NRK Meny
Normal

Bjørndalen tok timeout med kona

VM-kongen var utslitt etter verdensmesterskapet i Pyeongchang.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

Ole Einar Bjørndalen var helt nedkjørt etter VM i Pyeongchang. Han måtte ta en timeout før han igjen gikk på en ny periode med hardtrening.

- Jeg var veldig sliten både fysisk og psykisk etter VM, så jeg tror det var smart å ta en skikkelig pause, sier han til NRK.

- Slappet av og koste meg

Å ta pause på denne måten er en helt uvanlig ting å gjøre for Bjørndalen. Men en ferieuke midt i sesongen måtte til for å hente seg inn etter VM. Han lot gevær og ski ligge og koste seg heller sammen med kona i OL-byen Vancouver.

- Jeg slappet av og koste meg fælt, forteller han.

Han innrømmer likevel at det ble noen treningsøkter.

- Det ble litt løping, sykling og styrke. Men det er ikke akkurat det man kaller trening, sier Bjørndalen.

Klar igjen

Ferien ble imidlertid ikke så lang. Etter høydetrening i Silverstar er Bjørndalen nå klar for de tre siste verdenscuprundene.Han tror formen er på vei tilbake.

- Det begynner å bli bedre. Det er nok ikke på VM-nivå, men vi får se, sier han.

Onsdag går Ole Einar Bjørndalen og de andre normaldistanse i OL-løypene i Vancouver. Se rennet direkte på NRK1 fra kl 23.25.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street