NRK Meny
Normal

Bjørndalen mest overrasket

Bjørndalen tapte mye på den siste kilometeren.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Ole Einar Bjørndalen ledet, men tapte 7-8 sekunder til tyske Michael Greis på den siste kilometeren. Det ga bare 3.-plass i fredagens verdenscupsprint.

Nett-TV: Ikke rask nok

Nett-TV: Greis vant i Anterselva

Nett-TV: Sammendrag V-cup, sprint menn, Anterselva

Tapte på slutten

Bjørndalen var med i en voldsom sekundstrid mot Michael Greis og russeren Nikolaj Kruglov på de siste kilometerne, men både Greis og Kruglov avsluttet mye sterkere enn det norske håpet i fredagens skiskyttersprint for menn.

Les også: Holdt ikke til mål

Bjørndalen var ikke så skuffet som han var overrasket.

 - Jeg gikk et veldig bra løp, kanskje et av de aller beste jeg har gått i verdenscupen i år. Derfor er jeg veldig fornøyd med gjennomføringen av denne sprinten, men det er surt og skuffende å tape så mye på slutten etter en slik sekundstrid, sa Bjørndalen til NTB etter løpet.

Nett-TV: Skjønner ikke hva som gikk galt

Gikk maks

Det var vanskelig for Bjørndalen å forklare hva som skjedde på slutten av løpet. Årsaken til at han tapte med så uvanlig mye i forhold til konkurrentene var vanskelig å forstå.

- Jeg gikk maks og synes skiene gikk fint, men det var to stykker som var bedre enn meg, slo han fast. De andre gikk veldig fort i avslutningen av denne sprinten, la han til.

Lørdag er det jaktstart i Anterselva, og Bjørndalen har et flott utgangspunkt. Han starter vel seks sekunder bak Michael Greis og  tre sekunder bak Kruglov.

Det betyr at den 80. verdenscupseieren som mange trodde skulle komme fredag, er godt innen rekkevidde i lørdagens renn.

Siste nytt

 • Citroën sparket Kris Meeke

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal