NRK Meny
Normal

Hegle Svendsen: - Ole er ekstrem

Vinterens gullhåp i skiskyting og langrenn er samlet på 3000 meter over havet i italienske Val Senales, men for evigunge Ole Einar Bjørndalen er det ikke høyt nok.

Bjørndalen Hegle Svendsen

Her trener Ole Einar Bjørndalen i ensom majestet på 3400 meters høyde.

Foto: NRK / NRK

Sammen med en fysioterapeut har nemlig 36-åringen tatt turen enda høyere opp, på 3400 meter over havet. Bjørndalen stoler på gamle treningsdagbøker når han nå tar fatt på nok en ny sesong.

- Ekstrem

- Det er greit å ha noen notater, og da ble det til at jeg fant tilbake til Stelvio, sier han til NRK.

- Ole er jo ekstrem på høydetrening, han er kanskje den fremste i Norge på akkurat det. Han har utrolig bra erfaring og er god på det, så er det noen jeg stoler på klarer det så er det akkurat ham, sier Emil Helge Svendsen noen hundre meter lenger nede til NRK.

Bjørndalen roser Riise opp i skyene

Fortsatt irritert

Forrige vinters OL i Vancouver endte med stafettgull og sølv på 20 kilometeren for Bjørndalen. For de fleste er dette fantastiske resultater, men skiskytterkongen skulle gjerne sett at det gikk enda bedre.

Reagerer på at dopingtatte russere er på vei tilbake

- Når det ikke går helt som man hadde tenkt, er det slik at man blir veldig sulten på det man skal forbedre, så jeg er motivert som alltid jeg. Det var ikke helt topp, så jeg er fortsatt irritert over det, sier han.

Les videre under videovinduet!

Video Bjørndalen høydetrening

Vil til OL som 40-åring

Neste OL, i Sotsji i 2014, er et stort mål for Bjørndalen. Da vil han være 40 år, men lagkompis Hegle Svendsen er sterk i troen på at Bjørndalen blir en tøff konkurrent også der.

- Han går alltid gode renn i høyden, og neste OL er i høyden. Så jeg tror at han har en fordel der.

Og om du var i tvil - i 2014 vil Ole Einar Bjørndalen være 40 år gammel.

Endrer treningsopplegget etter fryktelig sommerskyting

Siste nytt

 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Mbappé avgjorde for PSG

  Paris Saint-Germain lå under ved pause, men vendte til 3-1-seier borte mot Guingamp i fransk 1. divisjon lørdag. Superstjernene Neymar og Kylian Mbappé (2) scoret. PSG måtte greie seg uten flere andre av sine stjerner, deriblant Edinson Cavani.

  FBL-FRA-LIGUE1-GUINGAMP-PSG
  Foto: FRED TANNEAU / AFP
 • Weng tangerte Bjørgen

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant den avsluttende fellesstarten, men Heidi Weng vant Toppidrettsveka sammenlagt for fjerde gang på rad. Weng tangerte Marit Bjørgen som mestvinnende i Toppidrettsveka da hun lørdag vant for femte gang.

  Heidi Weng
  Foto: Carina Olset / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: NM-veka og Toppidrettsveka
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: NM-kveld