– Få har tøyd grensene så langt

Ole Einar Bjørndalen bare fortsetter og fortsetter og fortsetter. Motivasjonen og nysgjerrigheten hans tøyer grensene, mener NRKs skiskyttereksperter.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen er klar for å ta nye steg i karrieren. Han tøyer grensene, mener flere.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er ikke mange som har tøyd grensene så langt som han gjør. Han er i en alder hvor det er utfordrende og motiverende å finne ut hva som fungerer og ikke fungerer. Mye av motivasjonen ligger i nysgjerrigheten, sier NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid.

Halvard Hanevold

NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold, mener Bjørndalen har mer å gi.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Bjørndalen fortalte i dag at han fortsetter karrieren frem til etter OL i Pyeongchang i 2018. Han har vunnet og opplevd det meste. Likevel er han sulten på mer. De færreste eksperter var overrasket over veteranens valg.

– Alder spiller en rolle for ethvert menneske, men er det noen som kan klare å nøytralisere den negative effekten som kommer hvert år av alder, så er det Bjørndalen, sier NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold.

Bjørndalen sier selv han har mer å gi.

– Jeg ser utviklingspotensiale og er veldig motivert. Jeg står opp hver dag og er supergira på å komme meg ut for å få trent litt, sier Bjørndalen.

Roger Grubben

Roger Grubben er med videre i Bjørndalens jakt på mer suksess.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Ligger i grenseland

Bjørndalens personlige trener i en årrekke, Roger Grubben, skal følge han de neste årene. Han er enig med Skjelbreid og mener skiskytterstjernen tøyer grensene for hva som er mulig.

– Han har gjort knallharde prioriteringer. Det koster på mange måter. Han ligger i grenseland av hva han tåler treningsmessig for å kunne utvikle seg videre. Samtidig er han så godt trent fordi han har levd livet sitt så profesjonelt i mange år. Den biologiske alderen er i alle fall ikke eldre enn det han er, sier Roger Grubben.

Skjelbreid tror Bjørndalen fremdeles har noe å gjøre i toppen av internasjonal skiskyting.

– Han er klar over de svake sidene sine i forhold til andre utøvere og virker veldig nysgjerrig på hvordan han skal slå konkurrentene sine. Det å klare å være like god som det han var for tjue år siden. Det synes jeg er grunn nok til å fortsette, sier Skjelbreid.

Siste nytt

 • Tour-avgjerd før 15. mai

  Trass i at Frankrike no er så godt som stengt på grunn av korona-viruset, vil ikkje arrangørane av Tour de France i juli avlyse rittet enno. Ifølgje cyclingnews.com er 15. mai sett som siste frist for ei avgjerd.

  Ei løysing som er diskutert, er å arrangere rittet utan publikum. Det likar ikkje ordførar Dniel Spagnou i Sisteron, byen med målgang i tredje etappe og starten i den fjerde.

  – Då er det betre å utseje starten til slutten av juli. Det er mogeleg no når OL er utsett, seier han.

  Tour de France er avvikla kvart år sidan 1903 med unntak av under verdskrigane.

  AFP_1J2376
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Bodø/Glimt sikret seg stortalent

  G18-landslagsspiller Sebastian Tounekti forlater Tromsdalen til fordel for Bodø/Glimt, skriver Eurosport. Tounekti har vært aktuell for både Glimt og Tromsø, men valget falt til slutt på forrige sesongs sølvvinnere. 17-åringen signerer på mandag.

  Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • TV-suksess for hviterussisk fotball

  Fotballen ruller fortsatt i Hviterussland. Det har ført til salgssuksess for landets øverste divisjon. Ifølge nyhetsbyråret Reuters har Hviterusslands fotballforbund solgt TV-rettighetene til ligaen til ti forskjellige land, deriblant Russland og India.

  I Hviterussland ruller fotballen fortsatt
  Foto: Sergei Gapon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal