Bjørndalen støtter Sundby: – Forbundet bør betale høydeoppholdet

SOGNSVANN (NRK.No) Ole Einar Bjørndalen (40) mener Norges skiforbund har penger nok til å dekke Martin Johnsrud Sundbys høydeopphold i jula.

Ole Einar Bjørndalen

– Skiforbundet har aldri vært gjerrig tidligere så jeg tror det heller er snakk om prinsipper enn å være gjerrig, sier Ole Einar Bjørndalen om at skiforbundet ikke vil betale Sundbys høydeopphold i jula. Her er skiskytterkongen på Toppidrettssenteret onsdag.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Martin har gitt Norge og skiforbundet så mye glede i så mange år at jeg mener forbundet bør dekke høydeoppholdet.

– Det har skiforbundet helt sikkert råd til, sier skiskytterkongen til NRK.no.

Martin Johnsrud Sundby

Skiforbundet vil ikke betale for Martin Johnsrud Sundbys høydeopphold i jula.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Tirsdag fortalte NRK.no at skiforbundet nekter å betale for Martin Johnsrud Sundbys høydeopphold i jula. Sundby vil ikke betale selv, og dermed får ikke fjorårets verdenscupvinner i langrenn kopiert suksessopplegget fra i fjor - slik han ønsker.

– Jeg håper for all del at de ikke går for kompromisser på grunn av økonomien. De må reise på det de mener er det beste for oppladningen, sier Bjørndalen når NRK.no treffer han på Toppidrettssenteret i Oslo onsdag.

Bjørndalen har betalt selv

40-åringen har selv vært på bøttevis av høydeopphold og er en av verdens fremste utøvere når det kommer til kunnskap om denne treningsformen.

Han har flere ganger betalt høydeopphold av egen lomme.

– Men det har for det meste vært i år der forbundet har hatt dårligere økonomi, men generelt har jeg hatt god støtte fra skiskytterforbundet, sier Bjørndalen.

– Skiforbundet mener Sundby meldte inn høydeoppholdet for sent og at det er noe av grunnen til at de ikke vil dekke det, hva tenker du om det?

– De finner helt sikkert en god løsning, svarer Bjørndalen.

– Synes du skiforbundet er gjerrig?

– Skiforbundet har aldri vært gjerrig tidligere så jeg tror det heller er snakk om prinsipper enn å være gjerrig.

– Dumt

Oppholdet Sundby ønsker var ikke meldt inn fra landslagstrenerne da budsjettet for 2014/15-sesongen ble spikret.

Landslagssjef Vidar Løfshus forklarer at det tidlig i sesongen ble lagt en planer sammen med hver enkelt løper.

– Martin signaliserte da klart og tydelig at han ønsket mye mindre høydeopphold denne sesongen. Ingvild Flugstad Østberg og Therese johaug fikk også nei tidligere i treningssesongen på samme forespørsel. Heldigvis tjener både Martin, Therese og Ingvild så godt at de kan dekke et slikt opphold selv, sier Løfshus.

Landslagssjefen er ikke overrasket over at Bjørndalen tar til ordet for Sundby, ettersom skiskytteren har en lignende avtale med sitt forbund.

– Med all mulig respekt for Ole Einar, som er en av Norges største idrettsutøvere, så skjønner jeg at han ønsker å markere sitt standpunkt siden han kjører sitt «opplegg i opplegget» med Norges Skiforbund, sier Løfshus.

Han forteller at Sundby skal være med på et høydeopphold med laget i Davos og La Clusaz i fjorten dager før jul.

– Vi betaler da både for leiebil og flyreise, hvor retur kan utsettes. Det totale utlegget for Martin vil nok ikke bli mer enn 1400 euro for ham og familien. Martin kan trekke sin andel fra sitt løperfond i Norges Skiforbund, forklarer Løfshus.

Siste nytt

 • Dalglish smittet av koronaviruset

  Kenny Dalglish (69) er smittet av koronaviruset. Liverpool-legenden har vært innlagt på sykehus siden onsdag, skriver klubben i en pressemelding.

  Dalglish ble lagt inn på sykehus som følge av en infeksjon som krevde intravenøs antibiotika.

  Selv om 69-åringen ikke hadde koronarelaterte symptomer, testet han positivt på viruset. Klubben opplyser at Dalglish fremdeles er symptomfri.

  I Storbritannia har over 73.500 personer testet positivt på viruset. Så langt har det vært over 8.900 koronarelaterte dødsfall i landet.

  Kenny Dalglish
  Foto: Jon Super / AP
 • Floyd Mayweather blir boksetrener

  Bokselegenden Floyd Mayweather har valgt å ta fatt på treneroppgaver.

  – Jeg er ny som trener, og så langt har jeg jobbet med folk uten bokseerfaring. Derfor utvikler vi oss sammen. Men jeg lover dere at jeg vil bli en av verdens beste trenere, skriver bokselegenden på Instagram.

  Mayweather vant samtlige av sine 50 proffkamper og la opp i 2017.

  Floyd Mayweather
  Foto: Tom Pennington / AFP
 • Turkmenistan starter sesongen igjen

  Turkmenistan i Sentral-Asia har ikke rapportert ett eneste tilfelle av covid-19, og gjenopptar fotballsesongen neste helg, melder NTB.

  Kampene åpnes for publikum. Også i Hviterussland, Tadsjikistan, Burundi og Nicaragua spilles det fotball.

  Turkmenistans landslag i fotball
  Foto: - / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal