NRK Meny
Normal

Bjørndalen overrasker Fourcade: – For en mann

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Ole Einar Bjørndalen tok med egen tester og et titalls par ski til Pyeongchang. Der startet han jakten på sitt niende OL-gull.

Ole Einar Bjørndalen forbereder seg nøye før OL i Pyeongchang.

Det er ingen som tar detaljene mer på alvor enn Ole Einar Bjørndalen, og nettopp detaljene var i fokus under prøve-OL i Sør-Korea i helgen.

Fourcade lot seg imponere

Til helgens renn fikk Bjørndalen flydd inn egen skitester fra skifabrikanten. Sammen brukte de mange timer på å teste ski i OL-løypene. Dette for å sikre ham best mulig utstyr til neste års mesterskap.

– Vi prøver en del andre ski og modeller og prøver å se om vi kan finne noe som er bra for løypene her. Det er veldig mye motbakker og da må vi ha ski som fungerer oppover, forteller Bjørndalen til NRK.

Konkurrentene la merke til en ivrig Bjørndalen i løypa. Skiskytteren er fortsatt en foregangsmann på området.

Under OL neste år er Bjørndalen 44 år. Martin Fourcade ble overrasket over det han så.

– Da jeg kom til stadionet så jeg 43 år gamle Ole Einar teste ski og teste ski. Jeg sa til meg selv «for en imponerende mann», forteller franskmannen og den suveren verdenscupvinneren til NRK.

– Det Bjørndalen sier må en høre på

Det var Bjørndalens gamle personlige smører, Svein Ivar Moen, som var med som skitester. Moen jobber nå hos skifabrikanten.

Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingens Bø, Martin Fourcade

IMPONERT: Martin Fourcade er imponert over Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Og «Kongen av skiskyting» får det slik han vil.

– Det han sier må en høre på. Det er derfor vi har med litt forskjellig snacks som vi prøver og ser litt hvordan det fungerer her, sier Moen til NRK.

Helgens resultater ble ganske beskjedne. Det ble en 26.-plass på sprinten og en 19.-plass på jaktstarten, men for Bjørndalen er det mye viktigere å prestere under neste års tur til Sør-Korea.

– Nå blir det produsert mange ski av den modellen jeg har testet. Da er det å prøve og finne de toppskiene. De gode parene som vi kaller det, forteller Bjørndalen.

Og godparet er han ikke langt unna.

– Det er små justeringer som skal til. Da er vi nærme noe som er mye bedre enn det vi har hatt før, sier nordmannen.

Da kan det kanskje bli gull – igjen, slik som i Nagano, Salt Lake City, Vancouver og Sotsji.

Siste nytt

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK
 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag