NRK Meny
Normal

Bjørndalen støtter Sundby: – Forbundet bør betale høydeoppholdet

SOGNSVANN (NRK.No) Ole Einar Bjørndalen (40) mener Norges skiforbund har penger nok til å dekke Martin Johnsrud Sundbys høydeopphold i jula.

Ole Einar Bjørndalen

– Skiforbundet har aldri vært gjerrig tidligere så jeg tror det heller er snakk om prinsipper enn å være gjerrig, sier Ole Einar Bjørndalen om at skiforbundet ikke vil betale Sundbys høydeopphold i jula. Her er skiskytterkongen på Toppidrettssenteret onsdag.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Martin har gitt Norge og skiforbundet så mye glede i så mange år at jeg mener forbundet bør dekke høydeoppholdet.

– Det har skiforbundet helt sikkert råd til, sier skiskytterkongen til NRK.no.

Martin Johnsrud Sundby

Skiforbundet vil ikke betale for Martin Johnsrud Sundbys høydeopphold i jula.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Tirsdag fortalte NRK.no at skiforbundet nekter å betale for Martin Johnsrud Sundbys høydeopphold i jula. Sundby vil ikke betale selv, og dermed får ikke fjorårets verdenscupvinner i langrenn kopiert suksessopplegget fra i fjor - slik han ønsker.

– Jeg håper for all del at de ikke går for kompromisser på grunn av økonomien. De må reise på det de mener er det beste for oppladningen, sier Bjørndalen når NRK.no treffer han på Toppidrettssenteret i Oslo onsdag.

Bjørndalen har betalt selv

40-åringen har selv vært på bøttevis av høydeopphold og er en av verdens fremste utøvere når det kommer til kunnskap om denne treningsformen.

Han har flere ganger betalt høydeopphold av egen lomme.

– Men det har for det meste vært i år der forbundet har hatt dårligere økonomi, men generelt har jeg hatt god støtte fra skiskytterforbundet, sier Bjørndalen.

– Skiforbundet mener Sundby meldte inn høydeoppholdet for sent og at det er noe av grunnen til at de ikke vil dekke det, hva tenker du om det?

– De finner helt sikkert en god løsning, svarer Bjørndalen.

– Synes du skiforbundet er gjerrig?

– Skiforbundet har aldri vært gjerrig tidligere så jeg tror det heller er snakk om prinsipper enn å være gjerrig.

– Dumt

Oppholdet Sundby ønsker var ikke meldt inn fra landslagstrenerne da budsjettet for 2014/15-sesongen ble spikret.

Landslagssjef Vidar Løfshus forklarer at det tidlig i sesongen ble lagt en planer sammen med hver enkelt løper.

– Martin signaliserte da klart og tydelig at han ønsket mye mindre høydeopphold denne sesongen. Ingvild Flugstad Østberg og Therese johaug fikk også nei tidligere i treningssesongen på samme forespørsel. Heldigvis tjener både Martin, Therese og Ingvild så godt at de kan dekke et slikt opphold selv, sier Løfshus.

Landslagssjefen er ikke overrasket over at Bjørndalen tar til ordet for Sundby, ettersom skiskytteren har en lignende avtale med sitt forbund.

– Med all mulig respekt for Ole Einar, som er en av Norges største idrettsutøvere, så skjønner jeg at han ønsker å markere sitt standpunkt siden han kjører sitt «opplegg i opplegget» med Norges Skiforbund, sier Løfshus.

Han forteller at Sundby skal være med på et høydeopphold med laget i Davos og La Clusaz i fjorten dager før jul.

– Vi betaler da både for leiebil og flyreise, hvor retur kan utsettes. Det totale utlegget for Martin vil nok ikke bli mer enn 1400 euro for ham og familien. Martin kan trekke sin andel fra sitt løperfond i Norges Skiforbund, forklarer Løfshus.

Siste nytt

 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Müller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag