NRK Meny
Normal

Bjørndalen: – Kritisk å avbryte et høydeopphold

Petter Northug må avbryte høydeoppholdet i Seiser Alm tidligere enn planlagt. Ole Einar Bjørndalen (41) tror det kan gå utover Northugs VM-form.

Ole Einar Bjørndalen

HØYDEOPPHOLD: Ole Einar Bjørndalen vet mye om høydeopphold.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

NRK har i flere artikler skrevet om landslagsledelsens absolutte krav til Petter Northug om at han må gå sprinten i NM for å kvalifisere seg til VM-sprinten i Falun.

Det gjør at Northug må avbryte et høydeopphold i Seiser Alm der han skal forberede seg til VM.

– Det er synd, sa Thomas Alsgaard, som mener Petter Northug bør være kvalifisert til VM-sprinten.

– Kritisk

Nå har også Ole Einar Bjørndalen uttalt seg i saken.

– Jeg kan ikke ta stilling til at Skiforbundet kaller hjem Petter fra høydesamling, for jeg kjenner ikke avtalene de har gjort før Petter dro til høyden. Men på generelt grunnlag kan jeg si at å avbryte et høydeopphold, er kritisk i forhold til det mesterskapet du har foran deg som høydeoppholdet skal bygge opp formen til, sier Bjørndalen til Sporten.com.

Skiskytterlegenden er kjent for å bruke høyden mye for å lade opp til mesterskap. Og man kan trygt si at han har lyktes med det.

Plan B

– Det kan bety at han ikke når toppformen hundre prosent, så da må Petter ta i bruk en plan B, noe han alltid pleier å ha, sier Bjørndalen.

– Jeg kan ikke huske at jeg har lyktes uten høydetrening når jeg skal prestere optimalt i mesterskapet, fortsetter medaljegrossisten.

Fredag går NM-sprinten av stabelen på Røros. Lillebror Tomas Northug er en av utøverne som kjemper om en plass på sprintlaget.

Første NM-dag er torsdag 10 km fri teknikk for kvinner og 15 km fri teknikk for menn.

Siste nytt

 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock
 • PSG klar for cupfinale

  Paris Saint Germain er klare for finalen i den franske cupen etter å ha slått Caen 3-1 Nå venter 3.-divisjonslaget Les Herbiers. PSG har fra før sikret ligagullet, og sikter seg inn mot sin fjerde cupseier på rad, som vil være ny rekord for klubben.

  PSG
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Christiano Ronaldo reddet poeng

  Cristiano Ronaldo styrte ballen i mål med hælen og sikret Real Madrid ett poeng i oppgjøret mot Athletic Bilbao. Kampen endte 1–1. Målet holder Madrid inne i kampen om andreplassen, tre poeng bak Atlético Madrid, som har spilt én kamp mindre.

  Ronaldo
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag