vane at han presterer på det høye nivået hele tiden, sier landslagstreneren.

Croatia Handball

IMPONERT: Landslagstrener Christian Berge synes Kristian Bjørnsen er god hver eneste gang. Men blir spesielt viktig i kampen mot Serbia.

Foto: Darko Bandic / AP

Ifølge Bjørnsen er det blant annet tilliten han har fått på banen over tid som har gjort at han er blitt så god som han er.

– Det gjør en del for selvtilliten. I tillegg til å spille på et lag som Norge, som jeg synes passer meg bra, sier Bjørnsen, som ser på kontraspillet som hans sterkeste fortrinn.

Treffsikker kantspiller

Så langt i mesterskapet har Bjørnsen en treffsikkerhet på 78 prosent, og under VM i Frankrike i fjor hadde han en treffsikkerhet på imponerende 80 prosent.

– Hvor synes du du bør ligge?

– Jeg bør ligge der jeg er nå. Jeg må sette tre av fire skudd. I hvert fall når jeg tar en del straffer i tillegg, sier Bjørnsen som til vanlig spiller i Bundesligaklubben HSG Wetzlar.

– Hva går gjennom hodet ditt når du tar en viktig straffe?

– Det varierer litt fra kamp til kamp. Det er viktig å prøve å legge følelser og tanker til siden. Og ikke tenke så mye på konsekvensene, sier 29-åringen.

Håvard Tvedten

FANTASTISK UTTELLING: NRKs håndballekspert, Håvard Tvedten, er imponert over treffsikkerheten og uttellingen til Kristian Bjørnsen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

NRKs håndballekspert, Håvard Tvedten, tror Bjørnsen kommer til å ende rundt den prosenten han ligger på nå.

– Han har fantastisk uttelling. Det er viktig at vi fortsetter å bruke ham i den fasen. Han er avslutteren vår. Norge satser mye på kontra, og bruker kantspilleren masse. Han er eminent. Han er superviktig, sier den tidligere kanstspilleren.

Siste nytt

 • Martinsen scoret da Chicago vant

  Norske Andreas Martinsen sto for både scoring og assist da Blackhawks brøt tapsrekken og sikret seg 6–3 hjemme mot Penguins. Andreas Martinsen fikk bare litt over sju minutter på isen, men han brukte dem til gjengjeld svært godt.

  Andreas Martinsen
  Foto: Derek Leung / AFP
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gjekk på ein smell i Champions League kampen mot CSKA Moskva onsdag kveld. Laget tape heile 3–0 heime på Santiago Bernabéu. Islandske Arnor Sigurdsson punkterte kampen for gjestane då han sette inn det tredje målet etter 73 minutt.

  Arnor Sigurdsson
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Vinterstudio
NRK Sport Live: V-cup skiskyting
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
VM-minner
Sport i dag
Europaligaen: Genk - Sarpsborg 08
Europaligaen: RB Leipzig - Rosenborg