Bjørndalen beklager og fjerner skytevideo

Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen (40) la ut en video der han lekte jaktstart med paintball i Trandumskogen, hvor flere personer ble henrettet under krigen. Nå beklager han innholdet.

Bjørndalen

ANGRER: Ole Einar Bjørndalen har fjernet videoen hvor han leker med paintball i Trandumskogen.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Videoen ble lagt ut på Bjørndalens Facebook-side, og flere medier, deriblant NRK.no, omtalte videoen.

Skiskytteren har imidlertid mottatt flere reaksjoner, og krigsveteran Kåre Syltevik (92) uttalte til Romerikes Blad at leken er «uverdig». I videoen så man Bjørndalen og to kamerater jakte på hverandre i Trandumskogen med paintball-gevær.

Uvitende til forhistorien

Her ble til sammen 194 mennesker henrettet under 2. verdenskrig. 173 nordmenn, 6 briter og 15 russere ble funnet i 17 graver, ifølge Store norske leksikon.

Sent torsdag kveld beklaget Bjørndalen videoen på sin Facebook-side, og han oppfordrer samtidig andre til å fjerne den.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bjørndalen

OMSTRIDT: Dette bildet er hentet fra videoen som ble produsert i Trandumskogen.

«I respekt med de falne i Trandumskogen under andre verdenskrig, har jeg tatt bort videoen hvor vi gikk på terrengrulleski og skjøt med paintballgevær. Jeg oppfordrer også andre som har lagt ut videoen til å fjerne den. Da vi lagde videoen, var det meningen at det skulle være en morsom sak som viste allsidig aktivitet på terrengrulleski. Før opptakene innhentet produksjonsselskapet tillatelser til å gjøre opptakene i Trandumskogen, og vi var dessverre uvitende til forhistorien for området. Det må ikke være tvil om at jeg har dyp respekt for krigshistorien og alle dem som mistet livet under krigen. Jeg beklager at vår uhøytidelige lek har såret mennesker med tilknytning til de falne og det aktuelle området», skriver Bjørndalen.

– Tillatelser i orden

Infomedarbeider Simen Rudi i Hæren sier til RB at de er nøye med å unngå minnesmerkene og gravene når de har øvelser.

Det er selskapet Pan Media Group som står bak videoproduksjonen, og selskapet har forklart at de fikk tillatelse til å filme i området.

– Vi hadde alle tillatelser i orden og for oss er dette en ikke-sak. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Rikard Sandberg i Pan Media Group til VG.

Ole Einar Bjørndalen opplyser til NRK.no at han ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentarer.

Siste nytt

 • Alvorlig ulykke på Momarken

  Travkusk Gøran Antonsen ble hentet av luftambulanse etter en stygg travulukke på Momarken tirsdag kveld. Ulykken skjedde da hesten New Fighter som Solberg kjørte, trolig snubler på oppløpet, melder Trav365.no. Også Adrian Solberg Akselsen skal være skadd.

 • Holøs til Lidköping

  Ishockeybacken Jonas Holøs (31) vender tilbake til SHL og skal spille for Linköping fra neste sesong.

  Den norske landslagskapteinen, som de to siste sesongene har spilt for sveitsiske Fribourg-Gotteron, har skrevet under på en toårskontrakt med sin nye klubb.

  Holøs
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Hynne på andreplass i Sverige

  Med tiden 2.02,61 ble Hedda Hynne nummer to på 800-meteren i Grand Prix-stevnet i svenske Sollentuna tirsdag kveld. Svenske Lovisa Lindh vant på 2.01,79. Begge løp på sesongbeste, men var et stykke unna VM-kravet på 2.00,60.

  Hedda Hynne
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal