NRK Meny
Normal

Bjørndalen sekunderte Domratsjeva til OL-sølv

PYEONGCHANG (NRK): – Han løp opp og ned bakken hele tiden, sier Darja Domratsjeva om Ole Einar Bjørndalens innsats under sølvløpet.

Bjørndalen og Domratsjeva

SØLVKYSS: Ole Einar Bjørndalen gratulerte Darja Domratsjeva med et kyss etter OL-sølvet.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter to uker med massivt press fikk hviterussiske Darja Domratsjeva endelig sin etterlengtede OL-medalje lørdag.

På fellesstarten tok hun sølv bak slovakiske Anastasia Kuzmina. Tiril Eckhoff tok bronse.

Nå takker den hviterussiske skiskytterstjernen ektemannen og tidenes mestvinnende vinterolympier for at det gikk.

– Han sto i bakken og løp opp og ned hele tiden. Jeg så han på hver runde og følte støtten, sier Domratsjeva om Ole Einar Bjørndalen.

Darja Domratsjeva

SØLV: Darja Domratsjeva tok OL-sølv på fellesstart lørdag. Nå takker hun ektemannen Ole Einar Bjørndalen for støtten underveis.

Foto: Murad Sezer / Reuters

Var stille i fire runder

På de fire første rundene sa ikke Bjørndalen noe som helst til sin hviterussiske kone, noe som er vanlig i skiskyting. Men på den siste runden tok det helt av, ifølge Domratsjeva.

– Da ropte han høyt hvor mange sekunder jeg ledet med ned til Tiril. Jeg prøvde å presse meg alt jeg kunne, sier hun til NRK.

Og det gikk. Til slutt var hun 8,9 sekunder foran Norges bronsevinner. Kuzmina vant med 18,8 sekunder.

Bjørndalen og Domratsjeva fikk i sommer og høst begge dispensasjon fra sine respektive landslag for å kunne reise sammen med datteren Xenia og trene sammen. De kjenner hverandre derfor svært godt også som idrettsutøvere.

Ole Einar Bjørndalen i Minsk

LADET OPP SAMMEN: Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva forberedte seg til OL sammen. Her er de på et treningssenter i den hviterussiske hovedstaden Mins i september.

– Han har vært som en forsker

Da Bjørndalen ble vraket fra den norske OL-troppen ble det raskt klart at kona ønsket han i sitt støtteapparatet under OL. Nå røper Domratsjeva at Bjørndalen etter hver konkurranse her i Pyeongchang har gått gjennom alt av relevant data og tider fra rennene og sendt det til Domratsjevas trenere.

– Han har vært som en forsker foran pc-en, sier lørdagens sølvvinner med et smil.

Hun er så glad så glad når hun møter NRK etter premieseremonien. 31-åringen må ta flere pauser under intervjuet bare for å puste ut.

– Dette er forferdelig og fantastisk på samme tid, sier hun.

«Dasha», som hun så populært kalles i hjemlandet, har levd med et massivt press etter at hun i tok tre OL-gull i Sotsji for fire år siden. I mellomtiden har hun blitt mor, men presset har ikke blitt mindre av den grunn.

I tiden etter Sotsji er hun blitt en av Hviterusslands mest populære idrettsutøvere og «alle» forventet medalje i Pyeongchang.

– Det har vært et så ekstremt stort press her, og jeg kjente virkelig på at dagens løp var min siste sjanse til å ta en individuell medalje. Det var tøft og jeg er så glad for at jeg kom meg gjennom den vanskelige situasjonen og fikk sølvet jeg ikke har i OL-samlingen.

Til slutt møtte hun også sin kjære på OL-stadion i Pyeongchang:

Bjørndalen

JUBEL: Ole Einar Bjørndalen møter Darja Domratsjeva etter OL-sølvet.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal