NRK Meny
Normal

Bjørndalen tok medalje på sju dager gamle testski

HOCHFILZEN (NRK): For første gang på 12 år vraket Ole Einar Bjørndalen alle sine ski før sesongstart. Paret han tok bronse med søndag, er en prototype som ble laget forrige uke.

VM i skiskyting 2017. Pressetreff 20 km menn, tirsdag.

ENGASJERT: Ole Einar Bjørndalen holder motivasjonen oppe blant annet ved å engasjerer seg voldsomt i utstyr og ski. Her er han på tirsdagens pressetreff.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Disse skiene fikk jeg faktisk forrige uke, ja. Vi har tre skipar i parken nå, men det er kun to det er noen vits å teste. De er de beste hele tiden, sier Bjørndalen til NRK.

For første gang siden han byttet fra Rossignol til Madshus i 2004, vraket Bjørndalen alle sine skipar foran årets sesong. Han er ekstremt opptatt av utvikling og søker hele tiden å finne og utvikle raskere ski.

– Det har vært en lang prosess, men nå har vi funnet konstruksjonen vi tror er veien å gå. Dette er fortsatt bare prototyper, men vi begynner å nærme oss noe som er veldig bra, sier 43-åringen.

Kan ringe inn nye ski

Bjørndalens gode venn og smører gjennom mange år, Svein Ivar Moen, er mannen bak den nye skiparken. Han jobber med å utvikle racingski og har daglig kontakt med søndagens bronsevinner.

– De har gjort en vanvittig jobb der vi hadde mangler, og utviklet helt nye ski. Svein Ivar er ute og tester hver eneste dag, forklarer Bjørndalen, som kan få flydd inn nye par fra Norge til Hochfilzen på 24 timers varsel om det skulle bli krise.

– Det skal litt til med nye former og slikt, men hvis vi virkelig har en ide vi mener jeg hadde gått fortere på, gjennomfører de det.

Svein Ivar Moen

I TEAMET: Svein Ivar Moen jobber med å utvikle racingski for Madshus, men samarbeider fremdeles tett med Bjørndalen.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

På tirsdagens pressetreff snakket Bjørndalen igjen om familien, bleieskift og at det er kjedelig med hviledager i VM-ukene. Han innrømmer gjerne at han er litt «nerd» når det kommer til ski og utstyr.

– Hadde jeg ikke holdt på med det, hadde det blitt kjedelig. Det er helt avgjørende. Det er drivkraften hele veien. Det er så mye som kan utvikles både på trening og utstyr.

Taus om kommende planer

– Tror du noen andre skiskyttere viser samme entusiasme som deg for utstyr?

– Jeg prøver å slappe av litt innimellom, men det er gøy da! Å ha de raskeste skiene, de beste skoene og de beste bindingene. Vi er litt begrensende for hverandre for vi tør ikke å ta det helt ut. Jeg håper å ta det enda litt lenger neste år. Kanskje det kan skje da, sier Bjørndalen.

– Hva kan skje da...?

– Nei, vi får se når snøen daler ned til vinteren. Kanskje vi har noe bra da.

Ole Einar Bjørndalen etter bronse på jaktstarten i VM.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio