Dropper EM: – Åpenbart kritisk

Ole Einar Bjørndalen (43) stiller likevel ikke til start i EM i skiskyting. Dermed står resten av sesongen i fare.

World Cup Skiskyting 20 km menn

BJØRNDALEN: Dropper likevel å gå EM i skiskyting.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Etter at Ole Einar Bjørndalen ikke ble tatt ut til OL, kom EM opp som et alternativ for skiskytterkongen. Men dagen etter at første konkurranse allerede var gått, kom beskjeden fra Norges Skiskytterforbund om at Bjørndalen dropper EM.

Ole Einar Bjørndalen sier i en SMS til Aftenposten at de siste ukene har vært krevende.

– Jeg har nok blitt utladet og har ikke klart å gjennomføre den planlagte treningen. Derfor har jeg bestemt meg for at andre bør gå som er topp forberedt til løpene, sier Ole Einar Bjørndalen.

– Nåløyet er trangt

NRKs skiskytingsekspert Halvard Hanevold mener det at Bjørndalen dropper EM er kritisk for resten av sesongen.

– Det er åpenbart kritisk for fortsettelsen i verdenscupen for Ole Einar. Det var allerede tøft etter OL-uttaket, og det ble enda verre å komme inn på laget igjen nå.

– Nå ser jeg at Aftenposten skriver at landslagstrener for skiskytterherrene, Egil Kristiansen sier at han tror vi får se Bjørndalen i verdenscup etter OL, og det vil jo jeg også, sier Hanevold.

Hvilke utøvere som får gå i verdenscupen etter OL er enda ikke bestemt. Men idrettssjefen, Per Arne Botnan sier at OL-løperne blir prioritert, og at de som ikke er med i OL-troppen kun blir vurdert dersom noen blir syke.

Skiskytterlaget

IDRETTSSJEF: – Nåløyet for Ole Einar Bjørndalen er trangt nå.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Om noen på OL-laget blir syke før verdenscupen i Kontiolahti så må vi gjøre en vurdering på hvem som får gå.

Er Ole Einar Bjørndalen den første på lista dersom noen fra OL-troppen blir syke?

– Den vurderinga har vi ikke gjort enda. Men nåløyet begynner å bli veldig trangt. Vi har hatt flere løpere som har prestert i både verdenscup og IBU-cup tidligere denne sesongen. Blant annet Fredrik Gjesbakk, Vetle Sjåstad Christiansen, Håvard Gutubø Bogetveit og Vegard Bjørn Gjermundshaug, sier Botnan.

Så de står foran Bjørndalen i køen?

– Vi skal ikke avskrive noen enda, men vi har jo sist i kriteriene våre for uttak at vi skal prioritere de yngste utøverne hvis flere stiller likt, sier Botnan.

Halvard Hanevold er klar på at andre utøvere stiller foran Bjørndalen i køen etter OL.

– Du har jo en løper som Fredrik Gjesbakk som har en 7.-plass fra Annecy før jul, og han fortjener sikkert å få gå noe i verdenscupen etter OL.

Halvard Hanevold

HANEVOLD: – Det er åpenbart kritisk for fortsettelsen i verdenscupen for Ole Einar. Det var allerede tøft etter OL-uttaket, og det ble enda verre å komme inn på laget igjen nå. 

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Siste nytt

 • Bayern trener får tre nye år

  Hansi Flick får fornyet tillit og har signert en ny kontrakt som hovedtrener i den tyske klubben Bayern München- fram til sommeren 2023.

  Flick ble Bayern München-trener som en mellomløsning da Niko Kovac fikk sparken i november.

  Bundesliga - Bayern Munich v FC Augsburg
  Foto: Michael Dalder / Reuters
 • Ugyldig hyttetillatelse

  Nils Jakob Hoff og kjæresten Therese Johaug har ifølge VG oppholdt seg på en hytte på Sjusjøen etter at hytteforbudet fra myndighetene kom på plass.

  Hoff skriver i en e-post til VG at han for tiden er i en turnustjeneste på et legekontor i Lillehammer, og at han hadde søkt om tillatelse til at han og Johaug kunne bo på hytta som befinner seg på Sjusjøen. Søknaden ble innvilget av kommunen.

  Hytta på Sjusjøen ligger ikke i Lillehammer kommune, men i Ringsaker kommune. Dermed er tillatelsen ugyldig.

  Hytteforbudet tillater ikke kommunene å gi dispensasjon til å bo på hyttene sine.

  – Der har både vi og han tatt feil. Vi har gjort en feil og oppdaget den ikke, sier kommunikasjonssjef Kjersti Morset i Lillehammer kommune

  – Som en beklagelse, og i solidaritet med alle som har ofret og mistet i denne tiden, har vi derfor donert 15.000 kroner, svarende til boten for å bryte hytteloven, til Røde Kors. Vi handlet i god tro, og det var aldri vår intensjon å ikke bidra til vår felles dugnad, sier Hoff til VG

  Therese Johaug og kjæresten Nils Jakob Hoff i 2016.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Premier League utsatt igjen

  Den øverste divisjonen i England er utsatt på ubestemt tid. Det bekreftes i en pressemelding fra Premier League.

  Premier League vil starte opp igjen når det er trygt å spille fotball igjen forteller dem i pressemeldingen.

  Kampene ble i første omgang utsatt til 4. april. Det tok imidlertid ikke lang tid før man ble enige om å vedta en ytterligere pause til 30. april. Nå er den som nevnt utsatt igjen på ubestemt tid.

  Mesut Özil
  Foto: Stuart MacFarlane / Arsenal FC via Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal