Hopp til innhold

Bjørndalen har mistet seks uker med trening

DRAMMEN (NRK): Aldri før har Ole Einar Bjørndalen (41) trent så lite som denne sommeren. Nå ryker også sesongens første høydesamling.

Ole Einar Bjørndalen

VAR BEKYMRET: – Nå går det fint, jeg var mer bekymret da jeg var syk, sier Ole Einar Bjørndalen om at han i sommer mistet hele seks uker med trening. Mandag var han i Drammen og delte ut skiskyttergevær til fire klubber gjennom Ole Einar Bjørndalen-fondet. Bildet er fra i fjor da han lanserte det nye fondet.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det har gått seks uker uten trening. Det er litt, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK, med trykk på er.

Aldri før har han gått glipp av så mye trening.

– Det er første gang, sier han og legger til:

– Jeg er fortsatt ikke hundre prosent igjen.

Årsak: Han har vært syk i hele juni og halve juli.

Italia

Til onsdag reiser resten av landslaget på høydesamling til italienske Livigno. En tur «høydedyret» Bjørndalen mer enn gjerne skulle ha blitt med på om ting var normalt.

Ole Einar Bjørndalen

DEN SISTE SESONGEN: Her er Ole Einar Bjørndalen under fjorårets VM i finske Kontiolahti. Han holder fast ved at han skal legge opp etter årets sesong med VM i Holmenkollen i mars.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Men det er det ikke.

– Jeg blir i lavlandet for å få opp grunn-nivået og til jeg føler meg bra. Når jeg er i god form reiser jeg på høydetrening og da er det vanlig høydeoppkjøring frem mot sesongstart.

Bekymret

NRK skrev om Bjørndalens sykdomsproblemer første gang i juni. Da mistet han landslagssamlingen i skitunellen i svenske Torsby på grunn av en forkjølelse - som etter hvert viste seg å være mer omfattende enn først kjent.

Bjørndalen er blitt behandlet med antibiotika for å bli kvitt det som viste seg å være en luftveisinfeksjon.

– Det er normalt at det tar litt tid med opptreningen, sa landslagslege Ola Berger da.

Da NRK møtte Bjørndalen mandag innrømmet 41-åringen at han ikke har likt det som har skjedd.

– Nå går det fint, jeg var mer bekymret da jeg var syk, sier han.

Bjørndalen delte ut våpen i Drammen

BJØRNDALEN-GAVE: Gjennom Ole Einar Bjørndalen-fondet delte Ole Einar Bjørndalen ut nye skiskyttergevær til fire klubber mandag. Stian Aas fra Hønefoss Skiskytterklubb var en av de heldige som fikk møte skiskytterstjernen.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

VM-gull

Mandag var han i Drammen, snaut tre kvarter unna hjemstedet på Simostranda, for å dele ut profesjonelle skiskyttergeværer til fire klubber gjennom det nye Ole Einar Bjørndalen-fondet.

Samtidig som han, i et voldsomt regnvær, lot seg avbilde med unge og håpefulle skiskyttere, hang det store spørsmålet i lufta: Kan han ta VM-gull i Holmenkollen etter denne sommeren?

– Er jeg i toppform og har gode ski, skal jeg være helt der fremme, sier skiskytterkongen med åtte OL-gull.

Han vet mer enn noen annen at han nå må være tålmodig for å ta igjen det tapte.

– Det er en jobb som skal gjøres, men nå er det bare å være tålmodig så vil dette komme. Jeg håper å kunne trene ordentlig igjen om en ukes tid, sier han.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • Rekordskred i Paris: Verdensrekord på 3000 meter hinder og 5000 meter

  Faith Kipyegon satte verdensrekord på 1500 meter forrige uke i Firenze og fredag satte hun inn turboen igjen på 5000 meter, en øvelse hun ikke hadde løpt siden 2015.

  Sammen med verdensrekordholder Letsenbet Gidey kjempet hun om seier ut på den siste runden. Med 200 meter igjen rykket Kipyegon og på oppløpet suste hun inn til verdensrekord med tiden 14.05,20, et drøyt sekund bedre enn Gideys tidligere verdensrekord fra 2020.

  En snaut time senere på kvelden var det Lamecha Girma som viste seg frem. Etioperen løp tidligere i år inn til verdensrekord på 3000 meter innendørs, med tiden 7.23,81. På samme distanse utendørs, med hinder, var det qatarske Saif Saaeed Shaheen som hadde verdensrekorden med 7.53,63, satt i 2004, før fredagens løp.

  Der løp Girma inn til 7.52,11 og sørget for at det ble en virkelig rekordkveld i Paris.

  Tidligere i stevnet løp Jakob Ingebrigtsen inn til bestenotering i verden på to engelske mil.

 • Djokovic klar for finale etter skadedrama

  Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

  Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

  Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

  – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

  Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

  Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

  I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste