Bjørndalen følte seg «ødelagt» - slet med å få i seg næring

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) innrømmer at han hadde nok med å komme seg til mål da medaljene glapp – igjen.

Bjørndalen

MEDALJEN GLAPP: Ole Einar Bjørndalen (t.h.) leverte nok et solid løp, men måtte se andre stikke av med VM-medaljene. Her gratuleres Tarjei Bø av lillebror Johannes Thingnes Bø etter bronsen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg er bare tom. Jeg har ikke noe energi, sier Bjørndalen til NRK.

Lagrene er tomme. Jeg har ikke fått i meg nok næring og da blir det tungt.

Kongen av skiskyting skjøt alle 20 blinkene rett ned under søndagens fellesstart, men måtte likevel se pallen glippe. Den sure fjerdeplassen ble resultatet for 41-åringen.

– Hadde jeg hatt en normal dag i sporet, hadde det vært lett match. Men det funket ikke i sporet i dag. Jeg er bare tom og var helt ødelagt i løypa. Det er stusselig, men slik ble det, sier Bjørndalen.

Saken fortsetter under bildet.

Bjørndalen

MEDALJEN GLAPP: Ole Einar Bjørndalen (t.h.) leverte nok et solid løp, men måtte se andre stikke av med VM-medaljene. Her gratuleres Tarjei Bø av lillebror Johannes Thingnes Bø etter bronsen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Heiet på Bjørndalen

Lørdag sikret veteranen Bjørndalen sin VM-medalje nummer 40, da han gikk en strålende førsteetappe på stafetten.

Men han må reise hjem fra VM uten en individuell medalje i bagasjen. 18.-plassen fra sprinten ble fulgt opp med femte-, sjette- og fjerdeplass.

– Det er ikke hvert mesterskap jeg har så bra resultater. Jeg er fornøyd med det. Det er veldig nært og kort vei opp til pallen. Det er en motivasjon til å gjøre en ordentlig innsats fram mot neste år, sier Bjørndalen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tarjei Bø leverte et godt løp og sikret seg bornse på fellesstarten i VM. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

SE VIDEO: Bjørndalen var nok ekstra glad for å gå i mål søndag.

Emil Hegle Svendsen unte lagkameraten en individuell medalje.

– Jeg heiet på han i dag. Jeg hadde håpet han også skulle få klatre opp på pallen individuelt i dette mesterskapet slik som vi andre gjorde. Det var synd han ikke greide det, sier en imponert Svendsen til NRK.

Bjørndalen fikk også trøstende ord fra bronsevinner Tarjei Bø.

– Jeg sa liksom at han må se på prestasjonen han gjorde og ikke resultatet. Han er veldig god på det, men det er nok kjipt når han har tre-fire løp her der prestasjonen var verdige medalje. Det har vært stang ut for ham.

– Spørs om han klarer å gi seg

Lagkameratene og trener Egil Gjelland var alle mektig imponert over Bjørndalen. Han har tidligere annonsert at han skal legge opp etter VM i Oslo neste år, men Svendsen er ikke like sikker.

– Det spørs om han klarer å gi seg. Han lever for skiskyting og alt det innebærer. Så vi får se om han eller jeg gir meg først, smiler Svendsen, som selv har 2016-VM som et førstemål.

Bjørndalen innrømmer at innsatsen ikke gir mindre motivasjon før neste sesong, men samtidig sier 41-åringen at han vil holde seg til planen.

Ole Einar Bjørndalen hadde ikke krefter til å kjempe om pallplass på fellesstarten. Se intervjuet her. Reporter: Dag Erik Pedersen.

SE VIDEO: Intervju med Ole Einar Bjørndalen.

Siste nytt

 • Mol og Sørum til semifinale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i sandvolleyball-EM etter siger over spanske Herrera/Collado i kvartfinalen.

  Laget vann begge setta med 21-16. Dei var klart best i første sett, men sleit meir i det siste, der spanjolane leia fleire gonger.

  I semifinalen søndag ventar italienske Nicolai/Lupo. Mol og Sørum jaktar sin tredje strake EM-tittel.

  Det andre norske paret i kvartfinalen, Henrik Mol og Mathias Berntsen, tapte sin kvartfinale mot russiske Krasilinkov/ Stojanovskij.

  Mol og Sørum
  Foto: Susanne Michaelsen / NRK
 • Ruud til semifinale i storturnering

  Casper Ruud slo ut nummer åtte i verden i kvartfinalen i ATP1000-turneringen i Roma lørdag ettermiddag.

  Ruud tapte det første settet, men vant deretter de to neste. Ruud vant til slutt et avgjørende tie-break i det tredje settet.

  I semifinalen kan han møte Novak Djokovic, dersom serberen tar seg videre fra sin kvartfinale.

  Australian Open Tennis
  Foto: Andy Brownbill / Andy Brownbill
 • Ødegaard med i Real Madrid-troppen

  På lørdagens pressekonferanse bekreftet Real Madrid-trener Zinédine Zidane at Martin Ødegaard er friskmeldt og med mot Real Sociedad søndag.

  – Ødegaard er klar, sa Zidane på pressekonferansen lørdag.

  Dermed kan Ødegaard få spilletid i sesongens første ligakamp mot Real Madrid, mot gamlelaget Real Sociedad.

  – Han er tilbake og er i form. Det er det viktigste. Martin er godt forberedt, og jeg kommer til å regne med alle spillerne mine denne sesongen, fortsatte «Zizou».

  Ødegaard
  Foto: Real Madrid

Sendeplan

Kl. Program Kanal