NRK Meny
Normal

Bjørndalen mest overrasket

Bjørndalen tapte mye på den siste kilometeren.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Ole Einar Bjørndalen ledet, men tapte 7-8 sekunder til tyske Michael Greis på den siste kilometeren. Det ga bare 3.-plass i fredagens verdenscupsprint.

Nett-TV: Ikke rask nok

Nett-TV: Greis vant i Anterselva

Nett-TV: Sammendrag V-cup, sprint menn, Anterselva

Tapte på slutten

Bjørndalen var med i en voldsom sekundstrid mot Michael Greis og russeren Nikolaj Kruglov på de siste kilometerne, men både Greis og Kruglov avsluttet mye sterkere enn det norske håpet i fredagens skiskyttersprint for menn.

Les også: Holdt ikke til mål

Bjørndalen var ikke så skuffet som han var overrasket.

 - Jeg gikk et veldig bra løp, kanskje et av de aller beste jeg har gått i verdenscupen i år. Derfor er jeg veldig fornøyd med gjennomføringen av denne sprinten, men det er surt og skuffende å tape så mye på slutten etter en slik sekundstrid, sa Bjørndalen til NTB etter løpet.

Nett-TV: Skjønner ikke hva som gikk galt

Gikk maks

Det var vanskelig for Bjørndalen å forklare hva som skjedde på slutten av løpet. Årsaken til at han tapte med så uvanlig mye i forhold til konkurrentene var vanskelig å forstå.

- Jeg gikk maks og synes skiene gikk fint, men det var to stykker som var bedre enn meg, slo han fast. De andre gikk veldig fort i avslutningen av denne sprinten, la han til.

Lørdag er det jaktstart i Anterselva, og Bjørndalen har et flott utgangspunkt. Han starter vel seks sekunder bak Michael Greis og  tre sekunder bak Kruglov.

Det betyr at den 80. verdenscupseieren som mange trodde skulle komme fredag, er godt innen rekkevidde i lørdagens renn.

Siste nytt

 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Bjørgen måtte utsette høydeopphold

  Marit Bjørgen har vært smittet av streptokokker og måtte utsette avreisen til landslagets høydesamling i Val Senales, skriver Adresseavisen. 37-åringen skulle egentlig slutte seg til landslaget i Italia onsdag, men ankommer først søndag, skriver avisen.

  Bjørgen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg