Bjørndalen: – Tarjei motiverer meg

VMs 20-kilometer viser tydelig forskjellen på skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen (37) og unggutten Tarjei Bø (22). Begge bommet bare én gang, men Bø vant og Bjørndalen endte på 6. plass.

Ole Einar Bjørndalen

FORBILDE: Tarjei Bø har hatt Ole Einar Bjørndalen som forbilde. Nå hjelper motiveres Bjørndalen av Bøs prestasjoner.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Normalt sett hadde ikke Ole Einar Bjørndalen vært fornøyd med en 6. plass i VM, men på grunn av formsvikten denne sesongen klarte han å se lyst på plasseringen tirsdag.

- Jeg er fornøyd med 19 treff i dag. Jeg bestemte meg for å fokusere 100 prosent på skytingen, og gå den farten jeg kunne på langrennsdelen.

Dessverre for 37-åringen er han fortsatt i for dårlig langrennsform. Han ble slått med ett minutt og 24 sekunder av verdensmester Tarjei Bø - selv om begge bare bommet én gang.

 • Resultatlista
 • Tror du Ole Einar Bjørndalen tar en indviduell VM-medalje i Khanty-Mansijsk? Si din mening nederst i saken!

– Tarjei gjør ting enkelt

Etter løpet skrøt veteranen av unggutten.

- Jeg blir veldig motivert av Tarjei og det han gjør på trening. Han gjør ting veldig enkelt og smart, helt rått. Det er moro å se hans utvikling. Jeg får henge meg på ham og kjempe noen år til, sier Bjørndalen.

Det er 15 års forskjell mellom de to og Bø har vokst opp med Bjørndalens prestasjoner som fremtidige drømmer.

- Ole har vært mitt forbilde, sier Tarjei Bø etter karrierens første VM-tittel.

- Det er hyggelig at man har vært forbilde for noen. Nå får jeg cred tilbake, og nå kan han (Tarjei) hjelpe meg til å stå noen år til, sier Bjørndalen.

Slik oppsummerer Bjørndalen lagkameratens så langt korte, men suksessrike karriere:

- Han (Tarjei) har kommet veldig fort. Han var veldig god som junior, men slet mye med sykdom i noen år. Så begynte han å trene skikkelig igjen og etter det har han hatt et vanvittig løft. I fjor slo han gjennom og i år har han ligget på flyt og vært på pallen i nesten alle renn. Han fortjener å vinne i dag for han har vært god i hele vinter. Han traff 19 ganger, og med normal fysisk form så vinner man da.

Forstår fortsatt ikke formsvikten

Selv er ikke Bjørndalens form der den skal være. Normalt sett hadde han kjempet om gullet med bare én bom på en 20-kilometer.

- På de to første løpene (i VM) var formen veldig bra, men med litt varierende ski. Sist løp hadde jeg bra ski og dårlig form. I dag var det omtrent den samme fysiske formen. Jeg gikk jevnt, og det er ikke så mange som går fryktelig fort på 20 kilometer, sier Bjørndalen.

Han forstår fortsatt ikke hva som mangler.

- Det har vært tungt noen dager. Det fysiske har ikke fungert så veldig bra, og da har jeg fokusert mye på det. Det er egentlig litt rart, for jeg burde vært i bra form nå, sier han.

På spørsmål om han føler at han lyktes på VMs 20-kilometer svarer han:

- Lyktes og lyktes… å få til et bra løp igjen var viktig for meg. Jeg skulle ikke går fra standplass uten å ha kjørt 20 bra skudd, og det fungerte nesten.

Hviledag

På mandag måtte han ta en pause fra pressen. Etter tirsdagens konkurranse er han ikke i tvil om at det hjelper med hviledager fra media.

- Ja, det var viktig. Det har vært mye negativt i det siste. Så da var det viktig å koble skikkelig ut og fokusere på meg selv. Det kommer jeg til å gjøre de neste to dagene også, sier Bjørndalen.

Tror du Ole Einar Bjørndalen tar en indviduell VM-medalje i Khanty-Mansijsk? Si her!

Siste nytt

 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

 • Skadet Vonn mister renn

  Alpinstjernen Lindsey Vonn har skadet kneet på trening og kan ikke kjøre fartsrennene i canadiske Lake Louise neste uke. Det varsler hun selv på sin Twitter-konto. Vonn har tidligere varslet at den nylig påbegynte sesongen blir hennes siste.

  ALPINE-SKIING-SWEDEN/ Lindsey Vonn of the U.S. competes during the women's Parallel Slalom City Event of the FIS Alpine Skiing World Cup in Stockholm, Sweden
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana