Bjørndalen tok medalje på sju dager gamle testski

HOCHFILZEN (NRK): For første gang på 12 år vraket Ole Einar Bjørndalen alle sine ski før sesongstart. Paret han tok bronse med søndag, er en prototype som ble laget forrige uke.

VM i skiskyting 2017. Pressetreff 20 km menn, tirsdag.

ENGASJERT: Ole Einar Bjørndalen holder motivasjonen oppe blant annet ved å engasjerer seg voldsomt i utstyr og ski. Her er han på tirsdagens pressetreff.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Disse skiene fikk jeg faktisk forrige uke, ja. Vi har tre skipar i parken nå, men det er kun to det er noen vits å teste. De er de beste hele tiden, sier Bjørndalen til NRK.

For første gang siden han byttet fra Rossignol til Madshus i 2004, vraket Bjørndalen alle sine skipar foran årets sesong. Han er ekstremt opptatt av utvikling og søker hele tiden å finne og utvikle raskere ski.

– Det har vært en lang prosess, men nå har vi funnet konstruksjonen vi tror er veien å gå. Dette er fortsatt bare prototyper, men vi begynner å nærme oss noe som er veldig bra, sier 43-åringen.

Kan ringe inn nye ski

Bjørndalens gode venn og smører gjennom mange år, Svein Ivar Moen, er mannen bak den nye skiparken. Han jobber med å utvikle racingski og har daglig kontakt med søndagens bronsevinner.

– De har gjort en vanvittig jobb der vi hadde mangler, og utviklet helt nye ski. Svein Ivar er ute og tester hver eneste dag, forklarer Bjørndalen, som kan få flydd inn nye par fra Norge til Hochfilzen på 24 timers varsel om det skulle bli krise.

– Det skal litt til med nye former og slikt, men hvis vi virkelig har en ide vi mener jeg hadde gått fortere på, gjennomfører de det.

Svein Ivar Moen

I TEAMET: Svein Ivar Moen jobber med å utvikle racingski for Madshus, men samarbeider fremdeles tett med Bjørndalen.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

På tirsdagens pressetreff snakket Bjørndalen igjen om familien, bleieskift og at det er kjedelig med hviledager i VM-ukene. Han innrømmer gjerne at han er litt «nerd» når det kommer til ski og utstyr.

– Hadde jeg ikke holdt på med det, hadde det blitt kjedelig. Det er helt avgjørende. Det er drivkraften hele veien. Det er så mye som kan utvikles både på trening og utstyr.

Taus om kommende planer

– Tror du noen andre skiskyttere viser samme entusiasme som deg for utstyr?

– Jeg prøver å slappe av litt innimellom, men det er gøy da! Å ha de raskeste skiene, de beste skoene og de beste bindingene. Vi er litt begrensende for hverandre for vi tør ikke å ta det helt ut. Jeg håper å ta det enda litt lenger neste år. Kanskje det kan skje da, sier Bjørndalen.

– Hva kan skje da...?

– Nei, vi får se når snøen daler ned til vinteren. Kanskje vi har noe bra da.

Ole Einar Bjørndalen etter bronse på jaktstarten i VM.

Siste nytt

 • Indonesia vil ha OL i 2032

  Indonesia har levert en formell søknad om å få arrangere sommer-OL i 2032. I fjor var landet vertskap for Asialekene. India har også uttrykt interesse for lekene i 2032, mens Sør-Korea og Nord-Korea vurderer å søke sammen. Lekene tildeles i 2025.

  FILE PHOTO - General view of the opening ceremony of the 18th Asian Games at Gelora Bung Karno Main Stadium in Jakarta
  Foto: Beawiharta / Reuters
 • Mathis Bolly klar for Molde

  Den hurtige 28-åringen gjør comeback i norsk fotball og skal spille for Molde den kommende sesongen. Den tidligere Lillestrøm-spilleren har vært klubbløs siden kontrakten hans med tyske Greuther Fürth gikk ut i fjor sommer.

  Bolly.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Argentinsk motstander for Ruud

  Casper Ruud skal møte argentinske Carlos Berloq i sin 1.-rundekamp i ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Kampen starter klokken 17 norsk tid tirsdag.

  ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal