Bjørndalen har mistet seks uker med trening

DRAMMEN (NRK): Aldri før har Ole Einar Bjørndalen (41) trent så lite som denne sommeren. Nå ryker også sesongens første høydesamling.

Ole Einar Bjørndalen

VAR BEKYMRET: – Nå går det fint, jeg var mer bekymret da jeg var syk, sier Ole Einar Bjørndalen om at han i sommer mistet hele seks uker med trening. Mandag var han i Drammen og delte ut skiskyttergevær til fire klubber gjennom Ole Einar Bjørndalen-fondet. Bildet er fra i fjor da han lanserte det nye fondet.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det har gått seks uker uten trening. Det er litt, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK, med trykk på er.

Aldri før har han gått glipp av så mye trening.

– Det er første gang, sier han og legger til:

– Jeg er fortsatt ikke hundre prosent igjen.

Årsak: Han har vært syk i hele juni og halve juli.

Italia

Til onsdag reiser resten av landslaget på høydesamling til italienske Livigno. En tur «høydedyret» Bjørndalen mer enn gjerne skulle ha blitt med på om ting var normalt.

Ole Einar Bjørndalen

DEN SISTE SESONGEN: Her er Ole Einar Bjørndalen under fjorårets VM i finske Kontiolahti. Han holder fast ved at han skal legge opp etter årets sesong med VM i Holmenkollen i mars.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Men det er det ikke.

– Jeg blir i lavlandet for å få opp grunn-nivået og til jeg føler meg bra. Når jeg er i god form reiser jeg på høydetrening og da er det vanlig høydeoppkjøring frem mot sesongstart.

Bekymret

NRK skrev om Bjørndalens sykdomsproblemer første gang i juni. Da mistet han landslagssamlingen i skitunellen i svenske Torsby på grunn av en forkjølelse - som etter hvert viste seg å være mer omfattende enn først kjent.

Bjørndalen er blitt behandlet med antibiotika for å bli kvitt det som viste seg å være en luftveisinfeksjon.

– Det er normalt at det tar litt tid med opptreningen, sa landslagslege Ola Berger da.

Da NRK møtte Bjørndalen mandag innrømmet 41-åringen at han ikke har likt det som har skjedd.

– Nå går det fint, jeg var mer bekymret da jeg var syk, sier han.

Bjørndalen delte ut våpen i Drammen

BJØRNDALEN-GAVE: Gjennom Ole Einar Bjørndalen-fondet delte Ole Einar Bjørndalen ut nye skiskyttergevær til fire klubber mandag. Stian Aas fra Hønefoss Skiskytterklubb var en av de heldige som fikk møte skiskytterstjernen.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

VM-gull

Mandag var han i Drammen, snaut tre kvarter unna hjemstedet på Simostranda, for å dele ut profesjonelle skiskyttergeværer til fire klubber gjennom det nye Ole Einar Bjørndalen-fondet.

Samtidig som han, i et voldsomt regnvær, lot seg avbilde med unge og håpefulle skiskyttere, hang det store spørsmålet i lufta: Kan han ta VM-gull i Holmenkollen etter denne sommeren?

– Er jeg i toppform og har gode ski, skal jeg være helt der fremme, sier skiskytterkongen med åtte OL-gull.

Han vet mer enn noen annen at han nå må være tålmodig for å ta igjen det tapte.

– Det er en jobb som skal gjøres, men nå er det bare å være tålmodig så vil dette komme. Jeg håper å kunne trene ordentlig igjen om en ukes tid, sier han.

Siste nytt

 • Derfor går løperne med drikkebelte

  Therese Johaug og resten av løperne går med godt synlige drikkebelter på torsdagens 34 kilometer lange etappe. Av miljøhensyn er det nemlig bestemt at utøverne skal bære sin egen næring for å begrense bruken av snøskutere. Først etter 22 kilometer får skiløperne lov til å motta næring fra støtteapparat.

 • PSG-sjefen siktet i korrupsjonssak

  PSG-president Nasser Al-Khelaifi er siktet for medvirkning til korrupsjon, skriver påtalemyndigheten i Sveits i en pressemelding.

  I tillegg er tidligere generalsekretær i Fifa, Jerôme Valcke og en tredje forretningsmann siktet.

  Valcke skal blant annet ha mottatt bestikkelser og forfalsket dokumenter i forbindelse med salg av TV-rettigheter til fotball-VM i perioden 2018-2030.

  Al-Khelaifi og den tredje mannen skal ha oppfordret til å drive økonomisk kriminaltitet.

  Al-Khelaifi er styreleder i beIN Media group og sitter i styret til det europeiske fotballforbundet (Uefa)

  Ligue 1 - Stade Rennes v Paris St Germain
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Guardiola lover å bli i City

  Manchester City-manager Pep Guardiola lover å fullføre sin kontrakt, til tross for at klubben er utestengt fra mesterligaen de neste to sesongene.

  – Hvis de ikke sparker meg – hvilket godt kan skje – er det 100 prosent sikkert at jeg blir, sa Guardiola etter 2-0-seieren over West Ham onsdag kveld.

  Premier League - Manchester City v West Ham United
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal