NRK Meny
Normal

Dropper EM: – Åpenbart kritisk

Ole Einar Bjørndalen (43) stiller likevel ikke til start i EM i skiskyting. Dermed står resten av sesongen i fare.

World Cup Skiskyting 20 km menn

BJØRNDALEN: Dropper likevel å gå EM i skiskyting.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Etter at Ole Einar Bjørndalen ikke ble tatt ut til OL, kom EM opp som et alternativ for skiskytterkongen. Men dagen etter at første konkurranse allerede var gått, kom beskjeden fra Norges Skiskytterforbund om at Bjørndalen dropper EM.

Ole Einar Bjørndalen sier i en SMS til Aftenposten at de siste ukene har vært krevende.

– Jeg har nok blitt utladet og har ikke klart å gjennomføre den planlagte treningen. Derfor har jeg bestemt meg for at andre bør gå som er topp forberedt til løpene, sier Ole Einar Bjørndalen.

– Nåløyet er trangt

NRKs skiskytingsekspert Halvard Hanevold mener det at Bjørndalen dropper EM er kritisk for resten av sesongen.

– Det er åpenbart kritisk for fortsettelsen i verdenscupen for Ole Einar. Det var allerede tøft etter OL-uttaket, og det ble enda verre å komme inn på laget igjen nå.

– Nå ser jeg at Aftenposten skriver at landslagstrener for skiskytterherrene, Egil Kristiansen sier at han tror vi får se Bjørndalen i verdenscup etter OL, og det vil jo jeg også, sier Hanevold.

Hvilke utøvere som får gå i verdenscupen etter OL er enda ikke bestemt. Men idrettssjefen, Per Arne Botnan sier at OL-løperne blir prioritert, og at de som ikke er med i OL-troppen kun blir vurdert dersom noen blir syke.

Skiskytterlaget

IDRETTSSJEF: – Nåløyet for Ole Einar Bjørndalen er trangt nå.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Om noen på OL-laget blir syke før verdenscupen i Kontiolahti så må vi gjøre en vurdering på hvem som får gå.

Er Ole Einar Bjørndalen den første på lista dersom noen fra OL-troppen blir syke?

– Den vurderinga har vi ikke gjort enda. Men nåløyet begynner å bli veldig trangt. Vi har hatt flere løpere som har prestert i både verdenscup og IBU-cup tidligere denne sesongen. Blant annet Fredrik Gjesbakk, Vetle Sjåstad Christiansen, Håvard Gutubø Bogetveit og Vegard Bjørn Gjermundshaug, sier Botnan.

Så de står foran Bjørndalen i køen?

– Vi skal ikke avskrive noen enda, men vi har jo sist i kriteriene våre for uttak at vi skal prioritere de yngste utøverne hvis flere stiller likt, sier Botnan.

Halvard Hanevold er klar på at andre utøvere stiller foran Bjørndalen i køen etter OL.

– Du har jo en løper som Fredrik Gjesbakk som har en 7.-plass fra Annecy før jul, og han fortjener sikkert å få gå noe i verdenscupen etter OL.

Halvard Hanevold

HANEVOLD: – Det er åpenbart kritisk for fortsettelsen i verdenscupen for Ole Einar. Det var allerede tøft etter OL-uttaket, og det ble enda verre å komme inn på laget igjen nå. 

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag