NRK Meny
Normal

Bjørndalen står over premieren

SJUSJØEN (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) kommer ikke til å gå sesongåpningen i skiskyting lørdag. Grunnen er at sykomsplagene ødela hans vanlige sesongoppkjøring.

Ole EInar Bjørndalen

KLASSISK FANTASTISK: Ole Einar Bjørndalen valgte klassisk stil, med festesmurning, på Sjusjøen onsdag.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Ole Einar Bjørndalen var onsdag morgen ute i løypene i Sjusjøen-området, der skiskytterne har sin sesongåpning denne helgen. Bjørndalen slet i sommer med store sykdomsplager, som har gjort at hans vanlige sesongoppkjøring gikk fløyten. Derfor kommer han ikke til å gå åpningen lørdag på Natrudstilen fordi han nettopp har avsluttet sitt første høydeopphold.

– Å brenne for mye krutt rett etter høyden, har jeg ikke så god erfaring med. Jeg prøver å ha litt is i magen for å gå bra i verdenscupåpninga i Östersund, sier Bjørndalen til NRK.

Skiskytteren har gjennom hele karrieren hatt en omfattende høydeopplegg. Men 41-åringen har hatt en vrien sesongoppkjøring. I august fortalte NRK at Bjørndalen fikk hele juni og halve juli ødelagt av sykdom. Derfor var det nylige avsluttede høydeoppholdet hans første høydesamling denne sesongen. Selv om han velger å stå over lørdagens renn bekrefter Bjørndalen at han stiller søndag. Deretter vil det fortsatt være halvannen uke til verdenscupstarten i Sverige.

Har tatt det rolig

Etter å ha trent godt siden sommeren mener nå veteranen at han er i bra rute til sesongen. Men han har vært klar på at han fryktet for VM-sesongen og tidligere i høst sa han at han mente at formen ikke kommer før VM i mars.

– Planen var å være i høyden en gang til før sesongstart, men jeg har prioritert annerledes og ville heller være i lavlandet for å trene opp den fysiske formen før jeg reiste til høyden. Det tror jeg var riktig. Men jeg skulle gjerne vært litt mer i høyden, erkjenner han.

Bjørndalen har akkurat avsluttet sitt siste høydeopphold før sesongen.

– Jeg føler meg som jeg pleier å gjøre. Jeg har tatt noen veldig rolige dager nå etter høyden, så vi får se, det blir spennende framover, sier Bjørndalen.

Stein på stein

At Bjørndalen står over sesongens aller første renn, betyr imidlertid ikke at han reduserer konkurransebelastningen i tiden fremover. Planen er å følge verdenscupen helt fram til jul.

– Jeg prøve å bygge stein på stein og å være nøyaktig på alt en gjør. Det er ikke så mye man får gjort, man får bare bruke den tida det tar å komme i form igjen, fastslår Ole Einar Bjørndalen.

Lørdag er det sprint på Sjusjøen. Den går altså ikke Bjørndalen. Søndag er det fellesstart.

Konkurransene sendes på NRK1.

Siste nytt

 • Jarstein skadd før kamp

  Rune Almenning Jarstein skadet seg på oppvarmingen før fredagens Hertha Berlin-kamp, melder NTB. han kunne ikke vokte buret da hovedstadslaget spilte 1–1 mot Borussia Dortmund.

  Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Andreplass på Pedersen

  Sverre Lunde Pedersen ble nummer to på 1500-meteren i Erfurt fredag. Han gikk inn til 1,45,76, og var 43 hundredeler bak russiske Denis Juskov, som vant.

  Sindre Henriksen og Allan Dahl Johansson ble henholdsvis nummer fem og seks på distansen.

  World cup skøyter i Stavanger.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • To poeng for Danmark

  Lasse Svan scoret 11 mål da Danmark slo Slovenia 31-28, og tok to poeng i mellomspillet fredag kveld.

  Seieren gjør at danskene leder gruppen foran Tyskland.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Antonio Bronic / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ski Classics: La Diagonela
Ski Classics: La Diagonela
V-cup kombinert: Hopp
V-cup alpint: Utfor, menn
Vinterstudio
Ski Classics: La Diagonela
Vinterstudio
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
EM kunstløp: Isdans
V-cup kombinert: 10 km langrenn