NRK Meny
Normal

Bjørndalen innrømmer at han burde gått stafetten

HOCHFILZEN (NRK): Likevel prioriterer 41-åringen trening.

Bjørndalen

HAR EN PLAN: Ole Einar Bjørndalen overlater ingenting til tilfeldighetene på veien mot VM i Holmenkollen. Nå dropper han verdenscupstafetten i Hochfilzen for å trene til neste ukes renn i slovenske Pokljuka.

Foto: Birkl, Marie / NTB scanpix

Det betyr at Bjørndalen mister en av bare fire muligheter til å vise seg frem på stafettlaget før VM på hjemmebane i mars.

– Det er veldig vanskelig å komme med på VM-laget derfor bør man benytte seg av de sjansene man får, men jeg har lagt en plan og da må jeg forholde meg til den, sier Bjørndalen til NRK.

– Det er fortsatt to og en halv måned til VM så jeg er ikke redd for å bli satt ut av laget selv om jeg står over en stafett nå.

Etter søndag er det bare tre verdenscupstafetter igjen før VM i Holmenkollen.

Siden den siste av dem går i USA bare tre uker før VM er det i realiteten bare to muligheter igjen for Bjørndalen å vise seg frem sammen med de beste norske løperne. Flere av de beste har nemlig signalisert at de ikke skal gå i USA.

Trolig selvskreven på laget

Bjørndalen og Thingnes Bø

6. PLASS: Ole Einar Bjørndalen endte på 6. plass på lørdagens jaktstart i Hochfilzen. Han var mest fornøyd med at han holdt unna for Emil Hegle Svendsen og en gruppe med konkurrenter like bak på sisterunden.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Lørdag gikk Bjørndalen inn til sjetteplass på jaktstarten i østerrikske Hochfilzen og med sin gode sesongstart er 41-åringen akkurat nå selvskreven på det norske stafettlaget.

– Vi skulle helst hatt med Ole, sier Norges ankermann Emil Hegle Svendsen.

– Han er en stabil stafettløper, men det norske laget er uansett bra nok til å vinne. Vi skal prøve å angripe, sier Svendsen.

Henrik L'Abée-Lund erstatter Bjørndalen på første etappe søndag.

Vil trene

Bjørndalens sesong er preget av et åtte uker langt sykeopphold i sommer.

Han overrasket mange da han likevel vant sesongens første individuelle verdenscuprenn i Östersund forrige uke og nå har han i kjent stil lagt en grundig plan for å kunne prestere også i VM på hjemmebane i mars.

Denne helgen går det utover stafetten.

– Jeg ga beskjed for et par måneder siden at jeg ikke var aktuell for denne stafetten. Jeg prioriterer heller rennene i Slovenia neste uke og starter treningen frem mot de allerede nå, sier 41-åringen.

Svendsen ankermann

I forrige VM måtte de norske gutta ta til takke med sølv bak sterke Tyskland. Året før røk OL-gullet da Hegle Svendsen skjøt seg bort på siste stående.

Nå mener Bjørndalen Bø bør være ankermann.

– Tarjei går sikkert siste etappe. Han er hard i hodet og da er de sikkert med å kjempe om en topp tre-plassering, sier Bjørndalen.

Men selv vil Bø ha Super-Svendsen på siste.

– Jeg tror vi går for det som har fungert før, sier Bø.

Med unntak av OL-stafetten har Hegle Svendsen tross alt vist at han er en meget trygg ankermann.

– Jeg tror det er lurt å ikke låse seg til ett lag, så både Tarjei, jeg og en til kommer sikkert til å prøve oss på sisteetappe i løpet av sesongen, sier Svendsen.

For kort tid siden ble stafett-laget offentliggjort og der står Emil Hegle Svendsen som ankermann.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

SE VIDEO: Siste skyting fra lørdagens jaktstart der Tarjei Bø bommet en gang og skjøt seg ut av kampen om seieren.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal