NRK Meny
Normal

Bjørndalen: Fryktet VM-sesongen skulle ryke

HOLMENKOLLEN (NRK): For to dager siden presset Ole Einar Bjørndalen (41) for første gang kroppen virkelig hardt etter sykdommen, som spolerte sommeren. Nå tror Bjørndalen han ikke er tilbake for fullt før VM i mars.

Etter sydom i sommer er Ole Einar tilbake i Holmenkollen og trener som vanlig

Bjørndalen forteller nå at han var redd for at VM-sesongen kom til å gå i vasken, etter å ha blitt satt fullstendig på sidelinjen i seks uker i sommer.

– Ja det var jeg helt klart når det varte så mange uker. Det ble veldig mange uker uten trening så jeg var veldig skeptisk til om jeg kom til å bli frisk igjen, sier Bjørndalen til NRK.

Er usikker

Veteranen, som er tidenes mestvinnende utøver i vinter-OL, har akkurat gjennomført en rolig klassisk rulleskiøkt i VM-løypene Holmenkollen i lett regn. Der ble han fulgt på standplass av sin private fysioterapeut Reman «Pippo» Oswald, som følger Bjørndalen tett i store perioder denne høsten.

Hvor står du per i dag?

– Det er vanskelig å si. Jeg sammenligner kun mot meg selv og tester jeg har gjort før i sommer. Det har gått bedre og bedre, men jeg var fryktelig langt nede. Men nå fungerer treningen og jeg ser lyst på hverdagen, sier Bjørndalen som likevel poengterer at han er usikker på hvor bra han kommer til å prestere denne vinteren.

Første test i går

BJØRNDALEN VM

NÆR MEDALJER: Ole Einar Bjørndalen tok ikke individuell medalje under VM i Kontiolahti sist vinter, men tok 4.,5. og 6.plass.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

VM på hjemmebane er fem og en halv måned unna. Det er først da Bjørndalen mener han får svar på hvor ødeleggende sykdommen har vært. Selv over to måneder etter at Bjørndalen begynte å trene igjen, har han knapt presset kroppen virkelig hardt.

– Jeg har hatt flere hardøkter, men jeg presset inn mot maks for første gang i går. Så det har ikke vært mye ordentlig hardt i sommer, sier Bjørndalen.

Han sier formen er dårlig, men at det føltes «helt ok» på den første virkelige tøffe testen.

Når tror du at du er tilbake i hundre prosent?

– I VM. Da er jeg hundre prosent, sier Bjørndalen som forteller at han er svært presset på tid frem mot mesterskapet, som etter planen skal avslutte karrieren.

– Jeg har ikke noe tid å miste, så det er bare å kjøre«all inn», sier Bjørndalen.

Viktig avgjørelse

Han har allerede mistet all høydetrening i VM-oppkjøringen og vet ikke når han får sitt første opphold i Mellom-Europa.

– Jeg tipper jeg tar en avgjørelse om to uker, sier Bjørndalen.

Tidligere har dette vært Bjørndalens suksessoppskrift, etter at han flytttet til Mellom-Europa for over ti år siden. Nå må han imidlertid komme i bedre form før han mener det er riktig å dra opp i høyden sammen med resten av landslaget.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio