NRK Meny
Normal

Bjørndalen: – Kritisk å avbryte et høydeopphold

Petter Northug må avbryte høydeoppholdet i Seiser Alm tidligere enn planlagt. Ole Einar Bjørndalen (41) tror det kan gå utover Northugs VM-form.

Ole Einar Bjørndalen

HØYDEOPPHOLD: Ole Einar Bjørndalen vet mye om høydeopphold.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix
Erlend Kjernli
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

NRK har i flere artikler skrevet om landslagsledelsens absolutte krav til Petter Northug om at han må gå sprinten i NM for å kvalifisere seg til VM-sprinten i Falun.

Det gjør at Northug må avbryte et høydeopphold i Seiser Alm der han skal forberede seg til VM.

– Det er synd, sa Thomas Alsgaard, som mener Petter Northug bør være kvalifisert til VM-sprinten.

– Kritisk

Nå har også Ole Einar Bjørndalen uttalt seg i saken.

– Jeg kan ikke ta stilling til at Skiforbundet kaller hjem Petter fra høydesamling, for jeg kjenner ikke avtalene de har gjort før Petter dro til høyden. Men på generelt grunnlag kan jeg si at å avbryte et høydeopphold, er kritisk i forhold til det mesterskapet du har foran deg som høydeoppholdet skal bygge opp formen til, sier Bjørndalen til Sporten.com.

Skiskytterlegenden er kjent for å bruke høyden mye for å lade opp til mesterskap. Og man kan trygt si at han har lyktes med det.

Plan B

– Det kan bety at han ikke når toppformen hundre prosent, så da må Petter ta i bruk en plan B, noe han alltid pleier å ha, sier Bjørndalen.

– Jeg kan ikke huske at jeg har lyktes uten høydetrening når jeg skal prestere optimalt i mesterskapet, fortsetter medaljegrossisten.

Fredag går NM-sprinten av stabelen på Røros. Lillebror Tomas Northug er en av utøverne som kjemper om en plass på sprintlaget.

Første NM-dag er torsdag 10 km fri teknikk for kvinner og 15 km fri teknikk for menn.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal