Siste nytt

 • Rasismepåstander i tysk toppkamp

  Union Berlin tok en høyst imponerende 1-0-seier over Leverkusen i 1. Bundesliga fredag. Kampen vil dessverre bli husket for noe annet enn resultatet.

  Mot slutten av oppgjøret oppsto det tumulter mellom spillerne da Leverkusens Nadiem Amiri ble tildelt et gult kort. Midtbanemannen var rasende, og det skyldes angivelig at tyskeren Amiri, som har afghanske foreldre, ble kalt «jævla afghaner» av en motspiller.

  Det forteller Amiris lagkamerat, midtstopperen Jonathan Tah.

  – Nadiem Amiri ble fornærmet for sin bakgrunn. Den slags hører ikke hjemme på en fotballbanen. Det var det mest sørgelige som skjedde hele kvelden, sier Tah til Dazn.

  Han sier at han hørte Amiri bli kalt «jævla afghaner» og håper at Tysklands fotballforbund tar tak i saken.

  – Jeg håper det får konsekvenser.

  Union Berlin-trener Urs Fischer sier samtidig at saken skal undersøkes internt i laget.

  – Det ble sagt ting som ikke skal sies på en fotballbane. Vi skal prøve å ordne opp i dette. Hvis det er tilfelle at de ordene ble sagt, så beklager jeg det.

  P1A7dHuQjqI
  Foto: Michael Probst / AP
 • Debutant herjet for danskene

  Tittelforsvarer Danmark hevet seg etter en litt rufsete start og hadde ingen problemer med å utklasse Bahrain 34-20 i sin åpningskamp i håndball-VM.

  Det skjedde samme dag som spilleren Emil Jakobsen fikk positivt svar på en koronaprøve. Resten av Danmark-troppen testet så negativt og kunne spille kampen mot Bahrain.

  Den 21 år gamle VM-debutanten Mathias Gidsel skinte for tittelholderen. Høyrebacken leverte fem scoringer de første 17 minuttene og sørget for at danskene var foran tross en litt slurvete åpning.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB
 • VM-favoritter i trøbbel

  Kroatia og Spania ble sammen med Norge og Danmark nevnt som de største favorittene til å ta VM-gullet i håndball før mesterskapet.

  I går røk Norge på en smell i åpningskampen mot Frankrike, og fredag var det de to andre favorittenes tur til å trøble i sin første kamp.

  Regjerende EM-vinner Spania klarte bare 29–29 mot Brasil i gruppe B. En gruppe hvor en potensiell kvartfinalemotstander for Norge ligger.

  I gruppe C overrasket også Japan med å klare uavgjort mot Kroatia. Også her ble resultatet til slutt 29–29.

  2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group B - Spain v Brazil
  Foto: Khaled Elfiqi / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal