Bjørndalen på pallen - sekunder unna ny triumf

– Det beste jeg har sett av Ole Einar Bjørndalen på år og dag, sier Ola Lunde.

Ole Einar Bjørndalen

KJEMPEAVSLUTNING: Ole Einar Bjørndalen var nær ved å vinne torsdag. Han endte til slutt 15,2 sekunder bak vinneren tyske Simon Schempp. Se video av Bjørndalen skytinger og målgang her.

– Dette var et kanonløp, sier Bjørndalen selv til NRK etter 2. plassen.

Nok en gang leverte 41-åringen et kjempeløp denne sesongen. Lenge ledet han sprinten i slovenske Pokljuka, men til slutt ble han slått av tyske Simon Schempp på et sent startnummer.

Tyskeren slo Bjørndalen med 15,2 sekunder.

Likevel: Løpet Bjørndalen leverte er et av de beste han har gjort på lang, lang tid. Bedre enn da han vant 20-kilometeren i Östersund for to uker siden, ifølge Ola Lunde.

– Det beste jeg har sett av Ole på år og dag, sier NRKs skiskytterekspert.

Vant for to uker siden

Ole Einar Bjørndalen

BESTE NORDMANN: Ole Einar Bjørndalen er beste nordmann i den sammenlagte verdenscupen med sin 2. plass, bare bak Martin Fourcade. Her er han etter sprinten i Østersund da han hadde den gule ledertrøya.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Mange ble overrasket da 41-åringen vant i Östersund - og fulgte opp seieren med en sterk 3. plass på sprinten tre dagere senere.

Mye fordi 41-åringen var syk i sommer og mistet åtte uker med trening. Men torsdag viste han at det ikke var noen tilfeldighet det han gjorde i Sverige, selv om han ikke var forberedt på så tidlig suksess denne sesongen.

– Jeg er veldig overrasket over at formen holder som den er, sier Bjørndalen.

Fourcade fragått av Bjørndalen

Torsdag fosvant den ene konkurrenten etter den andre. De ble enten fragått av veteranen eller bommet.

Bjørndalen slo for eksempel sterke Martin Fourcade med nesten fire sekunder på sisterunden.

– Jeg var veldig tålmodig på sisterunden og holdt igjen litt før jeg kjørte på maks, sier Bjørndalen som er strålende fornøyd selv om seieren glapp.

– Se på den mannen, se på kongen!, utbrøt Stabrun Smith da 41-åringen gikk i mål til ledelse.

– For en monsteravslutning av Bjørndalen, la han til.

– Imponerer voldsomt

Bjørndalen blir stående med sine imponerende 94. verdenscupeseire, men ligger på 2. plass i den totale verdenscupen bak Fourcade.

– Bjørndalen imponerer voldsomt med det han gjorde i Östersund og nå gjør her. At han skulle fremstå som Norges beste nå hadde jeg ikke trodd med de problemene han hadde i sommer, sier NRK-ekspert Lunde.

Nest beste nordmann torsdag ble Tarjei Bø på en 9.-plass.

Simon Schempp vant sprinten i Pukljuka.

VINNEREN: Se video av målgangen til tyske Simon Schempp. Torsdag var han den eneste som slo Ole Einar Bjørndalen på sprinten i Pokljuka.

Siste nytt

 • Tre Rosseli-assist i Frölunda-seier

  Mats Rosseli Olsen sto for tre assist da Frölunda slet seg til 6-5-seier etter forlengning mot tabelljumbo Växjö i ishockeyserien SHL torsdag. Nordmannen var nest sist på pucken både ved 2-1 og 3-2, og han fikk assist også på 4-3-målet.

  Mats Rosseli Olsen
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Graham Hansen i storform for Barca

  Caroline Graham Hansen var i storform da FC Barcelona slo Minsk 5–0 i den første av to åttedelsfinaler i Mesterligaen torsdag kveld. Den tidligere Wolfsburg-spilleren noterte seg for målgivende på Barcelonas to første nettkjenninger. Hun ble tatt av banen etter en snau time, sannsynligvis for å være uthvilt til større oppgaver. Returkampen mellom Barcelona og Minsk spilles 30. oktober. – Vi gikk utpå der for å få et godt utgangspunkt foran returmøtet. Vi vet at det blir en tøff bortekamp med tidsforskjell og kaldere vær, sier Caroline Graham Hansen til NRK.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: FC Barcelona Femení/Twitter
 • Remis for Carlsen på Isle of Man

  Verdensmester Magnus Carlsen ble presset av unge Kirill Aleksejenko, men kom aldri i virkelig trøbbel og spilte remis med svarte brikker på Isle of Man torsdag. Etter fire timer ved brettet og 55 trekk ble spillerne enige om remis.

  magnus carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal