NRK Meny
Normal

– Få har tøyd grensene så langt

Ole Einar Bjørndalen bare fortsetter og fortsetter og fortsetter. Motivasjonen og nysgjerrigheten hans tøyer grensene, mener NRKs skiskyttereksperter.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen er klar for å ta nye steg i karrieren. Han tøyer grensene, mener flere.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er ikke mange som har tøyd grensene så langt som han gjør. Han er i en alder hvor det er utfordrende og motiverende å finne ut hva som fungerer og ikke fungerer. Mye av motivasjonen ligger i nysgjerrigheten, sier NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid.

Halvard Hanevold

NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold, mener Bjørndalen har mer å gi.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Bjørndalen fortalte i dag at han fortsetter karrieren frem til etter OL i Pyeongchang i 2018. Han har vunnet og opplevd det meste. Likevel er han sulten på mer. De færreste eksperter var overrasket over veteranens valg.

– Alder spiller en rolle for ethvert menneske, men er det noen som kan klare å nøytralisere den negative effekten som kommer hvert år av alder, så er det Bjørndalen, sier NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold.

Bjørndalen sier selv han har mer å gi.

– Jeg ser utviklingspotensiale og er veldig motivert. Jeg står opp hver dag og er supergira på å komme meg ut for å få trent litt, sier Bjørndalen.

Roger Grubben

Roger Grubben er med videre i Bjørndalens jakt på mer suksess.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Ligger i grenseland

Bjørndalens personlige trener i en årrekke, Roger Grubben, skal følge han de neste årene. Han er enig med Skjelbreid og mener skiskytterstjernen tøyer grensene for hva som er mulig.

– Han har gjort knallharde prioriteringer. Det koster på mange måter. Han ligger i grenseland av hva han tåler treningsmessig for å kunne utvikle seg videre. Samtidig er han så godt trent fordi han har levd livet sitt så profesjonelt i mange år. Den biologiske alderen er i alle fall ikke eldre enn det han er, sier Roger Grubben.

Skjelbreid tror Bjørndalen fremdeles har noe å gjøre i toppen av internasjonal skiskyting.

– Han er klar over de svake sidene sine i forhold til andre utøvere og virker veldig nysgjerrig på hvordan han skal slå konkurrentene sine. Det å klare å være like god som det han var for tjue år siden. Det synes jeg er grunn nok til å fortsette, sier Skjelbreid.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal