Bjørndalen går «all in» på sprinten i VM

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Ole Einar Bjørndalen måtte roe ned etter verdenscuprennene i Anterselva. Men nå er 42-åringen klar for VM på hjemmebane.

Ole Einar Bjørndalen

KLAR FOR VM: Ole Einar Bjørndalen har den sisten tiden vært sliten, men nå skal han være i rute til VM på hjemmebane.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg trenger litt tid, men i dag føltes det bra. Jeg tror det skal gå rett vei, smiler Ole Einar Bjørndalen.

NRK møter «Kongen av skiskyting» under en treningsøkt på Sjusjøen. Det er under én uke igjen til VM i Holmenkollen starter med mixed stafett, men Bjørndalen satser alt på den første individuelle øvelsen – sprinten neste lørdag.

– Jeg har en mulighet på sprinten og da kjører jeg all in på den. Deretter er det jaktstart dagen etter og der skal jeg også prøve å vinne. Jeg kjører all in fra første konkurranse, fastslår Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen

TOMMEL OPP: Ole Einar Bjørndalen er i form.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Var sliten

– Jeg har vært rimelig bra nå den siste tiden. I Anterselva var det ikke helt bra, forteller 42-åringen.

Ole Einar Bjørndalen har ikke gått verdenscup siden nettopp Anterselva. De rennene gikk av stabelen i slutten av januar, og det med skuffende resultater for Bjørndalen.

Han ble nummer 23 på sprinten og på jaktstarten fikk han hele fem bom og endte til slutt på en 30.-plass.

– Jeg var veldig sliten, men om det var sykdom eller noe annet vet jeg ikke helt, sier Bjørndalen.

Bjørndalen, som fikk en drømmestart på sesongen, så seg nødt til å reise hjem etter Anterselva for å roe ned.

– Etter det begynte jeg med høydetrening og var omtrent 19 dager i høyden. Der trente jeg bra og nå har jeg trent på Natrudstilen en ukes tid. Det er deilig å komme ned fra høyden, forteller han.

Samme høydetrening som før OL i Sotsji

Ole Einar Bjørndalen tok to OL-gull under lekene i Sotsji for to år siden, og ble med det tidenes mestvinnende vinterolympier.

– Har du kopiert oppskriften fra Sotsji?

– Høydeoppholdet er ganske likt, men tiden fra høydeoppholdet til mesterskapet nå er kortere. Det har vært litt forskjellig, så jeg vil ikke si at jeg har kopiert oppskriften.

Bjørndalen var også med sist det var skiskytter-VM i Holmenkollen og ser frem til et nytt mesterskap på hjemmebane.

– Jeg gleder meg veldig mye. Det var veldig flott i 2000. Det var god stemning og fine løp. Jeg tror det blir en enda større opplevelse nå. Det blir mer folk, artigere konkurranser og enda høyere nivå, spår Bjørndalen.

Han tar med seg sin spesialbygde treningstrailer til Holmenkollen.

– Traileren skal være med til VM. Jeg trenger noe gode treningsøkter i den under mesterskapet, sier han.

Siste nytt

 • Haaland-straffemiss i viktig seier

  Erling Braut Haaland fikk sjansen til å score sitt 24. ligamål fra straffemerket mot Union Berlin, men forsøket var altfor dårlig plassert. Likevel måtte keeper Andreas Luthe gi retur, og til slutt fikk Marco Reus kranglet inn ledelsen. Haaland hadde flere gylne sjanser, men det ville seg ikke for superspissen. I steden satte Raphaël Guerreiro spikeren i kista like før slutt. Dermed tok Dortmund tre svært viktige poeng i jakten på en mesterligaplass. Nå er det fire poeng opp til Eintracht Frankfurt på 4.-plass.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Hevder utbryterne fratas verv

  Premier League-sjefen Richard Masters har ifølge Sky Sports bedt lederne i de seks klubbene involvert i superligaplaner om å trekke seg fra komitéverv, melder NTB. Ifølge kanalen kontaktet Masters Chelsea-formann Bruce Buck og Arsenal-direktør Vinai Venkatesham (bildet) og ba dem om å trekke seg fra arbeidsgrupper. Om de ikke gjør det frivillig, vil de bli fjernet.

  Manchester City-direktør Ferran Soriano skal også ha fått beskjed om å trekke seg fra sitt komitéverv, og kanalen har kilder på at Premier League vil fjerne Manchester United-direktør Ed Woodward og Liverpool-direktør Tom Werner fra kringkastingskomiteen.

  Venkatesham og Soriano er medlemmer av en strategikomité, mens Buck har plass i en økonomikomité.

  XXXdOx__Ygs
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Seier for Mason i debuten

  Tottenham fikk slite for poengene uten den skadde superspissen Harry Kane, men Son Heung-mins sene straffemål ga 2-1-seier over Southampton onsdag. Det ga en god debut for Tottenhams vikarmanager Ryan Mason. Han ble kastet inn i rollen da José Mourinho ble sparket mandag.

  nnHqcppAYrQ
  Foto: JUSTIN SETTERFIELD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal