Bjørndalen om samarbeidet med Kjell Inge Røkke: – Har betydd mye

POKLJUKA/OSLO (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) har rådført seg med noen utvalgte private støttespillere gjennom karrieren. Samspillet med milliardæren Kjell Inge Røkke (57) har vært viktig for skiskytterstjernen.

Bjørndalen og Røkke

FEIRET I 2002: Ole Einar Bjørndalen fikk maks uttelling under OL i Salt Lake City. Deretter ble han invitert på middag av Kjell Inge Røkke sammen med stafettlaget. Det ble starten på et langt samarbeid.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Bjørndalen begynner å mimre idet NRK viser ham bildet fra seiersfesten etter det fjerde gullet han tok i Salt Lake City i 2002. På bildet står skiskytterkongen og ler hjertelig sammen med forretningsmannen Kjell Inge Røkke.

Middagen i USA var starten på et samspill mellom Bjørndalen og Røkke, etter at kvelden bød på stor stemning rundt bordet. Forholdet mellom de to er fortsatt tett, snart 14 år senere.

Kjell Inge Røkke

STØTTESPILLER: Kjell Inge Røkkes råd har betydd mye for Bjørndalen. Her er Røkke under 4. juli-feiringen på den amerikanske residensen i Oslo i 2012.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Han har betydd mye. Han er en fantastisk person og har prestert ekstremt i det han har holdt på med. Han har vært en viktig partner for min del, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Utenfor forretningslivet er Røkke en viktig sponsor for Bjørndalen. Han er også en helt sentral mann for Molde Fotballklubb. Der har han bidratt med store pengesummer.

Private støttespillere

Rundt seg har skiskytteren lenge hatt flere faste personlige støttespillere som hjelper ham og som han rådfører seg med, både i og utenfor sporet. Røkke har kvaliteter som skiskytteren mener han lærer mye av.

Bjørndalen

STERK SESONGSTART: Ole Einar Bjørndalen slet mye i oppkjøringen til sesongen. Men tiden før jul var meget sterk for skiskytteren. Her i Slovenia rett før jul.

Foto: JURE MAKOVEC/AFP / Afp

– Den måten han er god på sitt felt og hvordan han er god til å planlegge og systematisere. Han er ekstremt strukturert. Det er der man lærer aller mest av ham, sier Bjørndalen.

Seieren i verdenscupstarten i Östersund kom etter en uvanlig trøblete oppkjøring til VM-sesongen. Men det er i slike perioder, når han har slitt, at Bjørndalen har opplevd at støtten fra Røkke virkelig har vært fremtredende.

– Han er en av de som tar opp telefonen når det går trått. Så hører man ikke så mye fra ham når det går bra. Så han er litt motsatt av alle andre. Han ser når skoen trykker, sier Bjørndalen.

– Velger fra øverste hylle

Røkke gir generelt ikke kommentarer til media for tiden. Men kommunikasjonsdirektøren i Aker, Atle Kigen, skriver til NRK:

– Det er veldig hyggelig at Ole Einar setter pris på samarbeidet og samspillet med Kjell Inge og Aker.

Ola Lunde var privat skytetrener for Bjørndalen tidligere i karrieren, og de to jobbet tett sammen. Han vet hvordan Bjørndalen vil at støttespillerne skal utfordre ham.

– Ole har alltid vært veldig dyktig til å plukke folk rundt seg. Han velger fra øverste hylle. Han velger de folkene som han mener kan være med å heve ham, gi innspill og ikke minst gjøre ham bedre som skiskytter, sier Lunde.

Ole Einar Bjørndalen bruker Kjell Inge Røkke som en av sine viktige støttespillere for å hevde seg i skiskyttertoppen. De to har samarbeidet siden de møttes i 2002.

SE VIDEO: Her kan du se Dagsrevy-reportasjen.

Siste nytt

 • Sterk Villa-seier

  Jack Grealish, Conor Hourihane og Tyrone Mings scoret målene da Aston Villa meget komfortabelt slo Fulham 3-0 mandag kveld. Villa står dermed med seks poeng og null baklengsmål etter to kamper, og har fått en strålende start på Premier League-sesongen.

 • Dropper nedrykk

  Ingen klubber rykker ned fra årets 2. divisjon i fotball for menn eller 1. divisjon for kvinner, har Norges Fotballforbund bestemt. Beslutningen ble bekreftet på NFF sine hjemmesider mandag kveld, melder NTB. Den kommer som en konsekvens av at sesongen for breddefotballen nylig ble avlyst på grunn av virussituasjonen.

 • Ruud til andre runde i French Open

  Casper Ruud storspilte i den første kampen i French Open mandag. Han feide japanske Yuichi Sugita av banen i tre strake sett. Dermed er nordmannen klar for andre runde i storturneringen. Der møter han Tommy Paul. Kampen spilles onsdag.

  Casper Ruud
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal