Bjørndalen ville ikke snakke med pressen etter kriserennet

OBERHOF/OSLO (NRK): Ole Einar Bjørndalen stakk til skogs etter den skuffende sprinten. Nå kan OL-plassen være i fare for veteranen.

SKUFFET: Ole Einar Bjørndalen ville ikke snakke med pressen etter 52. plassen i Oberhof.

Foto: Robert Michael / AFP

Etter en svært skuffende sprint i Oberhof, gratulerte Ole Einar Bjørndalen de norske skiskytterne som kom på pallen før han kledde på seg og stakk til skogs.

Da 43-åringen kom tilbake, ville han ikke snakke med journalistene som var tilstede i pressesonen i Tyskland.

Bjørndalen hadde ingen god dag på skiskyttersprinten fredag, slet voldsomt i spret og gikk til slutt i mål som nummer 52 - langt bak de beste.

Veteranen har for tiden kniven på strupen, da han prestere godt denne helgen for å kunne kvalifisere seg til OL. Han innrømmet selv i forkant at han for tiden kjenner på presset.

Startet sent

Landslagstrener Siegfried Mazet gledet seg over Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bøs pallplasser fredag, og hadde følgende kommentar til at Bjørndalen endte på 52. plass etter å ha startet så sent som nummer 94:

– Reglene for hvilke grupper man kan starte i er klare. Vi må bruke rankingen i verdenscupen, og da hadde Ole færrest poeng. Da kan ikke jeg sette ham i den første gruppen foran Birkeland (Lars Helge), Henrik (L'Abée-Lund) og de andre. Det ville ikke vært rettferdig, men den siste gruppen hadde ikke de beste forholdene.

Ole Einar Bjørndalen forbereder seg nøye før OL i Pyeongchang.

– Bjørndalen var altså uheldig som startet sent?

– Ja, men han kunne også vært i Annecy-Le Grand Bornand for å få flere poeng og komme seg i en annen gruppe. Den avgjørelsen tok han selv. Jeg må også tenke på de andre utøverne. Det er ikke bare Ole Einar selv om han har vært den beste i mange år, sier Mazet.

OL?

Franske Mazet sier det «virker åpenbart» at Emil Hegle Svendsen samt Bø-brødrene er sikret plass på sprintlaget i OL.

– Ingenting er klart rundt den fjerde plassen. Jeg vil ikke si noe mer, men rankingen kan jo gi deg noen hint, svarer treneren på spørsmål om Bjørndalens kandidatur.

– Hva kan han gjøre resten av helgen for å overbevise deg?

– Det handler ikke om å overbevise meg, men seg selv. Han må levere gode prestasjoner. Det finnes fortsatt en åpning.

Siste nytt

 • Bøkko: – Vi blir pisset på

  Nordmennene skuffet på 1500-meteren i Japan. Sverre Lunde Pedersen ble beste norske på 7.-plass, hele 1,75 sekunder bak vinneren Denis Juskov (1.44,55). – Vi blir pisset på her, sier Håvard Bøkko, som ble nummer 11.

  – Det er kjedelig å bli slått med over to sekunder. Vi har en jobb å gjøre, fortsetter han.

  Bøkko
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
Sesongstart langrenn: Sprint fri teknikk, prolog
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, prolog
V-cup skøyter: 500 m menn
VM-minner
V-cup skøyter: 500 m menn
VM-minner
NRK Sport direkte: Vinterstudio
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner