NRK Meny
Normal

Bjørndalen skjøt seg bort i tåka

Vanskelige værforhold ødela for de norske skiskytterne i skiskyttersprinten i Oberhof lørdag.

Video nsps_upload_2010_1_9_14_22_15_302.jpg

Bjørndalen-sprekk: Fire bom på siste skyting.

Halvard Hanevold ble Norges bestemann på standplass lørdag. Han plukket ned alle blinkene på liggende, og kom seg unna med en bom på stående. Hanevold var like bak Carl Johan Bergman på tredjeplass, men endte til slutt opp på en fjerdeplass.

Begynte bra

Bjørndalen hadde ingen heldig dag på standplass.Nordmannen åpnet feilfritt, men under vanskelige forhold i Oberhof med både vind, snø og tåke ble det hele fire bom på andre skyting på skiskytterveteranen.

Dermed måtte han ut i køen for å gjennomføre fire strafferunder. Han endte til slutt på 14. plass.

- Det er snakk om utendørsidrett. Det kan vi oppleve igjen. Men det var vanskelig, spesielt på stående, sier idrettssjef Per Arne Botnan til NTB.

Fikk problemer på siste skyting

Emil Hegle Svendsen fikk også problemer på siste skyting. I likhet med Bjørndalen skjøt han feilfritt på første skyting, men han ble stående for lenge under den andre skytingen og endte opp med to bom og kom på 5. plass.

De andre norske: 10) Alexander Os, 13) Lars Berger og 25) Tarjei Bø.

Russeren Jevgenij Ustyugov vant rennet snaut tre sekunder foran Michael Greis (Tyskland). Carl Johan Bergman (Sverige) ble nummer tre.

- Det var vriene smøreforhold også. Det ser ut som Russland og delvis USA har hatt meget gode ski, sier Botnan.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live