NRK Meny
Normal

Bjørndalen vet ikke om han er i god form

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): Ole Einar Bjørndalen forberedte seg stikk motsatt av landslagskameratene før VM. Han innrømmer at han ikke vet om det ga positivt utslag på formen.

ole

Ole Einar Bjørndalen åpner VM med sprint, en øvelse som tidligere har vært hans favoritt. Nå håper han å slå tilbake og vinne sin første individuelle VM-medalje på fire år.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg vet ikke hvor god form jeg er i. Jeg er usikker. Vi får se på sprinten, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.no.

39-åringen gikk ikke miks-stafetten på torsdag, som Norge for øvrig vant. Dagens sprint blir dermed hans første øvelse i VM.

Trente alene før VM

Før VM valgte Bjørndalen å reise til høyden i Italia og trene alene der. Resten av landslaget forberedte seg i lavlandet på samme tid.

At han ikke vet hvordan formen er, hevder han er helt normalt.

– Jeg er alltid sånn foran mesterskap. Det er sånn det skal være, slår han fast.

Sprinten er ekstra viktig for Bjørndalen, ettersom det er usikkert om han får gå fellesstarten på mesterskapets siste dag.

– Sprint var min favorittdistanse før. Jeg har veldig lyst å slå tilbake og vise at jeg kan hevde meg der igjen. Det er denne øvelsen jeg har trent aller mest mot, forteller han.

Venter på ny individuell medalje

Tidligere var Bjørndalen rene gullgarantisten, men nå er det gått fire år siden hans forrige individuelle VM-medalje.

– Ole Einar har enormt lyst å gjøre det bra. Han er veldig giret og motivert. Han er i en litt ny rolle som utfordrer, han er jo vant til å følge opp med å vinne gull som forhåndsfavoritt. Men det tror jeg han takler bra, sier landslagstrener Roger Grubben.

Treneren virker noe mer sikker på Bjørndalens form enn hovedpersonen selv.

– Jeg tror han er i rute. Han har gjort alt han skal, og alt ligger til rette for at han skal kjempe i toppen igjen, mener Grubben.

Siste nytt

 • Zlatan: – Sverige er betre utan meg

  – Sverige er favoritt i VM, fordi dei er betre utan Zlatan, seier Zlatan Ibrahimovic til den meksikanske journalisten John E. Rojas – truleg med eit glimt i auga, skriv Aftonbladet.

  Etter spekulasjonar den siste tida melde det svenske fotballforbundet i går at Zlatan ikkje er aktuell i den svenske VM-troppen.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Overtar som tysk landslagssjef

  Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag