NRK Meny
Normal

Superveteran Bjørndalen: – VM i 2016 hadde vært gøy

Ole Einar Bjørndalen vil ikke utelukke at han deltar i VM i Oslo som 42-åring.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen satser både på VM og OL - og holder døren åpen for OL i 2016.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Bjørndalen måtte nylig stå over alle rennene i Rupholding på grunn av magetrøbbel, og har den siste tiden forberedt seg til VM i naturskjønne omgivelser i det italienske høyfjellet.

Ole Einar Bjørndalen

Bjørndalen: - Jeg føler meg ganske på hugget.

Foto: NRK

Der møtte NRK en offensiv skiskytter.

– Jeg gleder meg til å gå. Det er VM som blir høydepunktet i år. Det er jo kult med mange fine løp, og jeg tror at jeg kan komme i brukbar form, sier han.

– Jeg har det gøy

For superveteranen har ikke mistet kjærligheten til skiskyting til tross for personlig motgang, sykdom og formsvikt denne sesongen.

– Skiskyting er idretten min. Jeg har det gøy, sier Bjørndalen enkelt når han prøver å forklare hva som driver ham til å fortsette som toppidrettsutøver.

38-åringen har allerede varslet at han satser mot OL i Sotsji, nå utelukker han ikke at han kan bli å se på standplass under VM på hjemmebane i Oslo 2016.

Da er han 42 år. En annen skiskytterveteran, Halvard Hanevold, holdt på til han ble 40, før han la opp i 2010.

Motiverende å gå løp

Med 94 enkeltseire i verdenscupen (én verdenscupseier i langrenn), seks OL-gull og 18 VM-gull kunne Bjørndalen lagt opp som en av tidenes mestvinnende vinteridrettsutøvere.

Det er ikke et tema for konkurransemannen Bjørndalen.

– Det er klart, VM i Oslo i 2016 hadde vært gøy. Men vi får ta OL i Sotsji først og selvfølgelig årets VM (i Nove Mesto). Det er det som er det viktigste nå. Så går det fort ett år til, og da er det OL. Så får vi se etter det, sier Bjørndalen til NRK.

– Det er moro å trene, moro å konkurrere. Jeg synes det er så motiverende å gå løp og trene frem mot en konkurranse og et mesterskap, forteller han.

Saken fortsetter under video

Ole Einar Bjørndalen er tilbake i full trening etter formsvikten for to uker siden. Alene på høyde-trening i Italia lader han batteriene til VM.

VIDEO: Bjørndalen er tilbake i trening etter formsvikten for to uker siden.

– Kan være knallhardt

De siste sesongene har likevel vært vanskelige for 38-åringen, som vant verdenscupen sammenlagt sist gang i 2008/09.

Før 2012-sesongen slet han med voldsomme ryggsmerter. På det verste vurderte han å legge opp.

– Veien kan være knallhard noen ganger, særlig når en møter motgang. Men så får en noen løft, som blant annet i høst, og da holder jeg meg oppe på det.

– Det er en motivasjon jeg har, og den har ikke endret seg med årene. Jeg føler meg ganske på hugget, forteller han.

Trener i ro og fred

Nå trener han seg opp gradvis frem mot VM med rolig trening i de italienske fjellene. Målet er som alltid å ta VM-gull. Det blir i så fall hans 19. gullmedalje i VM.

– Det er mulig å trylle frem en formtopp, men hvor bra den blir får vi se. Den blir i hvert fall bra i forhold til meg selv. Om det holder til å prestere helt på topp, det får vi se.

VM i Nove mesto begynner 6. februar.

Siste nytt

 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg