Bjørndalen ofrer landslagssamling for egen gulloppskrift

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Ole Einar Bjørndalen skal fra og med nå kjøre sitt eget opplegg frem til sesongstart. På veien får han drahjelp av langrennslandslaget.

Bjørndalen

Mens resten av skiskytterlandslaget nå reiser til de franske alper, flyr Ole Einar Bjørndalen (t.v.) til høyden i Nord-Italia - og blir der helt frem til sesongstart. Her er Bjørndalen sammen med landslagstrener Espen Nordby Andersen på trening i Holmenkollen torsdag.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Bjørndalen kommer ikke til å se de andre skiskytterne før de møtes til sesongåpningen på Sjusjøen i starten av november.

– Jeg har lyst til å gjøre det jeg vet fungerer, sier Bjørndalen til NRK.no.

Ifølge landslagstreneren har han mer erfaring med høydeopphold enn kanskje noen annen idrettsutøver, og nå vil skiskytterkongen bruke alt han har av erfaring for å lykkes i sin siste sesong.

– Jeg har trent veldig mange år i høyden og nå vil jeg være høyere enn det de andre (skiskytterlandslaget) skal. Dessuten ønsker jeg å være lengre i høyden enn hva som er planen deres, sier 39-åringen.

Landslagstreneren: – Helt greit

Mens resten av landsalget reiser til de franske alper, flyr Bjørndalen til Nord-Italia og blir der i tre uker.

Alt for å være best mulig forberedt til OL-øvelsene i februar som går på omtrent 1 400 meter.

– Så lenge Ole Einar mener det er det beste for han er det helt greit for oss. Du må ha tro på det du skal gjøre, hvis ikke blir det ikke bra, sier landslagstrener Espen Nordby Andersen.

Dette er opplegget som venter Bjørndalen de neste ukene:

 • 16. oktober reiser han til Sëlva i de italienske alper.
 • Deretter forflytter han seg til Val Senales hvor han blir i ti dager.
 • Han avslutter høydeoppholdet med én uke i Anterselva.
 • 16. november er det nasjonal åpning på Natrudstilen/Sjusjøen.

Førstkommende mandag reiser resten av landslaget til franske Bessans som ligger lavere enn dit Bjørndalen skal.

Vant testløp

Både Bjørndalen selv og treneren mener 39-åringen er i god rute før OL-sesongen.

Torsdag vant veteranen et testløp i Holmenkollen. Bjørndalen var seksten sekunder foran Bø på en sprint med fellesstart og to skytinger. Bø slo riktignok Bjørndalen på et annet testløp tidligere på dagen, men her ble Bjørndalen andremann bare ti sekunder bak Bø.

– Det var et bra testløp, jeg fikk det til å flyte. Det var en fin bekreftelse på at jeg har trent riktig den siste måneden, sier Bjørndalen.

Ifølge treneren var det internasjonalt toppnivå på løpet til Bjørndalen.

Langrennslandslaget

Nå skal 39-åringen toppe formen ved å gå mye på ski i høyden - sammen med blant annet langrennslandslaget som kommer til å være i Val Senales samtidig med skiskytteren.

– Vi skal bo på samme hotell. Jeg har alltid hatt et godt samarbeid med dem og håper å kunne henge meg på dem. De er en fin gjeng som det er fint å trene med, sier Bjørndalen og legger til:

– Det er greit å ikke være helt alene i en så lang periode.

Siste nytt

 • Adegbenro ut med skade

  Rosenborg slo 1. divisjonslaget Stjørdals Blink 3-1 i en treningskamp torsdag, men et skår i gleden var at Samuel Adegbenro måtte gå av banen tidlig etter å ha fått vondt i låret. På Twitter skriver Rosenborg at det trolig ikke er snakk om noen alvorlig skade, men at han gikk av for ikke å ta noen sjanser.

  En gammel RBK-kjenning markerte seg da Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 på bortegress i en annen treningskamp. Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet etter 53 minutters spill. Mot slutten doblet Bård Finne Vålerengas ledelse.

  Samuel Adegbenro
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Børven ble matchvinner

  I Odds treningskamp hjemme mot Start ble Torgeir Børven matchvinner for skienslaget. Han scoret seiersmålet etter en drøy times spill og sørget for 2-1 til Odd. Eman Markovic hadde sendt Start i føringen før pause. Utligningen kom ved Onyekachi «Kachi» Ugwuadu etter 53 minutter.

  pPG8lbeDRFI
  Foto: Fredrik Hagen
 • Hegerberg tilbake med ball

  Stjernespissen Ada Stolsmo Hegerberg (24) driver opptrening etter korsbåndskaden i Polen. Onsdag trente hun med ball for første gang, ifølge L'Equipe. Hegerberg skadet det høyre kneet alvorlig under en treningsøkt i januar. Normal rehabiliteringstid etter en korsbåndskade er minst ni måneder, og Lyon-proffen gjør store framskritt. Hun befinner seg for tiden i Polen, der ektemannen Thomas Rogne spiller for Lech Poznan. Der er hun altså i gang med balltrening. (©NTB)

  16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Lyon (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal