NRK Meny
Normal

Droppet lønnsøkning

Utstyrsutvikling var viktigere for verdens beste skiskytter.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Etter fire år med god lønnsutvikling og sterke resultater valgte Ole Einar Bjørndalen bort pengene da han onsdag signerte en ny toårsavtale med skiprodusenten.

Nett-TV: Madshus må spare

Nettradio: Madshus må spare

- Det betyr veldig mye for meg at vi fikk avtalen på plass før VM. Nå kan vi fokusere på utvikling de neste to årene mot OL i Vancouver. Det betyr aller mest for meg, sier verdens beste skiskytter.

- I ukene etter VM starter arbeidet med å finne ut hva slags utstyr vi skal utvikle og satse på de to neste årene, sier han.

Vil være i forkant

34-åringen blir stående på stedet hvil økonomisk, men med de amerikanske Madshus-eierne K2 i ryggen vet Bjørndalen at han vil være i forkant og trolig ha tilgang til det aller beste utstyret de neste to årene. K2-selskapet er igjen eid av den amerikanske sportsutstyrsgiganten Jarden, som er nest størst i verden bak Nike.

- Vi får se etter OL i Vancouver om jeg gjorde et riktig valg. Jeg hadde ikke tid til å teste ski fra andre fabrikanter denne gangen, det ville tatt for lang tid. Derfor gikk jeg for Madshus, og det står i kontrakten at de forplikter seg til å være i forkant på utviklingsbiten, forteller Bjørndalen.

Gammel gjeld

Skisalget går så det suser, men Madshus sliter med gammel gjeld og har likevel hatt økonomiske problemer de siste årene.

Nå strammer fabrikken inn og satser hardere på de aller største stjernene.

Ole Einar Bjørndalen er toppnavnet som fortsatt kan nyte godt av den spissede satsingen.

- Det er vanskeligere å vinne. Jeg må ha topp utstyr og være best på utvikling. Når jeg har ønsker og ideer, kan de lage nye ski i løpet av 24 timer. Det har ingen andre jeg har jobbet med klart tidligere, sier en godt fornøyd Bjørndalen til NRK.

- Fantastisk

- Det er helt fantastisk å få jobbe sammen med slike folk som vil akkurat det vi vil, nemlig å bli best, helt enkelt, sier racingsjef i Madshus, Per Vik, til NRK.

 

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel: Tempo
VM sykkel
Semifinale i cupen, menn
VM-kveld
4-4-2 NM fotball: Semifinale Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08