Bjørndalen åpner for å gå langrenn igjen

Skiskytter Ole Einar Bjørndalen (40) fortsetter å sikte høyt. Nå legger han lista helt på toppen – i langrenn.

Bjørndalen

TAR SATS: Ole Einar Bjørndalen håper å kunne konkurrere i langrenn neste sesong.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

LANGRENNSKOMMENTATORENE VERDENSCUP WC LANGRENN

OPTIMISTISK: NRKs langrensekspert Torgeir Bjørn.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix
Ola Lunde

SKEPTISK: NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Langrenn er veldig enkelt. Enten går du fort nok, eller så går du ikke fort nok. Og går du fort nok, er det kjempeinteressant. Hvis jeg klarer å komme opp i den formen, som for eksempel under OL, stiller jeg gjerne opp, sier Bjørndalen til NRK.no.

Gullvinneren fra OL-sprinten går snart løs på en ny sesong i skiskyttersirkuset. Men 40-åringen har ikke engang rukket å skyte ned den første blinken før han drømmer om nok en sesong på en ny arena.

I november er det åtte år siden han tok sin første og eneste verdenscupseier i langrenn.

– Det hadde vært gøy. Nå er det ikke bare et par gode skøyteløpere, men et titalls, så det er tøft å komme inn på det norske laget. Men vi får se, hvis jeg kommer i toppform, går jeg ganske fort, sier Bjørndalen.

Eksperter uenige

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn og NRKs skiskytterekspert Ola Lunde er ikke helt samstemte om Bjørndalens sjanser i langrennssporet.

Førstnevnte mener 40-åringen har vist at han kan gi de beste kamp.

– Du skal aldri avskrive en Bjørndalen i toppslag, men det må være en 15-kilometer med intervallstart, hvis skal han ha en sjanse, sier Bjørn.

– Han gikk jo fort i en del renn forrige vinter, og han var nesten oppe på gamle høyder, fortsetter han.

Lunde mener imidlertid at Bjørndalen først og fremst må konsentrere seg om å bli best i skiskyting. Han levner ringreven få sjanser i langrennssporet.

– Jeg tror det blir veldig hardt å hevde seg i langrenn. Med tanke på at det er VM i Oslo neste år, tror jeg Ole Einar bør bruke alle krefter på å være i maksimal form til Oslo-VM.

– Kan han matche de beste?

– Han vil være 41-42 år gammel, og jeg tror det blir tøft selv for Ole Einar. Han går ikke like fort nå som da han vant verdenscuprennet i langrenn (i 2006), sier Lunde.

 • Hva tror du? Si din mening i kommentarfeltet nederst!

– Alt må stemme

Bjørndalen sier selv at han ikke tenker på alder. Han finner i stedet motivasjon i å hevde seg i langrennssporet som skiskytter.

– De beste har gått fort på ski de siste ti årene, og det er alltid bra å sammenligne seg med de som virkelig går fort. Og skal du ha en sjanse i et verdenscuprenn i langrenn, må alt stemme. I skiskyting kan du bruke mange tjuvtriks for å få det til å se bra ut, men det funker ikke i langrenn, sier Bjørndalen.

Men aller først venter knallhard trening for å bedre den stående skytingen denne sesongen.

Sesongåpningen i skiskyting går i Sjusjøen 14.-16. november.

Siste nytt

 • Schumachers sønn over til Formel 1

  Mick Schumacher, sønn av motorsportlegenden Michael Schumacher, har fått Formel 1-kontrakt med Haas.

  Dermed følger 21-åringen i farens fotspor når han neste sesong debuterer i verdens gjeveste motorsportserie.

  Schumacher leder i øyeblikket Formel 2 når ett løp gjenstår.

  Faren hans, Michael Schumacher, vant i alt sju VM-titler i Formel 1-sirkuset, fem av dem som Ferrari-fører. I romjulen 2013 var han involvert i en alvorlig skiulykke, og siden har Schumacher ikke vist seg offentlig.

  F2 Schumacher's Drive
  Foto: Hassan Ammar / AP
 • Skal vise VM for menn i 2026

  NRK og TV 2 har sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for menn i 2026. Mesterskapet skal holdes i USA og føyer seg inn i rekken av mesterskap de neste årene som NRK og TV 2 deler.

  – Vi gleder oss stort til å kunne vise fotball-VM fra USA i 2026 på NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK og administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

  Fra før har de to kringkasterne rettighetene til EM i 2021, 2024 og 2028 for menn, kvinnenes EM i 2022 og mennenes VM i 2022.

  – Jeg mener det er helt avgjørende for NRK å ha rettigheter som samler det norske folk. Som forener oss og som gir en opplevelse. Den type begivenheter er det avgjørende for en allmennkringkaster å ha rett og slett, sier Eriksen.

  Landslaget i fotball trener
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • EM: Alle norske testet negativt

  Alle de norske landslagsspillerne i håndball har testet negativt for korona og er ute av isolasjon, melder troppens presseansvarlig.

  – Håndballjentene er ute av isolasjon og fortsetter forberedelsene til EM. Alle i troppen testet negativt på siste covid-test, skriver presseansvarlig Halvor Lea i en epost, ifølge NTB.

  Håndball kvinner, Danmark - Norge
  Foto: Bo Amstrup / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal