NRK Meny
Normal

Bjørndalen: – Det har vært krevende

TUSENFRYD (NRK.no): Etter en måned med forhandlinger har Ole Einar Bjørndalen (40) og skiskytterforbundet omsider blitt enige om at skiskytterkongen får med favorittsmøreren sin på laget neste sesong.

Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen var med å kaste glans over onsdagens sommeråpning av Tusenfryd, men den siste måneden har han forhandlet med skiskytterforbundet for å få med seg sin favorittsmører Svein Ivar Moen på landslaget de to neste sesongene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det har vært krevende, men vi har nå kommet frem til en løsning som begge kan leve med, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.no.

I slutten av mai kom 40-åringen med et ønske til forbundet om å få bruke en egen smører de to neste sesongene, men forbundet sa ikke uten videre ja.

Slik NRK.no skrev for tre uker siden var årsaken blant annet at forbundet ikke tillater at løpere har smørere eksklusivt.

Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen smilte på Tusenfryd onsdag. Nå kan han også juble over at han får med seg sin egen smører på landslaget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Bare verdenscup med Bjørndalen

Etter fire uker med møter har partene nå blitt enig om en løsning.

Den går ut på at Bjørndalens gamle smører og gode venn Svein Ivar Moen går inn i det norske smøreteamet med ansvar for skiene til Bjørndalen de to neste sesongene - slik Bjørndalen ønsker.

Men ifølge idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan, er de også blitt enige om at Moen skal være med å teste ski for de andre landslagsløperne.

I sesongen skal imidlertid Moen kun være med på de verdenscuprundene der Bjørndalen deltar.

– Han skal være med på de rundene som Ole er med på og har ansvar for å teste ski sammen med Ole, sier Botnan.

– Dette er det beste teamet

Bjørndalen vil ikke gå i detalj på hva han synes har vært krevende, men sier følgende:

Svein Ivar Moen og Ivar Michael Ulekleiv

Dette er mannen Ole Einar Bjørndalen har jobbet for å få med seg som landslagssmører - studiekameraten og tidligere landslagssmører Svein Ivar Moen. Her er han på Sognefjellet for tre uker siden.

Foto: Harald Christian Eiken / NRK

– Prosesser er krevende og dette har tatt litt tid, men hva som har vært krevende får bli mellom forbundet, smørerne og meg.

– For meg er det viktig å til enhver tid ha det beste smøreteamet og nå har vi det.

Idrettssjef Per Arne Botnan sier følgende om prosessen som Bjørndalen omtaler som krevende:

– Det er flere ting vi har diskutert før vi kom frem til denne avtalen, men det har ikke vært noen store diskusjoner, hevder idrettssjefen.

Tidligere landslagssmører

Det norske smøreteamet, ledet av lagkamerat Emil Hegle Svendsens bror, Morten, hadde ikke fullklaff i Sotsji-OL, og ifølge kilder NRK.no har snakket ønsket ikke Bjørndalen å bruke landslagssmørerne videre.

Nå har han altså i stedet fått sin favorittsmører inn i landslagsteamet.

– Svein Ivar har vært med i mange år som smører og det er viktig for meg å ha han med inn mot de to siste sesongene, sier Bjørndalen.

Moen har også tidligere vært landslagssmører for Norge, også da hadde han ansvar for Bjørndalens ski.

For å være verdens beste skiskytter de to neste årene har Ole Einar Bjørndalen nå forhandlet seg fram til en avtale om å ha med egen smører. Han innrømmer at det har vært en krevende prosess, og i dag koblet han av med en alternativ dag på Tusenfryd.
Reporter: Patrick Sten Rowlands
Foto: Per Onsheim / redigering: Peder Bergholt

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal