– Få har tøyd grensene så langt

Ole Einar Bjørndalen bare fortsetter og fortsetter og fortsetter. Motivasjonen og nysgjerrigheten hans tøyer grensene, mener NRKs skiskyttereksperter.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen er klar for å ta nye steg i karrieren. Han tøyer grensene, mener flere.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er ikke mange som har tøyd grensene så langt som han gjør. Han er i en alder hvor det er utfordrende og motiverende å finne ut hva som fungerer og ikke fungerer. Mye av motivasjonen ligger i nysgjerrigheten, sier NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid.

Halvard Hanevold

NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold, mener Bjørndalen har mer å gi.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Bjørndalen fortalte i dag at han fortsetter karrieren frem til etter OL i Pyeongchang i 2018. Han har vunnet og opplevd det meste. Likevel er han sulten på mer. De færreste eksperter var overrasket over veteranens valg.

– Alder spiller en rolle for ethvert menneske, men er det noen som kan klare å nøytralisere den negative effekten som kommer hvert år av alder, så er det Bjørndalen, sier NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold.

Bjørndalen sier selv han har mer å gi.

– Jeg ser utviklingspotensiale og er veldig motivert. Jeg står opp hver dag og er supergira på å komme meg ut for å få trent litt, sier Bjørndalen.

Roger Grubben

Roger Grubben er med videre i Bjørndalens jakt på mer suksess.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Ligger i grenseland

Bjørndalens personlige trener i en årrekke, Roger Grubben, skal følge han de neste årene. Han er enig med Skjelbreid og mener skiskytterstjernen tøyer grensene for hva som er mulig.

– Han har gjort knallharde prioriteringer. Det koster på mange måter. Han ligger i grenseland av hva han tåler treningsmessig for å kunne utvikle seg videre. Samtidig er han så godt trent fordi han har levd livet sitt så profesjonelt i mange år. Den biologiske alderen er i alle fall ikke eldre enn det han er, sier Roger Grubben.

Skjelbreid tror Bjørndalen fremdeles har noe å gjøre i toppen av internasjonal skiskyting.

– Han er klar over de svake sidene sine i forhold til andre utøvere og virker veldig nysgjerrig på hvordan han skal slå konkurrentene sine. Det å klare å være like god som det han var for tjue år siden. Det synes jeg er grunn nok til å fortsette, sier Skjelbreid.

Siste nytt

 • Fluorforbud vedtatt i FIS-styret

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen. Det ble vedtatt da styret i FIS holdt videomøte mandag.

  Allerede i fjor høst ble det besluttet at et fluorforbud skulle innføres i alle grener innen FIS, men styret ser at det kan bli vanskelig å ha en nullgrense allerede fra kommende sesong.

  I en pressemelding fra forbundet heter det at man skal teste ut en ny maskin for fluorkontroller gjennom sommeren, og at resultatene derfra skal være med på å sette en grense for hvor mye spor av fluor på skiene som skal være tillatt.

  Det vil innføres fluorkontroller i start- og målområdene i skirenn allerede fra november i år.

  Ski
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Ingen positive koronatester

  Norges Fotballforbund konkluderer med at fase 1 av gjenstarten av toppfotballen har vært vellykket, men ber eliteserieklubbene vente med treningskamper.

  Det opplyser NFF i en pressemelding om den første evalueringsrapporten av den såkalte testpiloten for fotballen.

  – Treningskamper er en naturlig og viktig del av treningen inn mot sesongstart, og det er bred enighet i idrettsmedisinske miljøer om at treningskamper er viktig for å forebygge skader. NFF har likevel bedt klubbene vente med treningskamper de første to ukene, ettersom fellestreninger med kamp vil innebære noe reising, særlig for klubber helt nord i landet, sier elitedirektør Lise Klaveness i NFF.

  Eliteserien 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Superligaen i England avsluttet

  De to øverste divisjonene i engelsk fotball for kvinner ble mandag avsluttet med umiddelbar virkning. Nå skal det diskuteres hvordan man skal avgjøre seriene.

  Englands fotballforbund (FA) skriver i en pressemelding at beslutningen om å avslutte sesongene i superligaen og mesterskapsserien er tatt i kvinnefotballens beste interesse.

  Dette skjer samtidig som at herrefotballen i Premier League prøver å få startet opp i juni.

  Britain Soccer Women's Super League
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal