Hopp til innhold

Bjørndalen: Fryktet VM-sesongen skulle ryke

HOLMENKOLLEN (NRK): For to dager siden presset Ole Einar Bjørndalen (41) for første gang kroppen virkelig hardt etter sykdommen, som spolerte sommeren. Nå tror Bjørndalen han ikke er tilbake for fullt før VM i mars.

Etter sydom i sommer er Ole Einar tilbake i Holmenkollen og trener som vanlig

Bjørndalen forteller nå at han var redd for at VM-sesongen kom til å gå i vasken, etter å ha blitt satt fullstendig på sidelinjen i seks uker i sommer.

– Ja det var jeg helt klart når det varte så mange uker. Det ble veldig mange uker uten trening så jeg var veldig skeptisk til om jeg kom til å bli frisk igjen, sier Bjørndalen til NRK.

Er usikker

Veteranen, som er tidenes mestvinnende utøver i vinter-OL, har akkurat gjennomført en rolig klassisk rulleskiøkt i VM-løypene Holmenkollen i lett regn. Der ble han fulgt på standplass av sin private fysioterapeut Reman «Pippo» Oswald, som følger Bjørndalen tett i store perioder denne høsten.

Hvor står du per i dag?

– Det er vanskelig å si. Jeg sammenligner kun mot meg selv og tester jeg har gjort før i sommer. Det har gått bedre og bedre, men jeg var fryktelig langt nede. Men nå fungerer treningen og jeg ser lyst på hverdagen, sier Bjørndalen som likevel poengterer at han er usikker på hvor bra han kommer til å prestere denne vinteren.

Første test i går

BJØRNDALEN VM

NÆR MEDALJER: Ole Einar Bjørndalen tok ikke individuell medalje under VM i Kontiolahti sist vinter, men tok 4.,5. og 6.plass.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

VM på hjemmebane er fem og en halv måned unna. Det er først da Bjørndalen mener han får svar på hvor ødeleggende sykdommen har vært. Selv over to måneder etter at Bjørndalen begynte å trene igjen, har han knapt presset kroppen virkelig hardt.

– Jeg har hatt flere hardøkter, men jeg presset inn mot maks for første gang i går. Så det har ikke vært mye ordentlig hardt i sommer, sier Bjørndalen.

Han sier formen er dårlig, men at det føltes «helt ok» på den første virkelige tøffe testen.

Når tror du at du er tilbake i hundre prosent?

– I VM. Da er jeg hundre prosent, sier Bjørndalen som forteller at han er svært presset på tid frem mot mesterskapet, som etter planen skal avslutte karrieren.

– Jeg har ikke noe tid å miste, så det er bare å kjøre«all inn», sier Bjørndalen.

Viktig avgjørelse

Han har allerede mistet all høydetrening i VM-oppkjøringen og vet ikke når han får sitt første opphold i Mellom-Europa.

– Jeg tipper jeg tar en avgjørelse om to uker, sier Bjørndalen.

Tidligere har dette vært Bjørndalens suksessoppskrift, etter at han flytttet til Mellom-Europa for over ti år siden. Nå må han imidlertid komme i bedre form før han mener det er riktig å dra opp i høyden sammen med resten av landslaget.

Siste nytt

 • Gavi utvist i Barcelona-seier

  Barcelona-unggutten Gavi (19) fikk rødt kort på overtid i 1-0-seieren over Porto i mesterligaen. Vinnermålet ble satt inn av Ferrán Torres.

  Etter to strake sesonger med exit i puljespillet ligger Barcelona i år langt bedre an. Katalanerne står med full pott etter to kamper.

  Torres trillet inn 1-0-scoringen mellom beina på Portos keeper Diogo Costa rett før pause. I forkant ble han spilt følsomt igjennom av Ilkay Gündogan.

  Barcelona måtte avslutte oppgjøret i Portugal med ti mann. Tre minutter ut i tilleggstiden fikk Gavi sitt andre gule kort for å dra i drakten til en Porto-mann. Han mister dermed neste gruppekamp mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

  Porto hadde sine muligheter på hjemmebane, men godt stopperspill fra særlig Jules Koundé reddet Barcelona. Vertene fikk straffespark i sluttfasen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk. (NTB)

  z7YVW8SzZUs
  Foto: AP
 • Newcastle lekte med PSG - vant 4-1

  PSG virket regelrett sjanseløse da de gjestet Newcastle, som spilte deres første hjemmekamp i Mesterligaen siden 2002/03-sesongen.

  Vertene var i fyr og flamme og presset gjestene fra Frankrike intensivt fra første sekund. 17 minutter ut i oppgjøret fikk de lønn for strevet da Miguel Almiron banket inn kveldens første.

  Før pause stanget Dan Burn inn doblingen etter å ha knust Milan Skriniar i lufta.

  Newcastle-gutten Sean Longstaff ville også være med på moroa, og fem minutter etter pause sto det 3-0 på måltavla. En utrolig bragd av engelskmennene mot Kylian Mbappé og co.

  Warren Zaïre-Emery (17) er et talent av de helt sjeldne og med en følsom pasning over Newcastles forsvar fant han Lucas Hernandez. Backens 3-1-scoring ble av det trøstende slaget, for dette var Newcastles store kveld.

  På overtid fastsatte Fabian Schar sluttresultatet til 4-1 med en suser fra distanse. En ydmykelse av de franske mesterne.

  BYXgH8zL_50
  Foto: Reuters
 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste