Hegle Svendsen: - Ole er ekstrem

Vinterens gullhåp i skiskyting og langrenn er samlet på 3000 meter over havet i italienske Val Senales, men for evigunge Ole Einar Bjørndalen er det ikke høyt nok.

Bjørndalen Hegle Svendsen

Her trener Ole Einar Bjørndalen i ensom majestet på 3400 meters høyde.

Foto: NRK / NRK

Sammen med en fysioterapeut har nemlig 36-åringen tatt turen enda høyere opp, på 3400 meter over havet. Bjørndalen stoler på gamle treningsdagbøker når han nå tar fatt på nok en ny sesong.

- Ekstrem

- Det er greit å ha noen notater, og da ble det til at jeg fant tilbake til Stelvio, sier han til NRK.

- Ole er jo ekstrem på høydetrening, han er kanskje den fremste i Norge på akkurat det. Han har utrolig bra erfaring og er god på det, så er det noen jeg stoler på klarer det så er det akkurat ham, sier Emil Helge Svendsen noen hundre meter lenger nede til NRK.

Bjørndalen roser Riise opp i skyene

Fortsatt irritert

Forrige vinters OL i Vancouver endte med stafettgull og sølv på 20 kilometeren for Bjørndalen. For de fleste er dette fantastiske resultater, men skiskytterkongen skulle gjerne sett at det gikk enda bedre.

Reagerer på at dopingtatte russere er på vei tilbake

- Når det ikke går helt som man hadde tenkt, er det slik at man blir veldig sulten på det man skal forbedre, så jeg er motivert som alltid jeg. Det var ikke helt topp, så jeg er fortsatt irritert over det, sier han.

Les videre under videovinduet!

Video Bjørndalen høydetrening

Vil til OL som 40-åring

Neste OL, i Sotsji i 2014, er et stort mål for Bjørndalen. Da vil han være 40 år, men lagkompis Hegle Svendsen er sterk i troen på at Bjørndalen blir en tøff konkurrent også der.

- Han går alltid gode renn i høyden, og neste OL er i høyden. Så jeg tror at han har en fordel der.

Og om du var i tvil - i 2014 vil Ole Einar Bjørndalen være 40 år gammel.

Endrer treningsopplegget etter fryktelig sommerskyting

Siste nytt

 • Danmark sikret seier

  I kveldens siste kamp fra håndball-VM i Danmark og Tyskland vant vertsnasjon Danmark 26-20 over Egypt. Resultatet gjør at Danmark topper gruppe to med åtte poeng, to foran Norge og Sverige.

  Danmark - Egypt
  Foto: Henning Bagger / AP
 • Tobias Heintz tapte i Tyrkia-debut

  Tobias Heintz ble nylig solgt fra Sarpsborg 08 til tyrkiske Kasimpasa. 20-åringen fikk mandag sine første minutter på øverste nivå i tyrkisk fotball som innbytter i 0-1-tapet hjemme mot Rizespor. Kasimpasa lå allerede under da Heintz kom inn.

  Europa League: Sarpsborg 08-Besiktas (2-3)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kevin-Prince Boateng klar for Barca

  Den tysk-ghanesiske midtbanespilleren Kevin-Prince Boateng er klar for Barcelona. Det offentliggjorde den spanske storklubben på Twitter. 31-åringen kommer fra italienske Sassuolo.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball menn: Egypt - Danmark
En skiløpers dopinghistorie