NRK Meny
Normal

Bjørndalen: – I år kan jeg gå på trynet

ØSTERSUND/OSLO (NRK.no): Ole Einar Bjørndalen endrer treningsopplegget i jakten på VM-gull på hjemmebane, men holder planene hemmelig.

Ole Einar Bjørndalen

Enda mer ekstrem høydetrening er noe av det Ole Einar Bjørndalen vil eksperimentere med fremover. Her er skiskytterkongen på trening i Østersund fredag.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Han har vunnet verdenscuprenn siden 1996. Han står med 93 verdenscupseire og 52 medaljer i VM og OL.

Man skulle tro Bjørndalen visste hvordan det var best for han å trene, men i en alder av 40 skal han nå prøve nye ting i treningsopplegget.

– Skal tørre å satse

Bjørndalen er regnet som en av verdens beste på høydetrening. Nå ønsker han allikevel å videreutvikle høydeoppholdene. Han vil ikke si nøyaktig hvilke endringer det er snakk om, men NRK vet at han ønsker å eksperimentere med antall døgn i høyden. I tillegg vil han finne ut hvor høyt han kan være på treningsleir.

40-åringen skal satse på skiskyting frem til og med VM på hjemmebane i 2016. Denne sesongen skal derfor brukes til å teste ut det nye treningsregimet.

– Jeg skal tørre å satse i år. Det er to bonussesonger som kommer nå, og jeg kan gå på trynet, sier Bjørndalen.

Han skulle egentlig legge opp etter fjorårssesongen, men ombestemte seg. Han ønsket å avslutte karrieren med et VM i Oslo.

– Jeg er villig til å teste litt i år, så får vi se hva vi gjør frem mot VM i Oslo neste år, sier Bjørndalen.

Bjørndalen skal også prøve å ta større sjanser i konkurranser. Han sier selv at det handler om detaljer, men som kan gi store utslag totalt.

Bjørndalen vinner

Bjørndalen har vunnet det meste som er å vinne, men er fortsatt sulten på flere gull.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg kommer ikke til å ta ekstremt store sjanser, men jeg kommer til å være litt offensiv, sier han.

Usikker på om det fungerer

Bjørndalen er regnet som en perfeksjonist når det gjelder treningsarbeidet. Det er først og fremst i toppingen at den mangedoblede verdens- og olympiske mesteren skal gjøre endringer.

– Jeg har lyst til å utvikle et nytt regime på formtopping.

Men helt sikker er ikke Bjørndalen på at flere døgn i høyden kommer til å fungere.

– Jeg kan vinne like mye som jeg kan tape på det. Jeg får håpe det går i pluss, men det kan gå i minus, sier han til NRK.

Lagkamerat Emil Hegle Svendsen har stor tro på tidenes vinterolympier. Han føler seg trygg på at Bjørndalen kommer til å vise seg frem også i år.

– De siste årene har han kommet tilbake til god gammel standard.Han ser bedre ut nå, enn på samme tid i fjor, sier Hegle Svendsen

De norske skiskyttergutta går sprint på lørdag, og jaktstart på søndag. Begge deler kan du følge på NRK1.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal