Hopp til innhold

Bjørndalen vil prøve noe han ikke har gjort på åtte år

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Ole Einar Bjørndalen (42) setter seg stadig nye mål. Nå varsler han at han vil gå samtlige renn i verdenscupen denne sesongen.

Ole Einar Bjørndalen

FORTSATT MOTIVERT: Ole Einar Bjørndalen satser for fullt på verdenscupen.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Ikke siden 2008 har Bjørndalen satset for fullt på verdenscupen. Men en skadefri skiskytter trenger nye mål denne sesongen.

Ole Einar Bjørndalen

Bjørndalen vil gjøre det annerledes denne sesongen.

Foto: Alem Zebic / NRK

– Jeg føler at jeg har fått trent bra fra april til sesongstart. Jeg prioriterer ikke spesielle løp slik jeg har gjort tidligere, sier Bjørndalen, som varsler at han vil være med fra start til slutt denne sesongen.

Veteranen har 94 enkeltseire i verdenscupen i skiskyting i tillegg til én verdenscupseier i langrenn og smiler litt ved tanken på å kunne nå 100 verdenscupsseire.

– 100 verdenscupsseire kommer hvis jeg er god nok til det. Alt kan skje, men det å vinne verdenscuprenn er verre enn noengang. Det er fryktelig mange gode skiskyttere der ute, sier han til NRK.

– Vil gjøre ting annerledes

De siste årene har 42-åringen kun gått enkelte renn i verdenscupen. Han har fokusert på OL i Sotsji og VM i Oslo, der han imponerte en hel idrettsverden med å ta gull i begge mesterskap.

I februar er det igjen VM. Denne gangen i Hochfilzen, men Bjørndalen vil altså i tillegg satse for fullt i verdenscuprennene.

– Jeg har lyst til å se om det er mulig å gjøre ting litt annerledes. Det å satse på verdenscupen totalt er noe som jeg kun har gjort en gang tidligere, og det var i 2008. Ellers har jeg kun satset på mesterskap og OL samt spesielle løp.

I 2008 endte Bjørndalen til slutt på 1. plass i verdenscupen totalt med tilsammen sju enkeltseire.

Ola Lunde

Ekspertkommentator Ola Lunde.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Utfordringen blir å holde formen så lenge og være godt nok trent. Jeg har ikke vært godt nok trent til å ta sånne valg de siste tre årene, sier skiskytterveteranen.

– Motivert Bjørndalen

NRKs ekspertkommentator Ola Lunde understreker at Ole Einar Bjørndalen har gjort solide forberedelser og ikke vært skadet før årets sesong.

Ekspertkommentatoren er imponert over 42-åringens evne til å stadig sette seg nye mål.

– Dette sier noe om Bjørndalen, og hvor motivert han er, sier han.

Lunde er likevel mer usikker på om skiskytteren vil kunne hamle opp med verdensener Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bø i verdenscupen.

– Fourcade er favoritten, og det kan bli hardt for Bjørndalen å komme inne blant topp tre. Da blir jeg veldig imponert. Men hvem vet hva han kan finne på. Han har imponert før, sier Ola Lunde.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal