NRK Meny
Normal

Bjørndalen sliter etter julepausen: 60 poeng på fem renn

ANTERSELVA (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) hadde en drømmestart på sesongen. Etter nyttår og sykdomsavbrekket har pilen pekt rett nedover.

Bjørndalen

STEMMER IKKE: Ole Einar Bjørndalen får det ikke til å stemme etter at førjulsperioden var en enorm opptur.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Før jul lå Ole Einar Bjørndalen på 2. plass i verdenscupen og han var svært tilfreds etter 337 poeng totalt, en seier og til sammen fire pallplasser. Men da han ble syk under julepausen i Norge snudde det.

Dårlig uttellling

Etter dette har Bjørndalen slitt og tatt 60 poeng totalt på sine fem individuelle renn etter jul. Først måtte han stå over de to første rennene i Ruhpolding. Deretter har rennene gitt magert utbytte med resultatrekken 12-44-30-23, før han i dag ble nummer 30 på jaktstarten i dag.

– Det er tungt hele veien. Jeg får det ikke til å stemme på skytingen. Nei, det er en tung dag, sier Bjørndalen til NRK etter jaktstarten i Italia.

– Hva stemmer ikke?

– Det er ikke verre enn at jeg ikke er i form. Det går tungt, sier Bjørndalen.

Fem bom

Etter sisteplass på fellesstarten sist helg fant han en feil på geværet, etter at han da hadde ti bom på fellestarten. Men det fortsetter å stange for Bjørndalen på standplass som på jaktstarten i Anterselva hadde fem bom, i tillegg går det tungt seks uker før VM.

– Hvor mye preget er du av sykdommen?

– Jeg håper det er en del. Det er ikke så mye mer å si. Det er vanskelig å svare mer enn det. Det går tungt. Jeg satser på at det går bedre etter hvert, sier Bjørndalen.

Nå er han klar på at han kommer til å lade opp til VM i høyden. Noe han ikke gjorde i julen. Da angret han seg etter at han fikk et sykdomsavbrekk.

Overrasket over skytesvikt

NRK-ekspert Ola Lunde ser at Bjørndalen må gjøre en grov jobb,, spesielt på skytebanen, for å finne mesterskapsformen. Men det har Bjørndalen vist at han har en egen evne til.

– Han hadde fantastisk sesongåpning og flere pallplasser. Så jeg trodde han skulle gå mot en veldig god sesong. Nå er skytingen helt ute av det, spesielt det. Det er nesten overraskende å se hvor langt unna skyteformen han er, sier Lunde.

Hvordan kan han rette opp dette til VM?

– Jeg ser på innskytingen at den ikke er tett nok samling. Han har en jobb å gjøre og må ta tak i basiskyting. Han må bygges opp igjen og må jobbe med det mentale og den tekniske biten, sier Lunde.

Men han mener Bjørndalen er svært god til å skru ting sammen igjen.

– Han kan absolutt være med å kjempe om VM-medaljer, sier Lunde.

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag