Hopp til innhold

Bjørndalens suksessoppskrift: Ladet opp alene i VM-løypene

HOCHFILZEN (NRK): I tre dager, før noen andre utøvere hadde ankommet Hochfilzen, trente Ole Einar Bjørndalen helt alene på snøen der han søndag gikk inn til bronse.

VM i skiskyting 2017. sølv og bronse på jaktstart menn

PÅ PALLEN: Ole Einar Bjørndalen kjenner godt seierspallen i Hochfilzen. Søndag inntok han den på ny etter jaktstarten.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg gjør alltid det jeg mener er riktig for å lade opp perfekt. Denne gangen var planen å komme til Hochfilzen tidlig, sier Bjørndalen til NRK:

Superveteranen som aldri slutter å overraske får kjøre sitt eget opplegg utenfor landslaget. Etter å ha ladet opp i høyden i Italia, dro han til Hochfilzen allerede onsdag forrige uke. Først søndag forlot lagkompisene Seefeld og flyttet inn på hotellet i VM-byen.

Med unntak av enkelte som testet ski, så ikke Bjørndalen folk i løypene på tre dager. Helt alene gjorde han seg kjent med bakker, svinger, testet utstyr og finpusset de siste detaljene. Perfeksjonist, som alltid.

– Det var viktig for meg å komme hit tidlig nå. Vi fikk dispensasjon til å bruke løypene, og de gjorde alt for at jeg skulle få totimersøkter. Det ble veldig bra lagt til rette for meg. Jeg var heldig og fikk trent veldig bra, forteller 43-åringen.

Bestemmer selv

Da NRK snakket med Bjørndalen tidlig i mesterskapet, svarte han «det får vi se, da» på spørsmål om han kunne få en fordel av å ha ladet opp nettopp i VM-løypene. Søndag ettermiddag kom fasiten.

– Jeg fikk muligheten til å lade opp som jeg ville, og det er slik jeg liker å gjøre det. Når det går dårlig står jeg der med skjegget i postkassa, men nå gikk det bra. Jeg fikk skutt en del og sett på værforholdene. Det var ganske skiftende, forteller Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen etter bronse på jaktstarten i VM.

Landslagstrener Egil Kristiansen forteller at ledelsen gir 43-åringen veldig mye ansvar for treningshverdagen, men at de likevel ilker å følge litt med på hva Bjørndalen foretar seg.

– Han har kjørt sitt opplegg, og vært her lenger enn de andre. Vi mente det kunne slå positivt ut for ham. Ole har rimelig bra kontroll, men selv om han er erfaren og litt eldre må vi passe litt på ham også. Det er godt for alle å bli fulgt opp litt, sier Kristiansen til NRK.

Liker ikke fridager

Bjørndalen snakket litt om den kommende normaldistansen etter søndagens renn, men mest om hvor stolt han var over kona Darja Domratsjeva.

De neste dagene får han mer fritid sammen med familien, men innrømmet at det blir veldig lenge å vente på torsdagens 20-kilometer.

– For å være helt ærlig hater jeg de fridagene. Der blir altfor lenge til neste løp, men som gammel mann trenger jeg sikkert å hvile litt og.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal