Hopp til innhold

Droppet lønnsøkning

Utstyrsutvikling var viktigere for verdens beste skiskytter.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Etter fire år med god lønnsutvikling og sterke resultater valgte Ole Einar Bjørndalen bort pengene da han onsdag signerte en ny toårsavtale med skiprodusenten.

Nett-TV: Madshus må spare

Nettradio: Madshus må spare

- Det betyr veldig mye for meg at vi fikk avtalen på plass før VM. Nå kan vi fokusere på utvikling de neste to årene mot OL i Vancouver. Det betyr aller mest for meg, sier verdens beste skiskytter.

- I ukene etter VM starter arbeidet med å finne ut hva slags utstyr vi skal utvikle og satse på de to neste årene, sier han.

Vil være i forkant

34-åringen blir stående på stedet hvil økonomisk, men med de amerikanske Madshus-eierne K2 i ryggen vet Bjørndalen at han vil være i forkant og trolig ha tilgang til det aller beste utstyret de neste to årene. K2-selskapet er igjen eid av den amerikanske sportsutstyrsgiganten Jarden, som er nest størst i verden bak Nike.

- Vi får se etter OL i Vancouver om jeg gjorde et riktig valg. Jeg hadde ikke tid til å teste ski fra andre fabrikanter denne gangen, det ville tatt for lang tid. Derfor gikk jeg for Madshus, og det står i kontrakten at de forplikter seg til å være i forkant på utviklingsbiten, forteller Bjørndalen.

Gammel gjeld

Skisalget går så det suser, men Madshus sliter med gammel gjeld og har likevel hatt økonomiske problemer de siste årene.

Nå strammer fabrikken inn og satser hardere på de aller største stjernene.

Ole Einar Bjørndalen er toppnavnet som fortsatt kan nyte godt av den spissede satsingen.

- Det er vanskeligere å vinne. Jeg må ha topp utstyr og være best på utvikling. Når jeg har ønsker og ideer, kan de lage nye ski i løpet av 24 timer. Det har ingen andre jeg har jobbet med klart tidligere, sier en godt fornøyd Bjørndalen til NRK.

- Fantastisk

- Det er helt fantastisk å få jobbe sammen med slike folk som vil akkurat det vi vil, nemlig å bli best, helt enkelt, sier racingsjef i Madshus, Per Vik, til NRK.

 

Siste nytt

 • Svømme-EM: Løyning og Haarsaker videre til semifinaler

  Ingeborg Vassbakk Løyning og Christoffer Haarsaker tok seg videre til semifinale på henholdsvis 100 meter rygg og 200 meter bryst i kortbane-EM i svømming.

  Vassbakk Løyning ble nummer seks i heat nummer to med tiden 59.07. Det var 1,92 sekunder bak vinneren i heatet. De 16 beste i heatene på 100 meter rygg tok seg videre til semifinale.

  Onsdag var ikke Vassbakk Løyning i nærheten av å ta seg til finale på 50 meter rygg.

  Christoffer Haarsaker kapret 3.-plassen i heat to på 200 meter bryst med tiden 2.07,92 og er dermed videre til semifinale. Han var 1,20 sekunder bak heatvinneren.

  Nicholas Lia endte på 7.-plass i sitt heat på 50 meter butterfly. Dermed er han i utgangspunktet utslått av konkurransen, men kan komme inn som reserve om noen trekker seg. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB
 • Suárez vant «gullballen» i Brasil

  Luis Suárez mottok prisen som årets spiller i den brasilianske toppdivisjonen. Han scoret 17 ligamål for Gremio denne sesongen.

  Den tidligere Atletico Madrid-, Liverpool- og Barcelona-spilleren ble kåret til årets spiller under en prisutdeling torsdag kveld. Han mottok også prisen for årets spiss i Brasil.

  Suárez signerte i utgangspunktet en toårskontrakt med Gremio, men spissveteranen har allerede kunngjort at han gir seg i klubben. 36-åringen har vært linket til Lionel Messis klubb Inter Miami, men har selv ikke ønsket å kommentere ryktene.

  – Jeg elsker dette livet, men det er tøft å våkne i smerter hver eneste dag. Jeg ønsker å fortsette, men jeg vet ikke helt hva som skjer, sa Suárez til nyhetsbyrået AFP etter kampen.

  (©NTB)

  I7ptXtq2vgg
  Foto: AFP
 • LeBron James herjet med Pelicans – sendte Lakers til finale i NBA Cup

  LeBron James bidro sterkt for Los Angeles Lakers da laget tok seg til finalen i «ligacupen» i NBA. New Orleans Pelicans ble knust 133-89 i semifinalen.

  NBA Cup er en nyvinning i NBA denne sesongen.

  Stjernespilleren LeBron James senket totalt 30 poeng i kurven på de første tre periodene mot Pelicans. 38-åringen og flere andre nøkkelspillere ble deretter hvilt i den siste perioden da Lakers hadde full kontroll på kampen.

  Det skilte 44 poeng mellom lagene da sluttsignalet gikk.

  I den andre semifinalen vant Indiana Pacers overraskende 128-119 over Milwaukee Bucks. Finalen spills i Las Vegas natt til søndag.

  (©NTB)

  lebron james
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal