NRK Meny
Normal

Bjørndalen: Fryktet VM-sesongen skulle ryke

HOLMENKOLLEN (NRK): For to dager siden presset Ole Einar Bjørndalen (41) for første gang kroppen virkelig hardt etter sykdommen, som spolerte sommeren. Nå tror Bjørndalen han ikke er tilbake for fullt før VM i mars.

Etter sydom i sommer er Ole Einar tilbake i Holmenkollen og trener som vanlig

Bjørndalen forteller nå at han var redd for at VM-sesongen kom til å gå i vasken, etter å ha blitt satt fullstendig på sidelinjen i seks uker i sommer.

– Ja det var jeg helt klart når det varte så mange uker. Det ble veldig mange uker uten trening så jeg var veldig skeptisk til om jeg kom til å bli frisk igjen, sier Bjørndalen til NRK.

Er usikker

Veteranen, som er tidenes mestvinnende utøver i vinter-OL, har akkurat gjennomført en rolig klassisk rulleskiøkt i VM-løypene Holmenkollen i lett regn. Der ble han fulgt på standplass av sin private fysioterapeut Reman «Pippo» Oswald, som følger Bjørndalen tett i store perioder denne høsten.

Hvor står du per i dag?

– Det er vanskelig å si. Jeg sammenligner kun mot meg selv og tester jeg har gjort før i sommer. Det har gått bedre og bedre, men jeg var fryktelig langt nede. Men nå fungerer treningen og jeg ser lyst på hverdagen, sier Bjørndalen som likevel poengterer at han er usikker på hvor bra han kommer til å prestere denne vinteren.

Første test i går

BJØRNDALEN VM

NÆR MEDALJER: Ole Einar Bjørndalen tok ikke individuell medalje under VM i Kontiolahti sist vinter, men tok 4.,5. og 6.plass.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

VM på hjemmebane er fem og en halv måned unna. Det er først da Bjørndalen mener han får svar på hvor ødeleggende sykdommen har vært. Selv over to måneder etter at Bjørndalen begynte å trene igjen, har han knapt presset kroppen virkelig hardt.

– Jeg har hatt flere hardøkter, men jeg presset inn mot maks for første gang i går. Så det har ikke vært mye ordentlig hardt i sommer, sier Bjørndalen.

Han sier formen er dårlig, men at det føltes «helt ok» på den første virkelige tøffe testen.

Når tror du at du er tilbake i hundre prosent?

– I VM. Da er jeg hundre prosent, sier Bjørndalen som forteller at han er svært presset på tid frem mot mesterskapet, som etter planen skal avslutte karrieren.

– Jeg har ikke noe tid å miste, så det er bare å kjøre«all inn», sier Bjørndalen.

Viktig avgjørelse

Han har allerede mistet all høydetrening i VM-oppkjøringen og vet ikke når han får sitt første opphold i Mellom-Europa.

– Jeg tipper jeg tar en avgjørelse om to uker, sier Bjørndalen.

Tidligere har dette vært Bjørndalens suksessoppskrift, etter at han flytttet til Mellom-Europa for over ti år siden. Nå må han imidlertid komme i bedre form før han mener det er riktig å dra opp i høyden sammen med resten av landslaget.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge