Hopp til innhold

Bjørndalen på pallen - sekunder unna ny triumf

– Det beste jeg har sett av Ole Einar Bjørndalen på år og dag, sier Ola Lunde.

Ole Einar Bjørndalen

KJEMPEAVSLUTNING: Ole Einar Bjørndalen var nær ved å vinne torsdag. Han endte til slutt 15,2 sekunder bak vinneren tyske Simon Schempp. Se video av Bjørndalen skytinger og målgang her.

– Dette var et kanonløp, sier Bjørndalen selv til NRK etter 2. plassen.

Nok en gang leverte 41-åringen et kjempeløp denne sesongen. Lenge ledet han sprinten i slovenske Pokljuka, men til slutt ble han slått av tyske Simon Schempp på et sent startnummer.

Tyskeren slo Bjørndalen med 15,2 sekunder.

Likevel: Løpet Bjørndalen leverte er et av de beste han har gjort på lang, lang tid. Bedre enn da han vant 20-kilometeren i Östersund for to uker siden, ifølge Ola Lunde.

– Det beste jeg har sett av Ole på år og dag, sier NRKs skiskytterekspert.

Vant for to uker siden

Ole Einar Bjørndalen

BESTE NORDMANN: Ole Einar Bjørndalen er beste nordmann i den sammenlagte verdenscupen med sin 2. plass, bare bak Martin Fourcade. Her er han etter sprinten i Østersund da han hadde den gule ledertrøya.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Mange ble overrasket da 41-åringen vant i Östersund - og fulgte opp seieren med en sterk 3. plass på sprinten tre dagere senere.

Mye fordi 41-åringen var syk i sommer og mistet åtte uker med trening. Men torsdag viste han at det ikke var noen tilfeldighet det han gjorde i Sverige, selv om han ikke var forberedt på så tidlig suksess denne sesongen.

– Jeg er veldig overrasket over at formen holder som den er, sier Bjørndalen.

Fourcade fragått av Bjørndalen

Torsdag fosvant den ene konkurrenten etter den andre. De ble enten fragått av veteranen eller bommet.

Bjørndalen slo for eksempel sterke Martin Fourcade med nesten fire sekunder på sisterunden.

– Jeg var veldig tålmodig på sisterunden og holdt igjen litt før jeg kjørte på maks, sier Bjørndalen som er strålende fornøyd selv om seieren glapp.

– Se på den mannen, se på kongen!, utbrøt Stabrun Smith da 41-åringen gikk i mål til ledelse.

– For en monsteravslutning av Bjørndalen, la han til.

– Imponerer voldsomt

Bjørndalen blir stående med sine imponerende 94. verdenscupeseire, men ligger på 2. plass i den totale verdenscupen bak Fourcade.

– Bjørndalen imponerer voldsomt med det han gjorde i Östersund og nå gjør her. At han skulle fremstå som Norges beste nå hadde jeg ikke trodd med de problemene han hadde i sommer, sier NRK-ekspert Lunde.

Nest beste nordmann torsdag ble Tarjei Bø på en 9.-plass.

Simon Schempp vant sprinten i Pukljuka.

VINNEREN: Se video av målgangen til tyske Simon Schempp. Torsdag var han den eneste som slo Ole Einar Bjørndalen på sprinten i Pokljuka.

Siste nytt

 • Flaskekaster (14) utestengt fra Nadderud stadion

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med 14-åringen og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tenåringen en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Nye bilder og intervju ga fart på Messi-rykter

  Et møte mellom Lionel Messis far og Barcelona-president Joan Laporta slås stort opp i spanske medier. Messi er kontraktløs foran neste sesong.

  Mandag dukket det opp bilder og videoklipp av at Jorges Messi var hjemme hos Laporta. «Bomben gikk av», står det i starten av Mundo Deportivos omtale.

  Etterpå ble Messis far fotfulgt og intervjuet av flere medier.

  – Messi ønsker å komme tilbake til Barcelona, og jeg vil elske det om han gjør comeback. Det er et alternativ, sa han. (NTB)

  r-l90jvijc4
  Foto: AP
 • Zlatan hylles av kronprinsesse Victoria

  Det strømmer inn ros i sosiale medier etter at Zlatan Ibrahimovic fortalte at han legger opp. Sveriges kronprinsessefamilie har også slengt seg på.

  På det svenske kongehusets Instagram-konto er det lagt ut et bilde av prinsesse Estelle og prins Oscar ikledd Milan-drakter med Ibrahimovics navn på ryggen.

  «Vi vil takke Zlatan Ibrahimovic for alt han har gjort for svensk fotball og for Sverige. En av de fineste idrettskarrierene noensinne. Vi er fulle av beundring og takknemlighet. Victoria og Daniel», står det i bildeteksten. (NTB)

  vNqRudz2R_U
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste