NRK Meny
Normal

Bjørndalen åpner for å gå langrenn igjen

Skiskytter Ole Einar Bjørndalen (40) fortsetter å sikte høyt. Nå legger han lista helt på toppen – i langrenn.

Bjørndalen

TAR SATS: Ole Einar Bjørndalen håper å kunne konkurrere i langrenn neste sesong.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

LANGRENNSKOMMENTATORENE VERDENSCUP WC LANGRENN

OPTIMISTISK: NRKs langrensekspert Torgeir Bjørn.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix
Ola Lunde

SKEPTISK: NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Langrenn er veldig enkelt. Enten går du fort nok, eller så går du ikke fort nok. Og går du fort nok, er det kjempeinteressant. Hvis jeg klarer å komme opp i den formen, som for eksempel under OL, stiller jeg gjerne opp, sier Bjørndalen til NRK.no.

Gullvinneren fra OL-sprinten går snart løs på en ny sesong i skiskyttersirkuset. Men 40-åringen har ikke engang rukket å skyte ned den første blinken før han drømmer om nok en sesong på en ny arena.

I november er det åtte år siden han tok sin første og eneste verdenscupseier i langrenn.

– Det hadde vært gøy. Nå er det ikke bare et par gode skøyteløpere, men et titalls, så det er tøft å komme inn på det norske laget. Men vi får se, hvis jeg kommer i toppform, går jeg ganske fort, sier Bjørndalen.

Eksperter uenige

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn og NRKs skiskytterekspert Ola Lunde er ikke helt samstemte om Bjørndalens sjanser i langrennssporet.

Førstnevnte mener 40-åringen har vist at han kan gi de beste kamp.

– Du skal aldri avskrive en Bjørndalen i toppslag, men det må være en 15-kilometer med intervallstart, hvis skal han ha en sjanse, sier Bjørn.

– Han gikk jo fort i en del renn forrige vinter, og han var nesten oppe på gamle høyder, fortsetter han.

Lunde mener imidlertid at Bjørndalen først og fremst må konsentrere seg om å bli best i skiskyting. Han levner ringreven få sjanser i langrennssporet.

– Jeg tror det blir veldig hardt å hevde seg i langrenn. Med tanke på at det er VM i Oslo neste år, tror jeg Ole Einar bør bruke alle krefter på å være i maksimal form til Oslo-VM.

– Kan han matche de beste?

– Han vil være 41-42 år gammel, og jeg tror det blir tøft selv for Ole Einar. Han går ikke like fort nå som da han vant verdenscuprennet i langrenn (i 2006), sier Lunde.

 • Hva tror du? Si din mening i kommentarfeltet nederst!

– Alt må stemme

Bjørndalen sier selv at han ikke tenker på alder. Han finner i stedet motivasjon i å hevde seg i langrennssporet som skiskytter.

– De beste har gått fort på ski de siste ti årene, og det er alltid bra å sammenligne seg med de som virkelig går fort. Og skal du ha en sjanse i et verdenscuprenn i langrenn, må alt stemme. I skiskyting kan du bruke mange tjuvtriks for å få det til å se bra ut, men det funker ikke i langrenn, sier Bjørndalen.

Men aller først venter knallhard trening for å bedre den stående skytingen denne sesongen.

Sesongåpningen i skiskyting går i Sjusjøen 14.-16. november.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal